HÖKEN

Publicerat: 2011-08-31 | 17:45:12 i Allmänt
Wohoo! Klarade HÖKEN!!!!!!! Detta skall firas! Älsklingen bjuder på indiskt ikväll. Ska dit med Lasse o Håkan. Yeeey! På fredag är det party och som det skall partas! Det här beskedet skall firas!

Dirty Dancing

Publicerat: 2011-08-28 | 20:28:16 i Upplevelser
Sitter och kollar lite på Dirty Dancing. Blev riktigt sugen på att se den eftersom de spelade en låt från den på Friskis-passet idag. Hade gärna velat haft samma fysik som Babe, spelad av Jennifer Grey. Tänk om jag hade bärt upp min baddräkt lika bra som hon bär upp den här... Även om filmen är från -87 är hon högst modern. Undrar just vad de kommer säga om oss om sisådär 20-30 år?



Friskis

Publicerat: 2011-08-28 | 20:14:57 i Idrott & Hälsa
Nyss hemkommen efter ett Friskis-pass med Sanna. Guuuud vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon!

IKEA

Publicerat: 2011-08-28 | 10:41:34 i Allmänt
Gör mig redo för en tur till IKEA med älsklingen. Jippie! Lovar att återkomma senare med mina fynd. Men nu är det nog bäst jag börjar göra mig i ordning så vi kommer iväg

Nytt i garderoben

Publicerat: 2011-08-25 | 18:15:39 i Hem & Stil
Neo dress från Sisters Point, Nelly.com
Heart denim shorts från Serious Sally by Rut m. fl. Finns hos Nelly.com

Lunch

Publicerat: 2011-08-23 | 19:19:07 i Allmänt
Jag och den andra sommarjobbaren blev utbjudna på lunch idag av arbetskollegorna. Trevligt värre!

Ny bikini

Publicerat: 2011-08-22 | 17:16:55 i Hem & Stil
Då var tentan skriven. Gud så skönt! Nu är det bara att vänta tills resultatet kommer. Kommer bli riktigt besviken om jag inte klarat den nu, det kändes som att det gick bättre den här gången. Men en del av frågorna kändes också klurigare nu.
Var inom Stadium för att kika efter snorkel. Det gäller ju att utrusta sig nu så vi kan snorkla sen när vi är på Rhodos. Det blev inget snorkelköp, men har iaf plockat ihop ett par delar så jag fick mig en ny bikini för ynka 44kr (!). Nu längtar jag ännu mer efter Rhodos!
Lite får man ju unna sig efter allt slit med HÖKEN-tentan.

Tenta

Publicerat: 2011-08-22 | 08:30:14 i Allmänt
Jahapp, då var de tenta-dags igen då. En andra chans med HÖKEN. Arrgh! Känner mig lite lätt trött på denna kurs just nu. En enda tenta på 15hp - nu ska den IN!
Jag vet, det är inte fotboll vi pratar om så mitt uttryck är ganska fel egentligen. Men det är så det känns. Det känns som att det är slutminuterna...lika resultat...samma poäng i serien...derby... Vissa skulle säga att det var årets viktigaste match. Jag skulle säga att det är en måste-match.
Lite som min tenta idag. Jag MÅSTE klara den! Och klara den ska jag!

Otroligt sjukt

Publicerat: 2011-08-20 | 10:55:49 i Allmänt
Läste just en otroligt sjuk artikel om en kille som försökte mörda sin flickväns katt i micron! Ännu sjukare är att hon förlåter honom för det! Sådana människor ska helst tvångskastreras, eller ännu hellre - varför inte placera honom i en micro och trycka på start? Djur kan känna smärta precis som människor. Djur har känslor precis som människor. Caesar (eller något annat djur för den delen) skulle ALDRIG behöva utstå sådana hemskheter under mitt tak!
Nej, folk som torterar djur ligger långt ner på min lista över folk jag tycker om - ganska nära folk som våldtar och barnmisshandlare. Jag blir så arg på sådana personer trots att jag egentligen inte vet vilka de är! Man ska inte döma folk man inte känner på förhand och man ska kunna glömma och förlåta. Men det finns banne mig undantag! "Sådana" personer kallar jag verkligen undantag!
Det handlar inte om uppfostran egentligen - det handlar om sunda värderingar och medmänsklighet.

