Min garderob

Publicerat: 2010-08-27 | 18:36:13 i Hem & Stil
Upptäckte att det var en bild som fallit bort. Enjoy.





Skor

Publicerat: 2010-08-26 | 18:18:09 i Hem & Stil
Nu har mina skor kommit. Jag har haft dem på mig på jobbet idag. Kan lugnt konstatera att jag blir lång i dem. Nåja, längre i alla fall. Ungefär 1½ dm längre. Inte illa pinkat.




Bilden på hemsidan gjorde dem inte rättvisa.



Vårt hem

Publicerat: 2010-08-26 | 18:14:38 i Hem & Stil
Jag har ju sagt en tid att jag ska lägga upp lite bilder på hur det ser ut här hemma.. Well, nu har jag äntligen fått tummen ur... Håll andan! Här kommer de!



Vardagsrummet











Köket







Hallen







Badrummet





Sovrummet







Min garderob






Skor

Publicerat: 2010-08-23 | 11:53:51 i Hem & Stil
Har beställt ett par skor från Have2Have. Köpte dem igår, och fick mail idag om att de är påväg. Utlämningsställe? Domnarvet! Man hade ju kunnat önska att de skulle välja något ställe som var liiiiite närmare.

http://have2have.se/Graphics/Products/6506_m.gif

 


Molle

Publicerat: 2010-08-23 | 11:26:23 i Djur
Molle kommer bli bra igen. Det är i alla fall vad vi hoppas på. Han fick genomgå en mri-röntgen som visade diskbråck vid svansen samt förkalkning längre upp vid kotorna. Operation samma dag.

Eventuellt får han komma hem idag. Yeeey! Visserligen är jag inte där hemma så jag kan säga hej till honom, men det är ändå skönt att de anser honom så pass bra så att han kan komma hem igen.



Molle

Publicerat: 2010-08-20 | 08:29:51 i Djur
Vet fortfarande inte vad det är med mitt lilla yrväder. Diskbråck är väl deras största misstanke. I alla fall så som jag förstod det. Det ska göra en mri eller mrt eller vad tusan det nu heter, en röntgen i alla fall, någon gång under morgonen. Visar det sig vara diskbråck blir han opererad med en gång.

Blir det operation kommer åtminstonde sex månaders rehab att vänta. Och det är inte ens säkert att han kommer bli helt återställd, någonsin. Just nu återstår bara väntan och åter väntan. På att telefonen ska ringa och jag får veta hur det ligger till. Jag önskar mer än någonting annat just nu att allting ska gå så smärtfritt för Molle, vad som än händer. Min lilla krabat ska inte behöva ha ont.



Molle

Publicerat: 2010-08-19 | 16:51:46 i Djur
En ensam tår trillar nerför min kind. Molle har blivit sjuk. Mitt bjäbbande lilla yrväder har fått Borrelia.

Mamma och pappa tog med honom till Djursjukhuset i Hässleholm igår. Då fick de beskedet att han har Borrelia. Han skulle stanna över natten för att få vätska. Stackarn ville tydligen varken äta eller dricka. Nu har han blivit sämre.

Mamma och pappa sitter återigen med Molle i bilen. Nu ska de till Djursjukhuset i Helsingborg. Hässleholm hade inte utrustning till att undersöka närmare, men de misstänker att det kan vara TBE eller diskbråck. Jag önskar att jag hade vingar så jag kunde flyga ner och ha Molle i min famn. Men mest av allt önskar jag att jag kunde få hans smärta att försvinna.



Practical joke?

Publicerat: 2010-08-16 | 15:14:44 i Allmänt
Det känns som att någon försöker skämta med mig. Jag har sökt ett par kurser i efterhand på högskolan. Står som reserv. Hm, bara det kan man börja fundera över.

När den ena kursen, där jag står som res 2 (den andra står jag som res 1) på, finns på min registreringslista börjar man ju fundera lite. Vad tusan håller de på med?

Antingen är jag väl antagen eller inte? What's the problem?

Någon med mig skämta aprilo.



Besviken

Publicerat: 2010-08-10 | 11:39:56 i Allmänt
Missade mina skor!

Nu undrar ni säkert vad i helskotta det är jag yrar om. Men för ett halvår - ett år sedan så fick jag syn på ett par skor på Biancos hemsida. Med guldspännen och högklack.

MEN, Bianco har ingen affär i Borlänge. Inte i Falun heller. Det dröjde på tok för länge tills jag kunde ta mig till antingen Stockholm eller Kristianstad. När jag väl lyckades ta mig till en Bianco-butik, ja då hade såklart skorna utgått. Just my luck!

