Fan

Publicerat: 2012-04-30 | 08:24:34 i Allmänt
Både jag och Martin börjar bli förkylda. Inte så konstigt kanske när man som idag blir väckt halv åtta av att de håller på med vattenläckan i B! Helgen var underbar, att få ligga och dra sig så länge man vill!
Tur att det är röd dag imorgon, annars vet jag inte vad vi hade gjort. Martin tror jag är mest förkyld av oss båda, men det känns i hela kroppen just nu vill jag lova. Extra vitaminer, massvis med honung och vitlök i all mat. Sorry kollegor, min andedräkt är antagligen hemsk.
Caesar höll på att skrämma mig riktigt ordentligt igår, men som tur var så slutade det hela lyckligt. Vi hade honom med oss ut till Tronsjö för att lägga på bryggan och han fick strosa runt utan koppel för han brukar hålla sig ganska nära oss. Så gick jag över till grannen för att klappa deras hundag (en vit golden och en svart labrador, jättemysiga). Caesar utmanar såklart ödet och är påväg mot mig och hundarna. Ena hunden springer fram för att hälsa varpå Caesar vänder på klacken och springer, med hunden i hasorna. Jag såg inte riktigt hur långt de hann för hade fullt upp med att stoppa den andra hunden. Ingen Caesar någonstans! Jag och Martin går runt och letar efter honom. Sen sätter vi oss för att fika, övertygade om att han ligger gömd under utedasset och väntar på att han ska komma fram. Då ringer telefonen, det är någon som har hittat Caesar liggandes på vägen på motsatt sida. Fanskapet flytta sig inte heller för bilarna! Andan i halsen och kutar upp mot vägen, de som hade hittat honom bodde bara ett par hus ifrån martins mormor&morfars sommarstuga. Tack och lov att det finns sådana snälla människor som tar sig an en vilsen katt! Ska skicka ett tackkort till dem idag från Caesar :)

Inspiration

Publicerat: 2012-04-29 | 09:01:29 i Upplevelser
Vid planeringen av vår resa har vi gjort en del efterforskningar. Peking är dränkt i sevärdheter, så det spelar ingen roll hur man än gör för man hinner ändå inte se allt under en vecka. Vi har hämtat väldigt mycket inspiration från en särskild blogg skriven av en som heter Krister. Det är en svensk som har bott i Kina under flera år. Väldigt saklig, informativ och intressant läsning.
Martin vid Himmelens Tempel under 4:ans resa 2011.

Inte många dagar kvar...

Publicerat: 2012-04-29 | 08:47:18 i Upplevelser
Nu är det inte många dagar kvar innan vi åker! Man har gått och väntat så länge så det känns lite overkligt om man säger så.
En liten fingervisning om hur det kommer vara. Rena rama solsemestern kan tänkas! Det sägs att det är så mycket föroreningar i luften i Peking att även om det är strålande sol, så är det inte säkert att man kan se den på grund av all fog.

Byråkrati

Publicerat: 2012-04-28 | 13:02:06 i Allmänt
Vad hände med det lokala? Ringde till optikern för att boka tid för synundersökning, ett lokalt 0243-nummer. Hamnade dock i kundtjänst, en väldigt trevlig och hjälpsam dam. Hon skickade min önskning till butiken som sedan ska skicka ett sms med dag och tid... Detta hade jag även kunnat göra via nätet om jag hade velat. Men hade hoppats på att få prata med någon i butiken i fråga så att jag kunde styra lite vilken dag det blir.
Har även mailat iväg en bokning till Handledarutbildning för mig och Martin. Sen när allt är genomfört och alla ansökningar är inskickade och godkända kan vi börja övningsköra.. Nu är vi i alla fall ett steg närmare!

One more to go...

Publicerat: 2012-04-25 | 16:10:32 i Allmänt
En inlämning kvar innan avresa. Eller egentligen helst två om man räknar in oppositionen. Läraren har sagt att jag får lämna in den efter hemkomsten om jag inte hinner före, det skulle vara ok. Men även om jag bara har en inlämning kvar innan Peking så är motivationen inte riktigt där.
Det enda som går runt i skallen om och om igen är att om exakt en vecka sitter vi på tåget påväg till flyget eller om exakt en vecka sitter vi på flyget påväg till Helsingfors och för att inte tala om om exakt en vecka sitter vi på flyget från Helsingfors till Peking.
Hur ska man få något vettigt gjort nu? För att lägga till ännu en faktor så håller de på att riva ur två badrum hos grannarna, pga läckage.
En glädjande sak är i alla fall att jag nu har fått in betygen från de båda förra kurserna, Marknadsföring II och Redovisning II. Jag har inte bara klarat båda, utan jag fick dessutom VG på Redovisning II! Ni anar inte hur glad jag är! Det känns verkligen just nu som att jag har valt rätt inriktning.
Ikväll ska vi på After Work och äta tacobuffé med några vänner. På måndag är det introduktion på SSAB. Ska bli kul att komma tillbaka!

