Kattens ungefärliga ålder

Publicerat: 2009-11-30 | 15:50:32 i Djur
Kattens ålder → Människans ålder

6 månader       → 10 år
8 månader       → 13 år
1 år                 → 15 år
2 år                 → 25 år
4 år                 → 40 år
7 år                 → 50 år
10 år               → 60 år
15 år               → 75 år
20 år               → 105 år
30 år               → 120 år


Kastrering

Publicerat: 2009-11-30 | 15:41:36 i Djur

Då har jag ringt och bokat tid för Caesar. Den 11:e december ska han till Falu Djursjukhus och kastreras. Tydligen så kommer han vara där hela dagen.. Min lilla kelgris, en hel dag utan honom! Fasta före måste han göra också.. Tur han inte vet vad som väntar honom.. Har nästan lite dåligt samvete..






Ingen lust

Publicerat: 2009-11-25 | 12:26:34 i Allmänt

Nu är det åter länge sen jag skrev sist här. Har haft så himla mycket att göra! Jobb och skola, skola och jobb. Där emellan har jag sökt jobb, försöker göra mitt bästa för att umgås med mina vänner och ge min lilla ögonsten den kärlek och uppmärksamhet han behöver. Dygnet har desvärre bara 24 timmar, vilket inte alltid är tillräckligt!

Sitter på jobbet just nu. Jobbar mellan 7-14.30 idag. Sen ska jag vidare till skolan. Dugga! Inget jätteallvarligt, men hoppas på en eller ett par bonuspoäng till tentan sen. Just nu är jag då inte direkt upplagd för det. Men får gå dit och göra mitt bästa och hoppas på att jag kan koncentrera mig ordentligt för att knipa något poäng..

Jag hoppas på att få träffa Martin en stund sen. Egentligen så har jag väl inte tid, har ett PM som ska vara inne imorrn som jag inte e färdig med.. Men det vore verkligen skönt! Har ju vatt igång i 10 timmar sen.. Nog borde man förtjäna en liten belöning då?

En av anledningarna till att jag känner mig lite disträ och inte alls på humör idag är Tunabyggen. Jag ringde Felanmälan i augusti för att jag misstänkte jag hade mögel hemma. Sedan dess har jag ringt och tjatat för att få besked. Nu har jag i alla fall äntligen fått det. Men då fick jag besked om att det inte har någon hög prioritet utan kanske eventuellt kommer åtgärdas nästa år.. WTF!

Förutom det så känns det just nu som att många är väldigt tempramentsfulla vid den här tiden. Mycket snack och tjafs. Och det känns som att jag sitter mitt i allting. Inte att det blir snack på grund av mig, utan att folk vänder sig till mig. Missförstå mig inte, jag uppskattar givetvis att folk känner det förtroendet för mig att de kan vända sig till mig o litar på mig. Missförstå.. Ja, missförstånd e väl det som de mesta snacket och tjafset handlar om egentligen. Jag är ingen ängel, den som skulle påstå det känner inte mig ordentligt. Men jag vill väl. Jag vill att alla människor ska vara nöjda och glada! Även om det ibland kan kännas som något som är omöjligt att uppnå!

Nej, nu är det dags för mig att ta tag och försöka få lite gjort på mitt PM. Det är lunchtid just nu på jobbet så inte så mycket att göra. Sen borde jag börja koncentrera mig på duggan. NÅGOT poäng borde jag kunna skrapa till mig. Behövde få skriva av mig lite först..




Snö

Publicerat: 2009-11-14 | 09:49:23 i Djur
Det snöar ute! Jippie! Bestämde mig för att ta ut Caesar en liten stund innan frukosten. Han har ju aldrig varit i kontakt med snö förut. Men han verkade inte uppskatta det riktigt. Ska lägga upp bild sen så förstår ni.




Förlåt

Publicerat: 2009-11-11 | 14:08:45 i Allmänt
Idag är en dag att ångra. Att reflektera. Att vända in och ut på sig själv i jakten på att bli en bättre människa. Kanske ska förklara lite vad det är jag pratar om. Igår blev jag sur på Martin, väldigt sur. Fanns egentligen ingen anledning - han gjorde absolut ingenting. Ingenting annat än att försöka hjälpa mig. Jag vet inte varför jag blev sur. Men sur blev jag, och inte så lite heller.

Nu är det en ny dag. När jag tänker tillbaka på gårdagen så fylls jag av skam. Personen jag älskar mer än någonting annat fick ta skit från mig för att han fanns till hands o ville hjälpa mig klara skolan. Dumma mig! Nåja, det är lätt att vara efterklok. För att försöka se till så att han aldrig mer ska behöva stå ut med något sådant från min sida rannsakar jag nu mig själv - i hopp om att kunna bli bättre där jag har mina brister.

De som känner mig vet att jag ibland kan ha lite hett temprament. Nåja, det kanske är att ta i underkant. Ibland är jag som en fullvuxen eldsprutande drake. Sen Martin började finnas där vid min sida har dessa tillfällen minskat. Eller så hoppas jag iallafall. Men ibland så tittar den där galna saken fram igen. Igår var en av dem. Dagen efter mår jag sämre än den sämsta bakfyllan jag någonsin haft.

