Ovve

Publicerat: 2011-02-17 | 21:54:39 i Hem & Stil
Jag stråååååålar av lycka
En underbar dag
Tjohoo! Äntligen är den här! Har väntat i ett halvår. Kan knappt tro att det är sant! På onsdag ska jag få hämta ut mina fina röda overall!

Taggad till tusen

Publicerat: 2011-02-15 | 12:30:02 i Idrott & Hälsa
Energin sprutar i blodet som pumpar i mina ådror. Jag är taggad! Det är som om varenda fiber i mig just nu är inställd på loppet. Jag har länge oroat mig att det ska vara isigt i spåren. Men väderprognoserna för nästa vecka pekar på annat. Snö hela veckan och runt 10 minus dagen D. Det kommer vara svårt att veta vilken valla som skall användas, utan tvekan. Har ju fortfarande ingen riktig koll på det där.

Det känns som att allting påminner mig om det förestående loppet just nu. Arrangering av detaljer kring loppet. Nyaste numret av Vasalöparen damp ner i brevinkastet idag. Jag känner mig fullt medveten om min kropp på ett helt annat sätt, om de muskler som jag har, om de ställen där jag skulle behöva träna. Inte så mycket för att att jag behöver rejäla muskler just där, utan mer för att det är en av mina större fettdepåer. Det här året har börjat ganska onyttigt för mig. Blivit bortskämd utan dess like när vi va hos mamma&pappa. Pizzakväll, kryssning och gasque.
Har ju bara mig själv o skylla det vet jag. I helgen tog jag ett av de första stegen till att göra mig medveten om att det snart är dags. Hade en mysig kväll i soffan framför film med Sanna istället för att gå ut på kåren. Visserligen var vi väl inte så nyttiga då vi åt massa onyttigt, men jag anser det ändå vara nyttigare med snacks än med alkohol.
Snart är det dags för steg 2 - massa pasta och inget godis! Minst en vecka före loppet.

Tankar

Publicerat: 2011-02-11 | 12:36:53 i Allmänt
Tanken på Ajas begravning har fått mig o tänka tillbaka på tiden som varit. De senaste 6 åren har varit väldigt händelserika för mig, minst sagt.
På sex år har jag förlorat tre som stått mig nära, har flyttat fem gånger, tagit studenten, skaffat både hund och katt och blivit av med en. Har upplevt både smärta och glädje. Har älskat och blivit älskad.
Jag vet att oavsett vad som kommer ske i framtiden kommer jag att stå stark. Att oavsett vad så kommer jag aldrig vara ensam. Vi lämnar alla märken efter oss. Var och en som har gjort ett intryck på mig kommer jag bära med mig i mitt hjärta tills den dagen det slutar slå.

R.I.P. Aja

Publicerat: 2011-02-11 | 10:34:09 i Allmänt
Idag är det Ajas begravning. En liten cermoni vid 11-tiden. Men jag kommer inte vara med vid den. Har helt enkelt inte råd att lägga ut över 1000 spänn på att resa fram o tillbaka när det kommer va en liten stund i kyrkan o inget mer. Hade jag haft en bättre ekonomi skulle jag gjort det, utan att tveka.
Men det här inlägget handlar inte om pengar, det handlar om kärlek. Kanske inte samma sorts kärlek som jag känner för Martin, men det är ändå kärlek. Aja var min pappas faster. Hon var också min gudmor. Och nu är hon borta.
Har redan nu tänt ett ljus för henne. Lågan brinner lika klart som hennes omtanke om andra i sin närhet, som hennes omtanke om mig.
Egentligen har jag nog fortfarande inte riktigt fattat att hon gått vidare. Det slår ner i mig som en blixt. Jag vet att det kanske är dumt, men jag har nog alltid räknat med att hon ska finnas där. Antar att det bara är ännu ett bevis på hur vi försöker blunda för saker. Ännu mer är det ett bevis på hur dessa saker kan förändras, vare sig vi vill det eller inte.
Aja har levt ett långt liv, ett innehållsrikt liv. Jag är så glad över att jag fått vara en del av det.