Gulligt klipp

Publicerat: 2012-04-24 | 13:06:55 i Allmänt
Snubblade över ett suppergulligt klipp som jag vill dela med mig av.
Här är förresten ännu ett, med små brittiskt korthårsbebisar

Gammal goding

Publicerat: 2012-04-22 | 19:02:50 i Allmänt
Vill bara puffa för en gammal goding som gått på tv. Tv-reklam kan vara grymt underskattat!

Uppdatering

Publicerat: 2012-04-22 | 18:50:42 i Allmänt
Det har inte blivit så mycket bloggande på sista tiden. Har haft fullt upp! Men tänkte bättra mig lite! Ska även lägga upp lite bilder jag tagit. Just nu kretsar allt kring att ligga bra till i skolan inför Peking - nu är det banne mig inte långt kvar!
Sitter och läser igenom två artiklar tills imorgon för en kurs som heter Ledarskap och Organisationsbeteende ( =flum på hög nivå). Fick inte så mycket gjort igår. Firade mitt VG i fredags när det var Ovve-sittning, vilket jag fick känna i fredags. Idag är jag desto piggare. Kanske inte så konstigt med 12 timmars sömn i kroppen istället för 4..

Redovisning II

Publicerat: 2012-04-19 | 20:08:45 i Allmänt
Är så otroligt glad! Har fått resultatet från min tenta i Redovisning II, och jag fick VG! :D

Kalas

Publicerat: 2012-04-17 | 12:30:24 i Allmänt
Martin fyller år idag så ska strax ställa mig och baka till hans kalas ikväll. Full rulle hela tiden!
Har just fått ett officiellt erbjudande från SSAB som jag tackat ja till. På valborg är det introduktion! Förutsatt att jag klarar drogtestet (vilket jag ju givetvis kommer göra).
Nu ska jag få i mig lite lunch så att jag hinner med allt som står på schemat för idag.

Trött

Publicerat: 2012-04-15 | 09:05:46 i Allmänt
Igår var jag och Martin på Vårphlödet. Det är Bergssektionens största sittning i Borlänge. Väldigt kul!
Just nu kämpar jag för att hålla mig vaken och igång. Har ett arbete som behövs göras! Men det är svårt när jag vet att Martin sover och Caesar ligger hoprullad till en boll bredvid mig och snusar. Har inte sovit så jättemånga timmar inatt. Var visserligen hemma redan halv två. Men Martin kom inte hemskramlandes förrän vid fem imorse. Dessutom tål jag inte alkohol nå vidare så känner mig lite risig. Funderar faktiskt starkt på att lägga mig igen en halvtimme eller så för att få lite mer energi. Har ju varit igång sen sju..
Godnatt!

Hungerspelen

Publicerat: 2012-04-13 | 09:38:08 i Allmänt
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade. Har varit nere hos mina föräldrar under påsken. Trevligt och intensivt som alltid. Sen vi kom hem har jag haft fullt upp med skola och med läsning. När vi kom hem från skåne i tisdagskväll låg Hungerspelen och väntade på mig. Dagen efter kom de båda andra delarna i trilogin. Har inte kunnat släppa dem sen jag började i tisdagskväll! Har precis börjat på den sista boken nu. En bok om da'n lämnar friarna på span.
Ikväll ska jag och Martin gå och se Hunger Games (Hungerspelen) på bian. Ser verkligen fram emot det! Ja, jag har fått dille på Hungerspelen. Den är lätt att fastna i, spännande och full med känslor utan att vara blödig. En önskan att överleva och anpassning efter vad som dyker upp längs vägen.

Lång dag

Publicerat: 2012-04-05 | 21:13:14 i Upplevelser
Puh! Pustar ut lite i soffan framför hockeymatchen på tv. Har vatt en lång dag med massor av kackel (högljudda pratsamma tanter med tillgång till sprit - en dålig combo!), och en lång bussresa. Tur och retur till Bordershop. Men nu har vi fyllt på vårt barskåp med besked i alla fall. Igår bilade vi ner till Kristianstad, så vi har ett antal mil i kroppen.
Imorgon ska vi kika hur tranorna har det och sen upp till stugan. Ser verkligen fram emot en stunds lugn och ro där uppe. Har jag tur så får jag dessutom lite skola gjort.

Inte långt kvar nu

Publicerat: 2012-04-02 | 11:45:24 i Allmänt
Då har årets tandläkarbesök avklarats. Inga hål! Nu är det bara fyra föreläsningar, en tvättid och packning kvar innan vi sitter i bilen påväg ner till Kristianstad. Hoppas på att vädret visar sig från sin bästa sida!

RSS 2.0