Tandläkaren

Publicerat: 2011-03-31 | 11:03:48 i Allmänt
Usch usch usch! Tandläkarbesök idag. Ser verkligen inte fram emot det. Visserligen är min tandläkare supersnäll. I alla fall var hon det förra gången (vilket även är den enda gången jag besökt henne). Då skulle jag göra min andra lagning på tanden jag bet isönder i höstas.
Är helt enkelt INTE bekväm med att någon är inne i min mun och rotar runt. Vem är egentligen det? Det är väldigt länge sedan jag gjorde en vanlig undersökning, år sedan faktiskt. Nu är det dags att bita i det sura äpplet och masa sig dit. Eftersom det är så länge sedan så har jag bergis hål. Men man kan ju alltid hoppas på att allt är bra. Att laga tänder är inget jag vill göra. Inget någon vill göra skulle jag tro. Förutom möjligtvis den som skall laga tänderna.
Undrar om jag någonsin kommer komma över lusten att springa och gömma mig under sängen så fort ordet tandläkare nämns?

Kryssning och annat

Publicerat: 2011-03-30 | 13:42:06 i Allmänt
Kom hem i förrgår från Cinderella-kryssning med babe. Supermysigt! Medelåldern låg väl på sisådär 75+, så vi höll oss mest för oss själva. Åt gott o hade de allmänt bra.
Martin åt halstrad norsk fjällöring med gräddkokta kantareller och räkor. Kokt potatis fick han till (en liten en).
Jag körde istället på ett säkert kort som jag provade på Helsingfors-kryssningen vi va på i januari. Helstekt fläskfilé med chipotlechilismaksatt bearnaisesås och flodkräftstjärtar. (bytte ut chipotlechilismaksatt bearnaisesås mot vanlig och flodkräftstjärtarna fick martin lägga beslag på) Sen fick jag pommes till det. Mums! Dessutom, lite överraskande, så var det även en rödvinssås till. Superb! Ingen sån där vattnig som det nästan alltid blir när det är rödvinssås, utan den var mer krämig och god.
Just nu sitter jag och förbereder lite inför Ovve-veckan i nästa vecka. Vi i B.E.S.T. har aktivitetsdag på torsdagen och det kommer nog bli kalaskul! På söndag är det ovve-sittning, och tenta-fest. Tyvärr är det även statistikdugga på måndag morgon. Så får plugga för fulla muggar nu före så de verkligen sitter i ryggmärgen så att jag även lite halvtrött klarar av den ändå.
Snart fyller Martin år också, 23 år. Vet precis vad han ska få också! Fast det kan jag ju inte skriva ut här, fall i fall det skulle läcka ut.. Ska baka lite till hans födelsedag sen. Tårta och kakor. Muffins har vi flera sorter på lager i frysen. Råkar ju förhålla sig som så att det är sittning både fredag och lördag den helgen Martin fyller år. Gäller ju att vara förberedd.
Efter allt detta prat om mat är jag nu väldigt hungrig. Ska dyka in i kylen och gå på upptäcksfärd efter något ätbart.

Kurser

Publicerat: 2011-03-24 | 10:03:17 i Allmänt
Då var höstens kurser sökta. Introduktion till Mikroekonomi, Internationell ekonomi, Finansiella marknader och penningpolitik och Introduktion till Lean. Den sista är en distanskurs på Lule Tekniska. Det är nog den kursen jag är mest spänd på.

Jag har visat att jag klarar av distanskurser, även om jag är glad att jag inte läser ALLT på distans. Dessutom skall det bli väldigt intressant att se hur deras plattform ser ut, istället för Fronter och Connect som vi använder på Högskolan Dalarna.

Nu är det bara att vänta och se om jag blir antagen. Får jag inget sommarjobb kommer jag att plugga distans även i sommar, vem vet vart man hamnar d?


Nu väntar en lektion i statistik. I helgen blire kryssning! Rock on!

Det man inte har...

Publicerat: 2011-03-17 | 15:31:42 i Allmänt
Finns ett gammalt ordspråk som säger: Det man inte har i huvudet får man ha i benen.
Kan väl inte annat än att hålla med. Missade att lägga över en sak på min mail som jag skulle skriva ut. Vilket innebär att jag måste till skolan en gång till. Skrivaren här hemma har nog blivit sur, och nu är jag sur på den. Ut en sväng till i solskenet!