Så, dags att ta sig i kragen! Inte mer låta någon dum småsak göra mig till den där illröda galningen igen. Det är såhär dagen efter som man börjar tänka på hur underbar han egentligen är. Han gör verkligen allt för min skull. Den underbaraste mannen i världen ♥ Och nu ska jag banne mig bli bättre på att visa hur mycket han betyder för mig!



Ett annat språk

Publicerat: 2009-11-09 | 11:27:21 i Allmänt
Är hemma idag. Inge jobb, inge skola. Försöker i alla fall få lite skola gjort ändå. Men känner mig som ett enda stort frågetecken. Kanske är jag råblond innerst inne? För mig känns de i alla fall som att matte är ett annat språk - kanske är det marsianska?

Matte är inte min grej, har aldrig varit det och kommer nog aldrig att bli det heller. Har jag tagit mig vatten över huvudet? Inte det smartaste att ge sig i kast med Linjär Algebra om man inte är ett mattegeni. Som tur är så har jag en pojkvän som är mattegeni. Visserligen får nog han inte skriva min tenta. Men jag hoppas ändå att han på något mirakulöst sätt ska smitta av sig med sina geniknölar.

Undrar om man blir dummare ju mer man anstränger sig för att förstå nånting? Om hjärncellerna arbetar på högvarv så borde de ju till slut bli utbrända.. Nåja, ingen rast och ingen ro. Det är nog bäst att jag återgår till de där och hoppas på att jag kommer ha några celler kvar när den här dagen är slut.


Work work work



Några rader

Publicerat: 2009-11-08 | 10:47:13 i Allmänt
Väntar på att tvätten ska bli klar. Och att Martin ska vakna - vilket som nu kommer inträffa först. Tänkte passa på att skriva några rader medans jag väntar..

I fredags var jag som bekant på Höstgasque. Det var väldigt trevligt måste jag säga! Inte den allra roligaste tillställningen jag varit på, men jag hade kul. Efterköret däremot var enligt mig ingen höjdare. Vilket resulterade i att jag var hemma före klockan 12!


Kanske inte den bästa bilden på mig. Men då jag för ovanlighetens skull var den som höll i kameran nästan hela kvällen så har jag inte så många kort på mig. Här posar jag i alla fall med Martin och Lars.


Idag är det Fars Dag. Vi tänkte vi skulle köpa med oss lite fika och åka hem till Martins mormor och morfar. Igår kväll var det fika och spelkväll som stod på schemat. Mycket mycket trevligt! Nej, nu har jag tröttnat på att vänta. Ska nog studsa och väcka liv i Martin. See ya!



Helg

Publicerat: 2009-11-06 | 12:17:10 i Allmänt

Jahapp, klockan slog 11.30 vilket för mig innebar ett magiskt ord. Nämligen helg. Tjohoo! Det är fredag och jag slutade vid lunch. Eller, så trodde jag det skulle bli. Jag samlade ihop mina grejor och begav mig till skolan för att möta Martin. Vi skulle, som jag förmodligen redan nämnt ett antal gånger i det förra inlägget, köpa nya skor åt mig i Falun. Men tji fick jag!

När jag precis kommit till skolan och skulle börja leta efter hans lektionssal så ringer jobbet. De undrade om jag kunde komma tillbaka till jobbet. Dum är man ju inte, så självklart gick jag med på det. Pengar är ledordet för mig just nu. Pengar pengar pengar. Så nu sitter jag här igen, och jobbar. När klockan slår 14.30 gör vi ett nytt försök. Och ikväll är det gasque.

Rock on!



Uppdatering

Publicerat: 2009-11-06 | 10:16:34 i Allmänt

Nu var det länge sedan jag sist skrev något. Jag har haft fullt upp helt enkelt, med vad vet jag inte riktigt, jag har bara haft mycket att göra på sistonde.

Martin har kommit hem från Egypten, för över en vecka sen, så har väl haft ganska fullt upp med att umgås massa med honom. Han hade en present med sig hem till mig, en guldig Dolce & Gabbana plånbok.

Allahelgonahelg har det ju också varit. På alla helgons dagen så firade vi faktiskt 6 månader (om man nu kan kalla de för att fira). Filmkväll med hemmagjord pizza och Hajen 1+2. Hinken och Robert var också där. Mitt i allting agerade vi fylletaxi. Eller ja, Hinken agerade fylletaxi. Robert skulle åka hem då och Martin skulle följa med som gps åt Hinken så jag följde med jag också. Man vill ju inte sitta själv heller. På söndagen var det tentafest med halloween-tema. Jag var utklädd till en sjömatros. 

Sen har jag även börjat skolan igen, hör och häpna! Jag har börjat läsa om Linjär Algebra, Introduktion till Makroekonomi och sen ska ja göra ett arbete i Extern Redovisning. Duktiga mig! Än så länge har jag inte gått på så många lektioner, man måste ju jobba lite också. Men det är faktiskt kul att sitta i skolbänken igen.

Igår var jag, Martin, Oskar och Lars på Galaxen. IK Brage spelade sin andra kvalmatch och den visades på storbildsskärm. Gissa om det fick mig att tänka tillbaka på min egen, väldigt korta och inte så framgångsrika, karriär. Brage vann med 1-0 kan tilläggas.

Just nu sitter jag på jobbet. Sen ska jag och Martin till Falun. Vi ska köpa nya skor till mig. Weei! Ikväll är det Höstgasque. Håkan ska också med dit. Det kommer bli kul!




RSS 2.0