Tänka

Publicerat: 2009-12-30 | 14:02:21 i Allmänt

Är jag den enda med hjärna i det här samhället? Jag bara undrar. Det känns så ibland i alla fall. Jag ORKAR inte mer! Nu skiter jag i allt. Tack o godnatt, ni får själva hitta till dörren.


Backflasch 2009

Publicerat: 2009-12-30 | 10:53:02 i Allmänt
  • Imorgon är det nyårsafton. Ett nytt år, som bara väntar på att bli utforskat. Tänkte det kunde vara passande med en liten tillbakablick..


Ny design

Publicerat: 2009-12-29 | 09:58:07 i Hem & Stil

Som kanske synes så har jag numera en ny bloggdesign. Det är Hinken som har hjälpt mig lägga upp den. Jag tyckte det var dags för något nytt, något fräscht och något som är "jag". Det här är då resultatet.



Julgodis 2

Publicerat: 2009-12-22 | 16:35:27 i Mat & Bak
Har bakat mer julgodis idag. Sen tog jag en lång paus för att jobba några timmar. Lite mindre än en timme kvar nu. Shit va tiden går långsamt! Någon som har skjutit av en salva med en revolver mot klockan? Känns så i alla fall. När jag slutat jobbet ska jag hem o fortsätta baka julgodis. Va tusan har jag gett mig in på? Varför kom ja på den otroligt dumma idén att baka massvis me julgodis?

Egentligen så vet jag väl redan svaret, det är JUL! Men såhär mitt uppe i allting så kan jag väl villigt erkänna att de va väl kanske inte någon bra idé.. I alla fall inte me mitt kök.. Nåja, nu har vi gjort  2/3 av allting, Martin och jag.





Julgodis

Publicerat: 2009-12-21 | 11:01:39 i Mat & Bak

Igår bakade jag o Martin julgodis. Vi hann inte med så mycket, så vi lär fortsätta idag. Tänkte lägga upp lite bilder sen. Just nu sitter jag på jobbet, sen måste ja handla lite mer grejor till julgodiset. Ska till skolan o skriva ut lite också. Ingen rast o ingen ro för en student.

Åker neråt på onsdag. Har en del att hinna fixa innan. Har ganska ont i handleden för övrigt. Tyckte de hade blivit lite bättre, men nu e de som förut. Jäkla skit också! Inte får jag tag på sjukgymnasten heller. Morr. Varför ska allt alltid bli så jäkla omständigt?

 


LIF & OS

Publicerat: 2009-12-21 | 10:50:59 i Idrott & Hälsa
I onsdags var Lasse, jag, Hinken o Macke i Ejendals o kollade på Leksand-Växjö. Första perioden kändes som julafton, vilket tempo! Skulle Leksand spela lika bra varje period, varje match, som de gjorde första perioden, då finns de INGENTING som säger att de inte bara skulle ta sig upp till elitserien, utan att de även skulle kicka en hel del ass där! Andra delen av period två o början av period 3 var desto mindre rolig för alla Leksands supporters. Leksand föll pladask. Det kändes som om det inte vore samma lag.

Aftonbladet låter det svenska folket vara med och bestämma hur den svenska landslagstruppen bör se ut inför vinter OS. Någonting man endast kan hoppas på att Bengt-Åke Gustafsson kanske lyssnar lite på. Ibland känns det som om vi (folket) har bättre koll än honom. Om det sen stämmer eller inte är en helt annan sak. Se bara hur det gick i Channel One Cup. Sverige kom sist. Inte en enda 3-poängare plockades. För tillfället verkar det som att Sverige är långt ifrån den form de hade under 2006.

Tisdag

Publicerat: 2009-12-15 | 22:16:18 i Allmänt
Snöflingorna dalar sakta ner utanför fönstret, det har snöat hela dagen idag! Som jag har längtat! Snart öppnar de förhoppningsvis backarna. Enda nackdelen med snön är att det idag var lite besvärligt att ta sig till skolan. Plogbilarna hade inte hunnit ploga överallt, utan en liten bit blev jag förföljd av en. Nåja, det kändes så i alla fall. Halt var det också! Hoppas de sandar tills imorrn! Egentligen är det väl inte särskilt svårt att cykla till skolan. Men eftersom min handled fortfarande behöver vila så blir det lite knepigare. Har inte tillräckligt bra balans att cykla med en hand när det är halt.

Har suttit en stund nu och funderat på bloggdesign. Hinken ska hjälpa mig imorgon att lägga upp en, ifall de nu går. Har i alla fall gjort ett par designer som jag kan tänka mig. Inte det jag egentligen skulle göra idag, men behövde lite paus. Har försökt bli klar med mitt praktikfall i Extern redovisning. Körde fast när jag skulle börja skriva en kortfattad analys av lönsamhet, likviditet ovh finansiering. Helt blankt i hela skallen! Har till slut fått till några ord i alla fall. Tänkte försöka skrapa ihop några till innan jag kryper till sängs.

Den där underbara julkänslan har infunnit sig igen! Går runt och nynnar på olika jullåtar. Dean Martin och Bing Crosby är några som ger mig ett leende på läpparna. Dags för mig att krypa till kojs. Skola imorgon. Inlämning av praktikfallet i extern redovisning och dugga 2 i linjär algebra.



