Peace and love

Publicerat: 2010-06-29 | 16:28:28 i Upplevelser

Festivalen har intagit staden. Är du en av 10 000-tals som drabbats av festivalyran? Eller är du en av dem som nyktert ser på med höjda ögonbryn och undrar hur fan de där dumhuvudena beter sig i trafiken?

Helt klart är i alla fall att den lämnar ingen berörd. Jag ska gå, har tom köpt peace and love biljett och allt. Sara Carlén har kommit upp från Stockholm och ska bo hos oss nu i veckan. Skojsigt skojsigt!

Samtidigt kan jag inte undgå att märka hur festivalen påverkar staden i övrigt. Avspärrningar både här och där, folk som går rakt ut framför en utan att se sig för. Det är inte lönt att du sliter på ringklockan, det är ändå ingen som reagerar. Förra sommaren omvandlades min cykelkorg till en allmän sopstation. Vareviga dag jag kom ut från jobbet fann jag massa skräp i min cykelkorg. En halvt urdrucken drickyoghurt som man slängt ner så det skvätt upp i hela korgen, allehanda pappersomslag och annat skit. I år har jag varit lite mer förutseende och låst in min cykel i förrådet. Istället lånar jag en av Martins cyklar. Desto mindre kul är det faktum att jag måste gå upp lite tidigare varje morgon nu för att kunna snirkla mig runt alla avspärrningar enbart för att ta mig till jobbet.

På det stora hela är det ändå värt det, i alla fall i år. Tänker inte sticka under stol med att det till väldigt stor del har att göra med att jag själv ska gå..



Cars and stuff

Publicerat: 2010-06-23 | 12:19:23 i Upplevelser

Igår var jag, babe, Robert och Stefan på nån bilträff för veteranbilar i Säterdalen. Vädret var jättehärligt! Dock kände jag ganska snabbt att jag sett mig mätt på bilar för den här kvällen. Istället styrde Martin och jag kosan mot Fäboden. Klappade lammen, kalvarna, ponnyerna och tittade på grisarna som solade. Käkade årets första mjukglass, mumma!

Imorse väckte Caesar mig väldigt tidigt, han hade ätit upp maten i skålen. Tyckte väl jag skulle stiga upp och ge honom mer, det matvraket. Men tji fick han! Han fick allt vänta tills strax innan klockan ringde. Kan ju inte ha att han äter tills han rullar fram.. Hur skulle det se ut?

Idag börjar Martin jobba eftermiddag. Alltså kommer han inte vara hemma förrän efter klockan 22. Kommer nog kännas väldigt tomt. Blir min första ensamma kväll sedan vi flyttade ihop. Huuuuuh! Men har ju i alla fall Caesar. Och tv:n ;) Känner redan nu att det kommer vara tråkigt att ställa sig och laga mat när jag kommit hem. Får ju äta själv. Efter att ha bott hemifrån i tre år har jag fortfarande inte vant mig vid det. Korv Stroganoff står på menyn. Men först - jobba! Sitter och väntar på att få gå på lunch. Sen är halva arbetsdagen avklarad.

Tapetserarna är förresten klara med sovrummet nu! Superb! Ska lägga upp lite bilder på lägenheten sen någon dag. Kanske passar på medans Martin är iväg och jobbar under midsommarhelgen. Han jobbar natt då. Såklart. Nog för att han tjänar bra, men kommer bli ovant att sova utan honom. Det är lustigt det där ibland, hur snabbt man kan vänja sig vid vissa saker.



Träningsverk

Publicerat: 2010-06-22 | 15:25:32 i Idrott & Hälsa
Tisdag idag. Träningsvärken från i söndags är mer än kännbar. Jag låter, går och känner mig som en väldigt sliten och väldigt gammal tant. Stel som en gammal lutfisk som Krister säger i Där fick du. Fick lite massage av älskling igår. Gjorde gott. Men ändå vaggar jag mig fram och jämrar varenda gång jag går nerför en trappa. Ett bevis på hur ofantligt otränad jag är.

