Stressig måndag

Publicerat: 2010-11-29 | 21:17:21 i Allmänt
Caesar har julbadat. Åh så gott han luktar nu! Måste säga att det verkligen behövdes, vattnet va alldeles smutsigt efteråt.  Min lilla ängel har gått o lagt sig nånstans nu. Inte var dag den lilla kisen hamnar i badet...

Känner att mina dagar går i ett just nu. Längtar verkligen efter lite jullov! Idag till exempel:

  • Upp vid 9 och äta frukost
  • Göra sig klar och cykla till skolan
  • Vid 10 - träffa Sandra i skolan o skriva klart vårt arbete i marknadsföring
  • Till Friskis och uppgradera mitt jympakort till ett allkort
  • Cykla/traska hemåt i snöyran
  • Fixa lunch och packa ihop grejorna till Friskis
  • Engelska lektion (på datorn)
  • Gå till skolan för möte
  • Gymma med Erika och Sanna
  • Gå hem igen
  • Julbada Caesar
  • Duscha, äta och nu sitter jag här kl21 på kvällen och det känns som att man nyss kom hem nästan

Det är först nu som jag känner att jag kan ta det lugnt och hålla kväll. Egentligen skulle jag behöva plugga en hel del, men jag orkar verkligen inte. Imorrn har jag skola 10-15, sen kl17 är det jympa på Friskis med Malin. På torsdag har jag också skola, lektion mellan 10-17. Så egentligen är det mest bara onsdag och fredag som jag verkligen har tid att plugga, förutom helgen då..

Vet inte riktigt vad som försvinner först, veckodagarna eller min energi. Med såhär långa dagar övergår de lätt i varandra. Missförstå mig inte. Det är inte som jag klagar, jag har själv valt det här. De flesta av mina lektioner är frivilliga och Friskis likaså. Däremot är det sådant jag känner att jag bör göra för att förstå och orka med annat.

Martin är så gullig och tar hand om hushållet lite extra den här veckan! Han har vatt i skolan hela dagen, hjälpt mig och bada Caesar, fixat maten och nu även diskat. Är så otroligt tacksam! Ska förresten försöka komma ihåg och lägga upp nån bild på Caesars julbad. Köpte ett linne och en klänning på Gina igår när vi va på skyltsöndagen i Falun som jag också tänkt lägga ut bilder på. Igår hade vi dessutom julbord här hemma! Smaskens! Men får nog berätta lite mer om det en annan dag, nu ska jag kasa lite djupare ner i soffan och kolla på Böda Camping på kanal5play med Martin. Om jag orkar hålla ögonen öppna...



Jullådan

Publicerat: 2010-11-27 | 22:22:38 i Allmänt
Jag gråter lite inombords just nu. Nå satans råttor har bestämt sig för att göra min jullåda till bo. Eller har använt lådan som det i alla fall. Lådan luktar piss och har fått gå igenom allt. Som tur är så var det mest kartonger som de gnagt på, förutom all skit och piss de spritt ut. Yuck! Julgransmattan fick slängas också. Äckligt värre!



Plugg-fika

Publicerat: 2010-11-24 | 18:02:46 i Allmänt
Sanna, Erika och Linda är här idag. Plugg-fika på schemat! Just nu känner jag dock att min energi och koncentration är på fönsterbrädan påväg ut genom fönstret. Åh vad härligt det vore med lite semester!

Har gjort lite engelska läxa och försökt plugga lite inför marknadsföringstentan. Men det går långsamt! Ack så långsamt! Det känns som att jag läser samma mening om och om igen i boken, "in genom ena örat och ut genom det andra". Ska väl göra ett nytt försök med slidsen som vår lärare har lagt upp på Fronter. Heter det slids eller slides förresten? Nåja, strunt samma!

Blir fisk o päremos till midda! Tom Kai Gai till lunch.. Lagade de redan idag så det bara är att värma på imorrn kväll. Ibland är jag bra smart! Skulle väldigt gärna gå o se Harry Potter på bia ikväll. Men vet inte, Martin tycker vi ska ta det en annan dag. Jag har en väldigt lång dag imorgon, så han kanske har rätt. Blir kanske på lördag istället som vi går..



Trött-tröttare-student

Publicerat: 2010-11-23 | 16:07:26 i Allmänt



Ja, det är väl ungefär såhär det känns idag. Det höga tempot och att läsa extra kurs sen terminsstart börjar kännas lite. Speciellt då jag inte haft något längre uppehåll från varken studier eller jobb på... jag vet inte hur länge!

Det sägs att en student aldrig är ledig. Börjar förstå hur de menar. När vi har "jullov" innebär det inte att vi är lediga egentligen. Det betyder bara att vi inte har några föreläsningar. Vi kommer ändå behöva ledigheten till att plugga inför tentamen, skriva arbete osv.

Missförstå mig inte, detta är inget klagomål! Jag har längtat tillbaka till skolbänken och här är jag nu. Det känns bra mycket roligare att sitta här än att sitta på en kontorsstol med samma uppgift dagarna i ända. Jag är taggad! Däremot börjar jag känna av att min kropp vill ha lite semester.. Ändå lägger jag inte riktigt ner det antal timmar jag borde. Men runt 30 timmar i veckan borde det nog allt bli, sammanlagt alltså.

Snart är det inlämning av vårt PM i Marknadsföring. Och tenta i nyss nämnda ämne. Vid sidan om detta har jag engelskan. Tycker det är intressant, men har funderat lite på varför är det så få som medverkar? Vi ska vara runt 7-8 stycken, och enbart hälften av oss är aktiva. Det måste vara en väldigt dålig statistik för kursen. Enbart 50% har i dagsläget möjlighet att bli godkända.

