Måndag

Publicerat: 2009-08-31 | 09:42:09 i Allmänt

Usch! Jag tycker inte riktigt om det ordet, måndag. Måndag! Visst kan man vara positiv och tänka en ny vecka, med nya möjligheter. Orka säger jag bara!

Oavsett hur man än vrider och vänder på det, så är måndag morgon den dagen då det är jobbigast att gå upp. Såvida man inte vatt ute kvällen innan man ska upp tidigt.. Det skulle nog vara värre faktiskt.

Jag är förmodligen långt ifrån ensam om att känna att måndag är en av de segaste på hela veckan. Inte blir det bättre av att jag inte känner mig helt 100 idag. Halsen är lite rosslig så rätt vad det är så får jag lite problem med att prata. Bara att hålla ut och kämpa på. Halstabletter och vatten är min räddning för dagen. När jag får rast sen ska jag ta mig en kopp varmt te med honung.

Det känns så typiskt att det ska bli just jag, just nu, som åker på något. Visserligen är jag inte heller här ensam, det är det många som gör. Men jag har varken tid eller råd att vara sjuk just nu. Nåja, har en ganska skön arbetsdag idag. Sen ska jag hem och vila halsen.

 

 


En underbar morgon

Publicerat: 2009-08-29 | 13:37:56 i Djur
Har haft en väldigt lugn morgon, förmiddag. Har inte känt mig helt 100 så har försökt sova ut lite.. Min lilla kronprins, Caesar, har legat vid min sida och myst hela morgonen. Det finns nog inte så många saker som är lika mysiga som att vakna till en spinnande kelsjuk katt.



En bild på kronprinsen själv, taget den 16 augusti 2009.




Kårkväll

Publicerat: 2009-08-28 | 20:06:55 i Allmänt
Igår var det som säkert alla har koll på, torsdag. Torsdagar är givna dagar för alla studenter vid Högskolan Dalarna, eftersom det är då det är kårkvällar. Nu räknas jag väl inte riktigt som student eftersom jag gjort ett uppehåll i mina studier. Men eftersom jag inte var schemalagd till att jobba idag så kände jag ändå att jag kunde unna mig att gå ut, läsårets första kårkväll och allt.

Martin, Lars och Niklas kom hem till mig för att förfesta lite. En väldigt lugn och avslappnad sådan där det var måttligt med dricka. Istället blev det desto mer fart i baren på Tenoren senare. Kö överallt och bra tryck kan man summera kvällen med. Det måste varit en ny DJ, för det var mer varierad musik än övriga tillfällen då jag följt med (även om de inte varit så många). Allt från Magnus Uggla till metal dansades och tjoades det till.

Det märktes att det var mycket folk där, inte bara för att det var kö, utan även för att det tog slut i baren. Allt eftersom kvällen gick verkar det som att allting tunnades ut. Tycker nästan lite synd om de som frivilligt ställer sig i baren på kåren. Men bara nästan.. De får ju även sin belöning för det, även om det inte består av lön.




Bjuder på en bild från ett kårbesök den 23 april 2009.



Mitt i allt vimmel träffade jag på Sara, lika energisk som vanligt. Malin, lika sprallig och glad som annars. Jag träffade även på ett bekant ansikte från min barndom. Elin, en som jag knappt umgåtts med sedan 6:an-7:an har flyttat upp hit för att läsa på högskolan. Tänka sig att två töser från lilla, lilla Bjärlöv skulle hamna i samma stad, så långt hemifrån..



Which way to go?

Publicerat: 2009-08-26 | 10:28:31 i Allmänt
Det finns en känsla som länge gnagt inom mig. Hur skulle mitt liv sett ut om jag för ett halvår sedan flyttade hem till skåne? Förmodligen helt annorlunda..


♥ Jag hade förmodligen inte blivit tillsammans med Martin, masen i mitt liv.

♥ Jag hade inte haft Caesar, min söta lilla dunboll.

♥ Många av de jag lärt känna det senaste halvåret hade jag aldrig träffat

♥ Jag hade förmodligen tappat kontakten med alla som jag lärt känna här uppe, förr eller senare även med några av mina allra närmaste vänner.



Å andra sidan hade jag om jag flyttat hemåt:


♥ Inte behövt oroa mig från månad till månad om jag kommer ha tillräckligt med pengar till hyran.

♥ Kunde plugga utan mer studielån

♥ Kunde plugga till civilekonom med språklig inriktning, något som jag länge funderat på.

♥ Jag hade haft min andra livliga ulltuss, Molle, hos mig

♥ Jag hade varit närmare släkt och vänner.


För ett halvår sedan bestämde jag mig rätt snabbt för att jag skulle bo kvar. Kanske var det fightern i mig som ville visa världen, och även mig själv, att jag kan klara mig själv. Kanske var det att jag någonstans visste att om jag stannade så skulle jag vinna så mycket. Mycket av det här är nog mest bara känslomässigt dravel, utan något egentligen värde. Det sin spelar roll är att jag beslutade mig för att stanna kvar. Ibland dyker en annan tanke upp hos mig. Hur skulle allting bli om jag flyttade ner idag?


Väder och vind

Publicerat: 2009-08-26 | 09:14:54 i Allmänt

Huh! Vilket ruggigt väder det var ute imorse! Det var inget speciellt väder egentligen, det småduggade lite när jag satte mig på cykeln för att trampa till jobbet och det var lite småkyligt. Jag fick en stark känsla av att det är är en sådan dag då man helst av allt borde stanna kvar i sängen, bulla upp med en stor hög filmer, tidningar och allehanda sötsaker.