Var trots allt ändå ute en sväng idag. Rask promenad runt älven. Sen 2-3 vändor i trappen. Det gäller att smida medans järnet är varmt.

Egentligen hade jag tänkt vila några dagar. Låta träningsvärken släppa helt. Men tapetserarna var hemma i lägenheten och fixade. Solen sken och det var varmt ute. Är ju inte precis så man vill sitta still framför datorn/tv:n hela förmiddagen när man ska jobba senare.

Cykelstöld!

Publicerat: 2010-06-21 | 09:42:48 i Allmänt

Det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen. Har fortfarande flera bilder kvar att lägga upp. Men det får bli senare när jag kommit hem. I lördags hade vi inflyttningsfest. Ganska kul var det. Stackars Sara är dålig från Egyptenresan, men under kvällen så verkade hon piggna till lite och bli sitt vanliga glada jag igen. Kan tänka mig att det kostade på. Hoppas verkligen det snart går över! Och stackars Niklas fick sin cykel stulen. Trodde aldrig det skulle ske HÄR! På stan vet man att där kan vad som helst hända, likaså Bullermyren eller Tjärna Ängar. På de ställena blir man nästan överraskad om cykeln står kvar. Men i Forssa!? Kom igen nu!

Han har haft cykeln i en månad kanske. Hade låst fast den i bakhjulet för att det skulle vara svårare att sno den. För att kunna sno hans cykel var man tvungen att skruva loss bakdäcket, lossa kedjan o så. Folk har kommit och gått hos oss hela kvällen. Ändå har någon jävel varit fräck och bestämt sig för att han/hon inte kan hålla sina klåfingriga fingrar i styr och låta privata ägodelar vara privata. Någon har satt sig över Svea Rikes lagar och berövat Niklas på hans färdmedel, hans ägodel. I vissa länder bestraffas stöld med en avhuggen hand. Ibland kan jag inte låta bli att tänka på att det kanske inte vore en alltför dum idé att införa även i Sverige. Barbariskt absolut, men hur ska man annars få ett slut på sånt här! Vad lever vi i för värld när man inte kan använda sina egna saker utan att någon stjäl dem?

Cykeln är en blå mountinbike med vita framgafflar. Den är stöldskyddad! Ser ni någon sådan cykel någonstans i Borlänge får ni hemskt gärna höra av er! Nej, jag tänker inte hugga handen av den som har stulit cykeln. Jag överlämnar frågan till vårat rättsväsende att döma och att straffa. Det enda jag hoppas på är att det någon gång ska bli så att man kan lämna sin cykel ordentligt låst, och att den står kvar när man ska använda den igen.

Om man nu inte bryr sig om vad Svea Rikes lagar säger, kanske man bryr sig om vad Bibeln säger? Eller vad Koranen säger? Det spelar ingen roll vilken religion man tillhör, det spelar ingen roll hur gammal man är eller vad man heter. Det finns många saker som inte är accepterbart, STÖLD är en av dem! Så vem det nu än är som har snott Niklas cykel, lämna tillbaka den!


Intervallträning

Publicerat: 2010-06-21 | 09:25:32 i Idrott & Hälsa

Nu var det ganska så länge sedan jag skrev nånting om att träna. Som de flesta kanske vet så ska jag köra tjejvasan 2011. Ingen stor grej för många kanske. Men jag har inte stått på ett par längdskidor så många gånger. Har inte heller tränat ordentligt på flera år. Lite sporadiskt javisst. Men inte ordentligt. Martin springer runt älven ibland. Då har jag passat på att köra lite power walk runt den. Mitt mål är att vi ska mötas efter ungefär halva vägen. Det går väl sådär, han springer ju som sagt.