Vänner

Publicerat: 2011-03-16 | 09:43:50 i Allmänt
Har funderat lite på det här med vänskap. Vad kännetecknar egentligen en sann vän? Lojalitet och ärlighet skulle väl de flesta svara och det är väl självklart? Vem vill inte ha en vän som är ärlig och lojal mot en?
Att man ska kunna prata om allt mellan himmel och jord - javisst! Absolut!
Någon som alltid finns där för en? Jaa, det är ju ganska så trevligt. Men det gör ju Caesar också. Faktum är att alla ovan nämnda kriterier stämmer in på min katt. Nåja, ärlighet kan jag ju inte svara på.. Men han finns alltid där för mig, han är lojal och vi kan prata om allt. Sen att jag inte  förstår ett skvatt av vad han säger är en helt annan sak.
Vad jag funderar på är: Vad är en nära, sann vän? Kan man ha hur många som helst eller är det en liten cirkel av "invigda"?
Även om man har blivit äldre, sitter inte samma tankesätt kvar som i lågstadiet? "Ska vi leka?" -"Nej jag ska leka med en annan idag så jag kan inte"
Det är en djungel där ute som det kanske inte alltid är lätt att hitta i. Man trivs naturligt med vissa personer (personkemi kallas det visst?) men hur kan man idag egentligen vara säker på att de personerna trivs lika bra med en själv?  I ett samhälle där man matas med att man ska försöka vara populär och omtyckt, skaffar man vänner för att man ha vänner eller för att man bryr sig om dem?
Jag kan ärligt ställa mig upp och säga att jag inte pratar så ofta med alla de vänner jag har på facebook. Man går väl in och gillar nåns status här och där, läser lite för att hålla ett getöga på hur det går för andra vars vägar man nån gång korsat.
Hur många vänner har du som du vill kalla nära vän?

Statistik

Publicerat: 2011-03-14 | 19:07:38 i Allmänt
Tjohoo! Har fått godkänt i Dugga 2 i statistikkursen. Hade verkligen inte väntat mig de! Firar med en bit kladdekaka tillsammans med Sanna.

Fuego

Publicerat: 2011-03-08 | 21:48:02 i Idrott & Hälsa
Hemkommen från ett pass Dans Fuego på Friskis med Sanna, Erika och Sara ♥