Höstplanering

Publicerat: 2011-08-20 | 10:47:30 i Allmänt
Ja, jag vet hur det låter. Det låter som om jag vore en lärare som planerar inför höstens lektioner. Men så är det som tur är inte. Nej, det jag sitter och planerar är hur jag bäst ska få hösten att gå ihop utan att jobba ihjäl mig. Det finns ju alltid en lätt väg - att skita i alltihopa. Men hur lätt blir det i slutändan när tentorna börjar dra ihop sig? Nej, planering och framförhållning borde göra susen. Speciellt när vi ska resa både ner till Skåne och till Rhodos. Ser verkligen fram emot hösten!


Rhodos

Publicerat: 2011-08-18 | 17:42:32 i Upplevelser
Wihoo! Kan knappt vänta! Här är hotellet vi ska bo på, ett litet familjeägt lägenhetshotell i Pefkos, mitt på Rhodos östra kust.
Pefkos View
Bild från ving.se

Shopping

Publicerat: 2011-08-17 | 18:33:27 i Upplevelser
En av de underligaste tillfällena jag varit på Willy:s måste nog vara idag. En gammal gubbe kom fram till mig,
"du ursäkta, jag måste bara få säga en sak". Jag förväntade mig att han skulle säga något om att jag hade en stor reva i mina strumpbyxor eller skulle fråga om jag visste var någonting fanns inne i butiken.
Du ser väldigt bra ut.... Du är jäkligt snygg. Jisses vart kom den här snubben ifrån?
Jag har jobbat med sånt vet du... Är det här nåt skämt? Var inte dolda kameran på 90-talet?
Alltså, jag har jobbat med att bedöma mannekänger vet du. Okay, han måste ha rymt nånstans ifrån. Ta det lugnt, le vackert så du kan backa långsamt undan utan att han märker något och spring!
Dina ben är bland de finaste jag sett. Vart faan är utgången?
Hej på dig! Vänta lite nu, vad hände egentligen? Gubben vänder sig ju sig om och går.. Puh! Men... Va faan? Hur går det här ihop?
Säga vad man vill om Borlänge, men det är speciellt!

Tenta

Publicerat: 2011-08-17 | 18:15:04 i Allmänt
Var på en extra repetition inför omtentan på måndag. Fick då veta att 65% kuggade. Eller om det var 67%.... Ska låta det där vara osagt, blev lite osäker nu. Och av vad jag hört (rykten kan man aldrig lita helt på) så hade de som klarat sig legat på runt 60 poäng. 60poäng är gränsen för godkänt av totalt 100 poäng. Kan tillägga att jag hade 51 poäng.
Nu försöker jag mest tagga om inför måndagen. Men helst av allt vill jag bara gå och skriva den där förbaskade tentan och se ett stort G på den. Den dagen skall jag räcka ett långt finger till CSN som vägrar ge mig studiemedel pga att jag saknar 1 poäng när jag klarat allt utom just den här enda tentan.
En sak jag har nu som jag inte hade när jag skrev den förra gången är mer förberedelse. Hade inte satt små post-it-lappar i lagboken om vart lagarna fanns, visste inte ens att man fick göra det. Men det har jag nu. Så förhoppningsvis kommer det inte gå åt lika mycket tid till att leta efter den lagen jag vill åt.
Rock on!

Utlandsresa

Publicerat: 2011-08-16 | 22:03:23 i Upplevelser
Resa bokad! Wohoo vad glad jag är!

CSN

Publicerat: 2011-08-09 | 10:03:41 i Allmänt

Vilket underbart system! Vilket fungerande system! Sarkasmen genomdryper hela det här inlägget är jag rädd. Är inte alls imponerad, inte av CSN och inte av Högskolan Dalarna. I alla fall inte just nu.

För att få studiestöd i höst måste jag ha klarat 75 % av studierna i årskurs 1, vilket är 45 hp av 60. Eftersom jag inte fått tillgodoräkna mig alla poäng för de kurser jag läst tidigare av Högskolan Dalarna (för att de tvunget ska lägga in en extra tenta på kursen) så blev det med mina två extrakurser under året 59 hp istället för 60.

Det kanske inte är helt obekant att jag kuggade tentan i Handelsrätt. Det gör att jag har 44 hp avklarat. Vilket enligt CSN inte är tillräckligt. Jag förstår att de måste dra gränsen någonstans. Men när jag ringer för att förklara känner jag mig enbart avsnäst.

Bottenbetyg! Nu har jag istället fått söka en extrakurs på 3hp (motsvarar 2 veckor) på distans. IFALL jag inte skulle klara Handelsrätten denna gången heller. Givetvis är det ju godkänt jag satsar på när det gäller Handelsrätten, eller när det gäller allt egentligen.


RSS 2.0