Men det är en lyx jag inte har råd att unna mig. Som en vanlig medborgare är det en vanlig onsdag - och därmed jobbdag. Missförstå mig inte, jag klagar på något sätt inte. Tvärtom är jag väldigt glad varenda gång jag får chans att jobba. Eftersom jag är timmis vet jag inte riktigt från månad till månad hur mycket jag får jobba. Därför är varenda jobbtillfälle guld värt.

Ändå kan jag inte låta bli att tycka det är skönt att bara kunna koppla av och njuta av dagen. Det är så mycket baciller i omlopp så risken är ganska stor att man blir sjuk, vilket jag inte har någon lust med. Alltså är det extra viktigt för mig att slappna av och vila ut. Hehe, jag är ganska bra på att rättfärdiga för mig själv att det är okay att vara hemma o slöa.



Uppdatering jobbet

Publicerat: 2009-08-25 | 19:53:47 i Allmänt
Nu när jag tänkte berätta lite hur det går på jobbet så kommer min lilla pälsboll och stället sig på tangentbordet. Skulle jag publicera vad han har "uttryckt" sig om saken så tror jag inte att någon skulle bli klok på det.

Det går ganska bra på jobbet. Jag har bra arbetskamrater och för det mesta är det intressant och på sitt sätt väldigt givande. Jag har aldrig förr varit i kontakt med så olika typer av människor, från så många olika delar av världen under samma dag, eller samma vecka heller för den delen, som när jag började jobba.

Jag känner att jag börjar tappa min engelska mer och mer, kanske är en engelska-kurs till våren något att tänka på för att fräscha upp de gamla geniknölarna?

Jag hoppas på att få fast jobb innan året är slut. Sen får vi se vad som händer.



Uppdatering träning

Publicerat: 2009-08-25 | 19:47:52 i Idrott & Hälsa
Jag har ännu inte satt igång med någon intervallträning. Men för den sakens skull innebär det inte att jag inte får någon motion. Jag cyklar varje dag. De dagar jag inte cyklar går jag runt älven.

Detta räcker inte i längden och jag känner att jag snart behöver börja trappa upp det lite för att de ska ge mer. Jag behöver dessutom variera mig lite mer. Men det kommer.

Målet är fortfarande inställt på Tjejvasan 2011.



Uppdatering lägenheten

Publicerat: 2009-08-25 | 19:45:04 i Hem & Stil
Det har hänt en hel del här i lägenheten sen sist jag skrev.

♥ Nu har alla flyttkartonger som ska packas upp packats upp.

♥ Jag har fått upp hyllor och min fina spegel på väggen. Fläkten hänger i taket och svalkar när det behövs. Mamma och pappa kom upp en helg i slutet av juli och hjälpte mig få upp hyllor på plats.

♥ Jag har även införskaffat mig en annan bokhylla. Köpte den begagnat av en jobbarkompis för 600 kr.

EXPEDIT. Finns att köpa hos IKEA för 1195 kr.

♥ Jag har även införskaffat mig ett datorbord. Detta håller jag på att slipa och sen ska jag antikbetsa det. Även detta datorbord är begagnat.

Nu är det bara lite smågrejor, som soffa till exempel, som ska inhandlas. Jag ska även sätta igång och fixa i ordning i förrådet någon dag.



Uppdatering Caesar

Publicerat: 2009-08-25 | 19:35:17 i Djur
Det är väldigt länge sedan jag bloggade om min lilla kronprins. Han är nu snart 6 månader gammal och har växt så det knakar.


Caesar leker med en av alla sina leksaker. Den 6 juni 2009.




Caesar i Martins trädgård. Den 21 juni 2009.




Caesar ligger och slöar på en av sina favoritplatser, högst upp på klätterträdet. Den 23 juni 2009.




Caesar är ute på promenad. Vi gick ner till älven där han roade sig med att jaga trollsländor. Den 16 augusti 2009.



Det kanske inte är så konstigt att denna lilla tuss har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Det spelar ingen roll hur länge man har varit borta, man känner sig alltid saknad när man kommer tillbaka.




Uppdatering skåneresan

Publicerat: 2009-08-25 | 19:21:17 i Upplevelser
I ett tidigare inlägg lovade jag att jag skulle lägga ut lite bilder från när jag, Martin och Caesar var i skåne. De som känner mig vet att för mig är löften värdefulla och jag försöker i största möjliga mån alltid hålla vad jag lovar. Här kommer nu alltså bilderna, även om de är väldigt försenade.


Jag och Caesar på nedresan.



Vi tog färjan över en dag til Helsingör tillsammans med mamma o pappa. De skulle sedan vidare neråt i Danmark för att träffa några av mina släktingar. Jag och Martin strosade runt lite i Helsingör och njöt av vädret och en god pizza.


En dag träffade vi Stefan, en gammal klasskompis från Söderport, och tog en fika på Darins. Sedan promenerade vi ner till Södertorg och Söderport.


Givetvis hälsade vi på hos min farmor, en självklarhet för mig varje gång jag kommer hem.


Vi var även inne på Kristianstadsdagarna - ett måste! Ena kvällen var vi först hos Ullis och Håkan, sedan drog vi till öltälten. Langos och folkmyller. En annan kväll var vi hos Sandra och Patrik, sedan traskade vi in till Stora Torg och lyssnade på Rix FM festivalen.

Som alltid när jag åker hem och hälsar på känns det som att tiden gick alltför snabbt. Varje gång jag åker därifrån fylls jag av en saknad.




Dags för uppdatering

Publicerat: 2009-08-25 | 19:00:50 i Allmänt
Nu är det riktigt länge sen jag uppdaterade min blogg. För detta ber jag om ursäkt. Nu kommer här i alla fall en uppdatering. Dagarna har helt enkelt sprungit iväg för mig.



RSS 2.0