Ända sedan jag fick syn på de skorna på Biancos hemsida så har jag letat runt på både Ebay och Tradera på jakt efter dem. Först nu snubblade jag över ett par i min storlek. Så missar jag auktionens sluttid! Inte frivilligt, vi fick just då ett krångligt samtal som krävde all min tid och energi för stunden. Känner mig ännu helt tömd på energi om jag ska va ärlig. Vädret och min längtan efter semester kombinerat med min besvikelse över att jag fortfarande inte har dessa skor i min ägo.



Helgen

Publicerat: 2010-08-09 | 09:37:11 i Allmänt
Har haft en helt underbar helg! Måste säga att det var guld värt att få va ledig i torsdag. Det är faktiskt värt varenda krona som jag missade i lön den dagen. Skolan närmar sig med stormsteg.

I lördags var jag i Gävle och träffade Cissi. Snack, shopping, mer snack, lite skvaller, ännu mera snack, lite mat, och så mer shopping såklart. Det var trevligt som alltid. Vi tog en sväng till Valbo och givetvis inom IKEA. Sen var det jag som släpade på en vägghylla som va nästan två meter lång. På bussen, på tåget, i trappor. Jag och min hylla, min hylla och jag. Fick hem den till slut i alla fall. Kommer passa perfekt ovanför tv:n i vardagsrummet!

Igår blev jag äntligen färdig med min garderob! Ska lägga upp lite bilder sen. Det ENDA som inte e klart nu är belysningen där inne. Men det är ingenting jag kan fixa. Nöjd är jag i alla fall. Den ser bra mycket rymligare ut än för ett par veckor sedan. Nu är det bara att shoppa allt vad plånboken håller! Haha, nej men skämt åsido så är den faktiskt rymligare.

Va på bia i Falun igår, med Martin, Sten och Robert A. Vi såg Inception. Ruggigt bra! Leo DiCaprio verkar vatt inne i en period med psykfilmer. Det känns som att det inte var alltför länge sedan man såg Shutter Island. Vad kan det ha varit? Ett halvår sedan? Även den filmen var ju bra! Dock en film som man kanske bara kan se en gång. Inception däremot, skulle jag lätt kunna se en gång till! En regnig höstkväll.. Krypa upp i soffan med en mugg te och en skål popcorn och Inception.. Låter inte helt fel!



Träningsvärk

Publicerat: 2010-08-06 | 16:17:00 i Idrott & Hälsa
Igår var jag och Martin ute och cyklade, en lång runda blev det. Jag känner mig lite småtrött i benen, men ingen träningsvärk. Det har jag däremot på andra ställen. Är definitivt inte van vid att spendera den tiden på en cykelsadel. Det känns! Min stackars rumpa är alldeles öm av träningsvärk. Men nu är det i alla fall snart helg.

Ska ut och fiska med Martin, CV och hans tjej Elin ikväll. Det blir nog kul! Imorrn ska jag ta tåget till Gävle för att träffa Cissi. Tjohoo!

Irriterad

Publicerat: 2010-08-04 | 13:38:55 i Allmänt
Just nu kokar jag av irritation. Förmodligen inte det bästa tillfället att skriva. Men jag måste få det här ur systemet.

Det finns många olika typer av personer i samhället, naturligtvis. En vän till mig skrev med lite frågor kring terminstarten. Inget fel i det. Men när det gäller så simpla saker som att ta reda på sin egen kurslitteratur, och jag ger en beskrivning som det är stört omöjligt att misslyckas med, och personen fortfarande inte fattar. Då börjar jag undra vad den personen har på en högskola att göra?

Jag nämner inga namn, det behövs inte. Personen vet vem han eller hon är. Förmodligen kommer han eller hon bli stött över detta inlägg. Men som det är just nu så orkar jag inte bry mig om det. JAG HAR FÅTT NOG AV KORKADE FRÅGOR



Uppförande

Publicerat: 2010-08-03 | 16:47:18 i Allmänt
En kollega till mig fick ett par obehagliga samtal idag. Tyckte synd om henne. Även om jag inte fått höra exakt samma sak som det personen sa till min kollega vet jag ändå vad det innebär att sitta i den stolen. Att en främmande person häver ur sig diverse elakheter hur som helst. Det får mig att fundera på hur dessa personer behandlar sina medmänniskor? Hur tänker de?

Om deras fru bäddar lite slarvigt, tar det då hus i helvete? Om killen i korvkiosken har på lite för mycket ketchup, får han då en rejäl utskällning? Om en fågel kvittrar utanför sovrumsfönstret, åker hagelgeväret fram då? Var någonstans i livet har han eller hon fått för sig att det hjälper att skrika, gapa och svära? Att en person får hjälp ifall man kallar den andre för nedvärderande saker?

Jag är så otroligt glad för att de flesta man pratar med är snälla och trevliga! Man behöver inte vara övertrevlig, det räcker att säga tack när någon säger varsegod. Allmänt hyfs kallas det visst. Tack och lov så är de flesta man kommer i kontakt med väluppfostrade! Tänk hur Sverige skulle se ut idag om det inte va så?