Thai

Publicerat: 2011-02-10 | 10:06:58 i Allmänt
Blir thai-buffé till lunch idag! Mums mums! Martin ville bjuda ut mig för o fira att jag klarat tentan. Gulligare karl får man allt leta efter!

Mitt hjärta bultar för dig. Varje gång du ser på mig fylls jag av en sån glädje att jag vill hoppa jämnfota!




Det snöar

Publicerat: 2011-02-10 | 10:00:44 i Allmänt
Jag ser det snöar
Jag ser det snöar
Det var väl roligt hurra!
Nu blir de bra spår
Nu blir de bra spår
Å som vi hoppas hurra!
Hoppas verkligen att det här håller i sig till Tjejvasan! Det vore optimalt för mig o mamma skulle jag tro. Då gör det inte lika ont ifall man skulle ramla haha.

Tenta

Publicerat: 2011-02-09 | 22:17:28 i Allmänt
Så har den slutligen kommit, resultatet som vi alla väntat på. Nåja, som vi alla i klassen väntat på den senaste tiden i alla fall. 14 stycken som klarade tentan, 7 VG och 4 G. Resten fick Underkänt. Kan nog inte med ord beskriva hur glad jag är att jag är en av de fyra som fick Godkänt. Det var mitt mål och jag klarade de! Mitt hårda slit har äntligen gett resultat!


Step Up 3

Publicerat: 2011-02-03 | 15:08:24 i Allmänt
Har just kollat klart på Step Up 3. I regel brukar man säga att uppföljare alltid är sämre. På flera ställen var den ganska så förutsägbar, enformig nästan till och med. Men ändå är det nånting med filmen, nånting speciellt som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Den är råare, grabbigare - inget snack om saken.
Jämför med Save the last dance 2 eller central stage 2, vilka mer eller mindre innehåller tomma piruetter. Step Up 3 är styrka, koordination och den totala motsatsen till dessa bägge andra uppföljare. Medans Step Up och Step Up 2 är lite mjukare är Step Up 3 som sagt väldigt maskulin. Från Step Up till Step Up 3 märker man en tydlig förändring av dansen. Den första filmen handlar om koreografi, den andra mest om kultur så handlar den tredje till stor del om stunts och moves.

Uppdatering

Publicerat: 2011-02-03 | 09:02:11 i Allmänt

Va länge sen jag skrev nånting nu. Har vatt massor som hänt. Har varit på kryssning med grabbarna. Lördag-måndag. Helsingfors. Ganska kul faktiskt. Men lite väl dött på båten när vi skulle hem igen. Kan skriva lite mer om det i nästa inlägg. Tänkte försöka få med någon bild också.

I förrgår var vi ute o åkte i Bergebo, vilket inte va nå höjdare. Kan nog lugnt påstå att det inte var en av mina bästa stunder. Kan inte med ord beskriva hur glad jag är att Martin står ut med mig ♥

Igår var en annan tuff dag för mig. Dagen började med vaccinering. De som känner mig vet att jag är väldigt rädd för sprutor. Tror i och för sig inte att nån egentligen skulle vilja påstå att de tycker om sprutor, men jag får kalla kårar bara jag ser en spruta på tv:n. Kan säga att även såhär dagen efter så har jag fortfarande ont i armen. Efter sprutan följde en dugga i Statistik för ekonomer. Jämfört med vad jag gått igenom före duggan så kändes duggan i sig som en barnlek. Vi kan väl säga såhär, jag skulle bli väldigt förvånad ifall jag inte fick godkänt på den (för godkänt krävs alla rätt).

Just nu sitter jag i skolan. Dataövning i Statistik. Regnar ute. Nattis, jag och Linnea ska nog sätta oss ner efter lektion och börja jobba lite med inl. 2 i kursen. Sen blir det en välförtjänt helg. Med plugg inkluderat givetvis.

Friskis med Malin i eftermiddag. Imorrn blir det sittning med Harry Potter-tema. Just nu vill jag dock helst av allt krypa upp i soffan under en filt med en stor mugg varm choklad och läsa lite.


RSS 2.0