Jag försöker desperat koncentrera mig på en av två texter i engelskan som jag ska ha läst igenom, men koncentrationen vill inte riktigt infinna sig just nu. Haft skola hela dagen. Väntar bara på att klockan ska närma sig fem och bege mig till Friskis för ett pass. Förhoppningsvis blir jag lite piggare efter det. Martin är på studiebesök i Sandvik så han kommer inte hem förrän vid 22. Med andra ord har jag hela kvällen på mig att mysa med tända ljus, lite god mat...och studier!

 


Friskis

Publicerat: 2010-11-22 | 15:46:24 i Idrott & Hälsa
Nu börjar jag komma igång lite mer på Friskis. Men åh vad det känns ibland! Har väl inte gått sådär jättemycket i och för sig.. Köpte kort där i förförra veckan.. Gick samma tisdag.. Gick i tisdags.. Medelpass båda två med Malin och Malin.

I lördags tog jag ett danspass. Det var en tjej från Falun som höll i det. Men jag vet inte. Jag tyckte det var ganska svårt faktiskt. Kanhända att det skulle gå lättare nu när jag gjort det en gång. Det var liksom inga återkommande rörelser.. Mest av allt gillade jag Zomban! Stavas det så? Nåja, det tyckte jag i alla fall var riktigt kul!

Imorrn är det redan tisdag igen. Då blir det medel med Malin och Malin. Andra gången var ännu jobbigare än första för då kände jag igen flera av rörelserna och kunde göra dem. Inte bara stå som ett frågetecken och fundera på vad tusan jag ska ta mig till..

På torsdag går det ett step-pass som jag funderar lite på. Har tänkt gå tidigare också på det men har inte kunnat. Förförra veckan hade jag träningsvärk så kände det var bättre att vila. I torsdags var det Propellern. Då hade man knappt tid att sitta ens. Men nu så!

Tycker det känns lite lättare att ha någon med sig när man tränar. Även om man inte pratar så mycket under själva passet så snackar man ju före och efter. I lördags gick jag själv. Det går ju det med, uppenbarligen eftersom jag överlevde. Men ni förstår nog vad jag menar. Tjejvasan närmar sig med stormsteg så jag har egentligen inte råd att vara kräsen. All träning räknas! Plus i kanten till mig som tog en rask promenad till Friskis och tillbaka i lördags istället för att cykla.



Länge sen

Publicerat: 2010-11-22 | 15:38:37 i Allmänt
Har verkligen inte haft tid att uppdatera på länge. Förra söndagen var jag, Martin och Sten på mini-kryssning till Mariehamn, Åland, med Viking Line. De hade ett erbjudande där vi fick åka gratis, buss och allting. Eftersom själva resan var gratis så bestämde vi oss för att lyxa till det lite och ta buffén ombord. Åh så gott det var! Det vattnas fortfarande i munnen på mig när jag tänker på det! Hjortstek.. Entrecote.. Dessertbord.. Mmm..! Den där middagen i sig var värd 200 spänn och totalt 8 timmars bussresa! Skulle lätt kunna tänka mig att göra det snart igen!

I torsdags var det Propellern, en företagsmässa. Jag hamnade faktiskt på nyheterna! Eller ja, min rygg och min arm. Men jag är med i alla fall! Grå pikétröja, svarta tights, shorts och vita snören i mina svarta stövlar. Vi byggde montrar hela onsdagskvällen. Sen var vi på skolan vid 7 på torsdagsmorgonen. Hemma mindre än en timme då vi gjorde vid oss för Propellern middagen. God mat och trevliga bordsgrannar! Fick efter själva mässan var slut en gåva från Ovako som jag var värd för som tack för hjälpen under dagen. En väska och två handdukar, varav den ena gav jag sen vidare till utbytesstudenten som också hjälpte till som värd för Ovako. Jag fick även lite andra presenter den dagen. Eller presenter och presenter. Jag fick pris. Var nämligen med i en tävling vid KPMGs monter, där man skulle svara på några frågor. Och jag var en av de som svarade rätt. Fick en handduk, en vattenflaska och Skattehandboken 2010.

I fredags var jag jättetrött hela dagen! Var i skolan en sväng och hjälpte Sandra med några uppgifter, handlade mat och sådär. Slocknade på soffan ganska tidigt vilket gjorde att Martin fick dra iväg på fest utan mig. I lördags var han trött istället, Håkan och Lasse kom dock förbi en sväng på kvällen. Vi kollade på 2012. Den övergick faktiskt mina förväntningar, och var inte alls riktigt lika förutsägbar som jag trodde den skulle vara.

Nu blev det kanske lite väl mycket text. Ska försöka bli lite bättre på att lägga in mer bilder.



Friskis

Publicerat: 2010-11-10 | 10:48:55 i Idrott & Hälsa
Har varit och inhandlat ett årskort på Friskis & Svettis. Nu ska här jympas!

Körde ett medel-pass igår med Malin och Malin. Superskoj! Fattar inte varför jag inte börjat tidigare? Va verkligen hur kul som helst! Tyckte ledaren va riktigt bra! Verkligen sprudlade av energi..

Självklart har jag ju träningsvärk idag. Men än så länge så är det en sån där skön träningsvärk. Man känner sig lite lätt stum i vissa muskler och de är bara lite ömma. Troligtvis kommer jag ha ännu värre imorrn. Men det gör ingenting!

Vill inte gärna köra för hårt nu i början så att jag tappar suget.. Men erkänna er igår så är jag sugen på att dra dit imorrn igen och kanske köra ett step-pass.. Nåja, vi får väl se vad kroppen säger imorrn när man vaknat... Har iaf bestämt med Malin & Malin att vi ska köra igen nästa tisdag..



RSS 2.0