När allt kommer till kritan, hur många vill bli kallade hora? Jävla utlänning? Kan slå vad om att det inte finns en enda där ute i detta avlånga land som skulle uppskatta att få höra du ska brinna i helvetet jävla hora av en total främling i telefonluren. Inte en endaste skulle bli glad av ett sånt bemötande. Vart är vårt samhälle påväg när människor på allmän basis blir kallade för hora eller blatte? Idag, när man kan höra en liten tjej bli kallad fitta på skolgården, vart går gränserna för vad som är acceptabelt? Vad händer när alla gränser har flyttat långt utanför spelplanen?



Think pink

Publicerat: 2010-08-02 | 20:44:44 i Hem & Stil
Tjohoo! Nu har min nya fina rosa jacka kommit! Det känns lite som en belöning efter den tuffa dagen på jobbet, har varit sanslöst mycket att göra! Förstår inte vad alla ville? Nåja, jobb imorgon också. Och då kan jag ha min nya fina jacka.

Vind-och vattentät från Danskin. Nice nice.You gotta love Ebay. Är riktigt nöjd med den! Nämnde jag att den var rosa? Jag kommer känna mig lite som the pink ladies i Grease. På tal om Grease, man kanske borde se den filmen någon dag. Måste höra efter med Martin om videon är inkopplad. Yes sir, jag är så gammalmodig så jag tittar på vhs!

 

 

Think pink!


Kläder

Publicerat: 2010-08-01 | 10:40:57 i Hem & Stil
Lite bilder från min shopping under juli månad. Har säkert missat något, men vad gör det? Jag är nöjd med varenda ett av mina köp - och tur är väl det? Rean pågår för fullt, om man hittar ett fynd är det lika bra att slå till tycker jag. Kan tyckas som att jag har handlat mycket. Men är det verkligen det? Hur mycket handlar Svensson genomsnittsligt per månad? Om man har sett, eller bara hört talas om tv-serien Ullared som gått på kanal5 så känner man säkert till den där familjen som handlar för 40-60 000 när de är där. Det är självklart inget fel med det! Men om man skulle slå ut det per månad så är det klart mycket mindre än det jag har bunkrat upp den här månaden. För inte handlar jag såhär mycket vanligtvis.




Röd tunika från Gekås, Ullared                                                      Rosa klänning från Lindex





Levi's från Stadium                                        Warp från Stadium                                    Piké från Stadium



Nåja, tillbaka till mina senaste tillskott i garderoben. Det mesta kommer från Ullared, och det som inte gör det är inhandlat på rea. Ta den rosa klänningen från Lindex till exempel. Den sprang jag på igår när jag var inne för att leta efter en svart kofta på rean. Den har kostat 300, men eftersom det var rea så kostade den nu 80. Inte fy skam! Jeansen jag hittade på Stadium har från börjat kostat 600. Mitt pris? 150. Ibland kan man göra riktiga fynd på rean. En fråga som man dock alltid bör fråga sig själv innan man köper någonting på rea är hade jag köpt detta även till fullspris? Om inte, varför?




Rosa stickat från Cubus                             Blå stickat från Cubus                                 Rosa cardigan från Cubus




Mönstrade leggings från Gekås, Ullared.                                            Randiga leggings från Gekås, Ullared




Aftonväska från Gekås, Ullared                                                                Skolväska från Gekås, Ullared




Förr shoppade jag mycket mer på impuls. Ibland blev det bra, som en svart jacka jag köpte på HM för ett antal år sedan, den använder jag än idag. Men ibland går det åt skogen. Jag minns en annan gång då jag köpte en klänning i samma affär, blå och grönrandig. Jag började tröttna på den efter två veckor. Då var den ännu inte använd. Numer försöker jag oftast gå efter principen att inte handla samma dag jag ser det. Som pikétröjan. Jag var inne och provade den tidigare i veckan. Sen har jag gått och funderat på den. Kommer den att användas?  Känner jag mig snygg och bekväm i den här? Jag köpte den igår för halva reapriset, dvs hälften av vad jag hade fått betala ifall jag skulle köpt den med en gång. Jeansen däremot var det ingenting att tveka på. Jag har flera par som gått isönder, och ännu fler som blivit för små för mig sen jag gått upp i storlek. Det var någonting jag behövde.




Röda pumps från Skokanonen, Ullared.      Silvriga pumps från Skorett.            Marinblå kilklack från Skorett.




Halsband från Ur&Penn.            Örhängen från Glitter.          Örhängen från Ur&Penn.      Örhängen från Ur&Penn.



När det gäller skor så är det min svaga punkt. Martin tycker nog ibland att jag är hopplös med mina skor. Men det bryr jag mig inte om. Inga av mina skor är de andra lika. Jag gillar valmöjligheten och att inte behöva använda samma par finskor varenda gång man ska gå ut. Skor är den bästa accessoaren som finns!





RSS 2.0