Måndagskväll

Publicerat: 2009-12-14 | 20:45:21 i Allmänt
Måndagskväll. What to do? Har egentligen skolgrejor att fixa. Arbete som ska lämnas in på onsdag o dugga 2 i linjär algebra på onsdag. Men orka! Sitter o leker lite i artisteer, och snackar me Lasse på msn. Caesar ligger hoprullad som en boll i huvudänden på sängen. En vanlig, enkel, lugn måndag med andra ord.

Var hos sjukgymnasten i fredags. Handleden är överansträngd. Han räknade me att de kunda ta upp till två veckor (!) innan den blev bra igen, förutsatt att den fick vila.. What!? Jag har inte tid att vänta! O sannerligen inte i två veckor! Ibland får jag sån lust att skrika rakt ut. Kan det aldrig bara vara enkelt?

Det sägs att det vi inte dör av, gör oss starkare. I så fall borde det innebära att jag snart ser ut som Hulken. Knappast troligt och ännu mer knappast attraktivt. Vem vill vara en stor grön gubbe? Just det - ingen!




Wild rose

Publicerat: 2009-12-12 | 09:59:46 i Allmänt
Like a wild rose
No one is just like us

Like a wild rose
We stand proud and beautiful

Like a wild rose
We will grow old and die

Like a wild rose
We will always rise again


I'm just like a wild rose
Are you?




Lördagsmorgon

Publicerat: 2009-12-12 | 09:52:04 i Allmänt
Sitter här, lördagsmorgon. Solen håller på att gå upp.. Jag har själv varit uppe i kanske tre timmar. Julpyntat. Men julkänslan vill inte riktigt infinna sig. Tänker på igår....

Ont

Publicerat: 2009-12-08 | 08:40:52 i Allmänt
Nu har de gått över en vecka, o jag har fortfarande ont! Inga tecken på att smärtan har minskat heller, den har nog nästan ökat istället.. Ringde till vårdcentralen igår.. Fick höra att de tyckte jag skulle boka tid hos en sjukgymnast så de kunde titta på de.. Igår fick jag tag på EN sjukgymnast av flera.. Hade ingen tid förrän i nästa vecka.. Vänta i 1½ vecka? I helvete heller! Har nu på morgonen återigen ringt till sjukgymnaster.. Fick tag på en annan idag.. Som hade tid i slutet av veckan! Hurray! Så på fredag, efter jag lämnat in min stackars lilla kronprins till sin doktor, ska jag till sjukgymnasten..


Pain lets us know we are alive




Rött

Publicerat: 2009-12-04 | 14:59:20 i Hem & Stil

Igår var jag på Apoteket. Skulle ha fatt i linda till handleden. Hittade ett rött självhäftande. Så nu är jag röd och fin, lagom till decembermörkret. Det snöar idag också! Weeei! Sitter på jobbet just nu.. Har ett par timmar kvar att jobba. Sen ikväll är det julbord med jobbet!



Ont

Publicerat: 2009-12-03 | 16:28:26 i Allmänt

Har lite problem med min handled. Förmodligen är det ingenting allvarligt, men det gör inte mindre ont för det. Jag tror att det är som jag har sträckt handleden eller något sådant. Det har i alla fall hängt i sen i lördags. Har nu av mammsen blivit ordinerad att smörja in handleden med Voltaren och lägga stödförband på den under dagarna. Så får väl hoppas på att de hjälper.



Pain lets us know we are alive



Hockey

Publicerat: 2009-12-03 | 16:08:18 i Idrott & Hälsa

Igår var jag på hockey tillsammans med Hinken, Lars och Jonas L. Brukar ha roligt tillsammans med Daniel, speciellt när vi är på hockey tillsammans. Men igår var det lite extra speciellt för Lars bestämde sig att följa med :) En riktigt trevlig prick.. Har lärt känna honom via Martin, de går i samma klass, men han är en sån person att även om man känt honom ett halvår så känns de som flera år..

Som de flesta kanske vet så är Jonas min föredetta. Jag brukar ofta försöka undvika att skriva om vissa saker, delvis för att inte såra någon, och delvis för att min åsikt nu kanske inte kommer vara min åsikt i framtiden. Men en sak kan jag inte komma undan från. Och det är att det inte känns naturligt att umgås med honom. Ingenting personligt, det känns bara som att det blir en tryckt stämning var gång vi hamnar i samma rum..

När jag tar ett steg tillbaka och tittar på mitt liv, hur det såg ut då och hur det ser ut nu... Det känns som om det vore två totalt olika liv, två totalt olika personer till och med. Jag säger inte att jag hade det dåligt då, bara att jag har det mycket bättre nu.

Nu tillbaka till hockeyn.. Leksand spelade mot Bofors igår. Efter en något skakig inledning kopplade de i andra perioden greppet om matchen. Matchen slutade med 6-0 till Leksand och hetast på plan var Jocke Eriksson i målet och Pelle Prestberg. Jocke gjorde några jätteräddningar och hindrade ensam Bofors vid ett flertal tillfällen från att sticka hål på nollan. Pelle Prestberg var glödhet och stod för ett målkalas, fyra av målen var hans!

Förutom detta målkalas bjöd matchen även på följa john, lite meningsutbyten och några minst sagt tvivelaktiga domslut. Blod, svett och tårar av frustration.




RSS 2.0