Resfeber och sommarfunderingar

Publicerat: 2011-03-08 | 12:17:57 i Upplevelser
Vill så förtvivlat gärna ut o resa! Vi har ju pratat om det ganska så länge.. Tid så vi kommer iväg en hel vecka hittar vi inte förrän efter sommaren som det verkar. Martin ska iväg på 4:ans resa (studieresa) till Kina 2 veckor i maj som det ser ut just nu.
Följdaktligen lär vi sikta in oss på en weekend någonstans. Vi har pratat om London, Paris, Liverpool, Mallorca...... Som det känns just nu har vi ringat ner det hela till två alternativ. Tre.
Riga - Flyg med Ryanair till Riga och 4 nätters övernattning på hotell. Fördelen är att man hinner uppleva Riga ordentligt. Verkar vara ett mysigt och lyxigt hotell till ett överkomligt pris. I "vårt" pris så har vi räknat in att resa med Ryanair. De verkar ha det billigaste flyget. Nackdelen med resan är att vi måste betala för bagaget om vi reser med mer än handbagage. Är man borta i 4 nätter vill man nog ha med sig lite mer än en ren tröja och en tandborste.. Dessutom avgår flyget från Skavsta, utanför Nyköping. Vilket innebär att vi lär ta tåg, med byte, för att komma till Nyköping. Från Nyköpings tågstation är det sedan 7 km till flygplatsen. Hurray! Man kan ju såklart välja att åka med något annat flyg, men vi känner att med byten o sådär... Kostnad: 1023 kr per person, exkl. mat och resa till o från flyget.
Åbo - Båt till Åbo med Viking Line och 2 nätters övernattning på hotell. Viking Line har ett extra pris för de som är medlemmar i Club Viking Line. Fördelen är att vi slipper krångel med hur vi ska ta oss dit, Viking Line har bussanslutningar till sina kryssningar. Vi får även chans att upptäcka Åbo lite mer ingående. Nackdelen är att priserna i Åbo kanske påminner en hel del om de svenska, dvs det inte är så himla billigt att äta o så där.. Dessutom lär vi boka det i god tid före, eftersom det tydligen är åtgång på de här rummen (enligt Viking Line). Kostnad: 1135 kr per person, exkl. mat och buss till o från båten. Bussresan kommer ligga på runt halva kostnaden mot tågresan till flyget.
♥ Riga + Tallinn - Båt med Tallink Silja. Ingenting som kanske ingår i deras vanliga kryssningspaket. Men om man själv plockar lite av vad man vill ha så kan man få både Riga och Tallinn under en och samma weekend. Tallink Silja har precis som Viking Line bussanslutning till sina kryssningar. Istället för att ta bussen tillbaka till Borlänge efter första kryssningen stannar man helt enkelt kvar och åker med kryssning till nästa ställe. Vi får en dag i Tallinn, en dag i Stockholm och en dag i Riga. Fördelen är att man såklart får uppleva massor! Vi får se både Riga och Tallinn, båda två är ju ställen vi har funderat på. Nackdelen är att vi enbart spenderar en dag på samma ställe så det kan bli lite jäktigt att se allt man kanske vill se. En annan fördel är att i likhet med Åbo-alternativet så behöver vi inte krångla en massa med hur vi ska ta oss till o från, utan det sköter andra åt oss. Kostnad: 1625 kr per person, exkl. mat. Däremot så är bussen inräknad. Skulle man avvakta o boka detta som en sista minuten skulle man kunna landa på runt 450-500 kr per person, exkl. mat. Bussen inräknad. Sista minuten-priset är räknat på om man skulle boka idag o åka den här helgen.
Alla alternativ har ju sina för- och nackdelar. Åbo-alternativet är det enda av dessa tre där Martin inte skulle missa nånting utav skolan. Ingen av oss vill spendera en alltför stor summa på resan eftersom ingen av oss vet hur det kommer bli med sommarjobb. Martin är dock mer säker på att få ett än jag.
Självklart har jag en backup-plan ifall jag inte skulle få något sommarjobb. Tyvärr så inbegriper den att skolan inte sölar alltför mkt (vilket den tyvärr kan ha en tendens att göra ibland). Min backup-plan är så simpel, och ändå så svår: studera även under sommaren. Högskolan Dalarna erbjuder hela 7 kurser inom 3 områden. Dessa områden är Maskinteknik, religionsvetenskap och språk. Av dessa är det enbart språk som kanske kunde vara av intresse för mig, kurserna är portugisiska för nybörjare och ryska för nybörjare. Hade ju hoppats på någon ekonomikurs eller liknande.

Uppdatering

Publicerat: 2011-03-05 | 08:41:41 i Allmänt
Jahapp, då är det återigen länge sedan sist.. Förra gången jag tänkte blogga gick det inte att logga in. Oh well. Har hämtat min underbara fina röda overall ♥
Vet inte om jag skrivit om det tidigare, men åkte ju som bekant Tjejvasan med min mamma. Det gick inte så jättebra för min del, skada foten o efter det en seriekrock där jag fick en rejäl smäll i ryggen. Så jag bröt i Hökberg. Men mamsen körde hela vägen till Mora. Är så otroligt stolt över henne! 04:38:53 blev hennes tid.
Jag har för egen del haltat runt här i snart en vecka. Precis börjat gå normalt, även om det tar på krafterna i foten lite. Blir att införskaffa någon typ av balansbräda sen för o träna upp ordentligt.
ABILICA BALANCE BOARD PRO
Kanske nånting i form av den här balance boarden från Team Sportia? Finns uppenbarligen massvis att välja och vraka bland. Just den här var visst en Ablicia Balance Board Pro med en hög svårighetsgrad.. Vem vet, kanske hittar nånting för att träna upp mina handleder också.
Den här helgen är väldigt speciell. Idag fyller min bror år. Hurra! Hurra! Hurra! 26 år blir han. Imorrn är det minnesdagen för min morfar. Det är då 6 år sedan han gick bort. Men det råkar även vara min lilla parvels födelsedag! Caesar blir hela två år! '
Min söta lilla Molle fyllde år i förra veckan så när mamma o pappa kom upp med honom fick han lyxig hundmat i present. Caesar ska få en tunnel av oss, men vi har svårt att hitta nån som vi tycker passar. ÖoB har en på hemsidan, och Rusta har också en på sin.. Men i butikerna ekar det tomt. Nåja, det ska nog lösa sig.

RSS 2.0