Igår var jag dock ute själv vid älven. Men ingen power walk, inte någon längre sträcka i alla fall. Istället körde jag lite intervallträning. Det kan ju göras på många sätt, men jag valde att springa uppför den långa trappan i trä som finns vid älven, man kommer upp där bron börjar ungefär. En stor minnessten står där i alla fall. Jag sprang uppför trappan och vilade sedan genom att gå nerför den igen. Jag körde inte så många repetitioner. Med tanke på hur otränad jag är så blev 5-6 omgångar. Är nöjd ändå. Det brände lite i vaderna och fick håll. Idag är träningsvärken på plats. I hela kroppen. Men gud vad skönt det känns.


Måndagskväll

Publicerat: 2010-06-14 | 22:48:11 i Allmänt
Sitter här med min sambo vid sidan om. Han surfar på den "fina" datorn, den som e kopplad till tv:n o jag sitter med min bärbara klump i knäet. Dagen idag har varit lång, skulle jag enkelt kunna uttrycka den. Stötvis har det varit mycket att göra på jobbet. Och stötvis har det varit dött som i graven. Älskling sitter o kollar på leksaker. Nå radiostyrd helikopter ser de ut som. Själv har jag önskningar om att snart åka till IKEA. Finns en hel del där som jag skulle vilja ha.

Har ätit plättar idag, mumma! Med chokladsås på. Sött, sliskigt och onyttigt - men gott! Har betalat räkningar och mailat till programansvariga på skolan. Och pratat med teamledaren. Typiskt högskolan att vara så sega! De verkar inte tro att folk kan ha något annat för sig utan man ska sätta hela sitt liv i vänteläge. Hur svårt kan det vara att säga "ja, du har kommit in" eller "nej, tyvärr men vi har ingen plats till dig" lite tidigare? Så svårt borde det väl ändå inte vara tycker man. Det finns ett visst antal platser. Sen är det bara att välja ut de som är bäst lämpade enligt kriterierna till att gå det programmet. Hur svårt kan det va?


Inflyttningspresenter

Publicerat: 2010-06-14 | 15:30:53 i Allmänt
Vi har även fått lite inflyttningspresenter. Från söta Sara o Jonas fick vi tandborste, tandpetare osv, lite vardagsgrejor som man kanske inte har full koll på vart man har när man precis har flyttat. Av Martins mamma och pappa fick vi en blomma som kallas Lyckliga Lotta.




Av Martins mormor o morfar fick vi ett förkläde, bakduk, diskhanddukar, gummiband och fryspåsar.




Av Martins morbror, Sven, med familj har vi fått två popcorn skålar i papp, ett drinkmått och en form till iskuber.

Min födelsedag

Publicerat: 2010-06-14 | 14:46:26 i Allmänt
Jag tog ledigt till min födelsedag - tänkte att en dags ledigt kunde jag väl ändå unna mig. Härligt väder var det också så jag hade en väldans tur med vädret! Martin bjöd mig på pizza från La Cantina, den bästa pizzerian i Borlänge om man frågar mig, som vi tog med upp till Tronsjö. Solade lite och hade det bra. På kvällen kom Martins släkt på fika. På lördagen kom Martins mamma o pappa o fikade.





Utav Martin fick jag Tusen strålande solar och Flyga drake. Två gripande böcker om folket i Mellanöstern. Jag har tidigare sett filmen Flyga Drake och har nyligen påbörjat boken Tusen strålande solar.



Fick även en Volumaster från OBH Nordica. Min älskling är bara för underbar ♥



Utav Martins morbror Stefan fick jag servetter och ett värmeljus.



Av Martins andra morbror, Sven, och hans familj fick jag ett bäddset med Birmor.



Av Martins mamma o pappa fick jag jättefina blommor...

...och ett pussel.


Av mamma o pappa fick jag pengar. Det fick jag även från Martins mormor och morfar. Det kom väl till pass när det skulle inhandlas en P&L-biljett.


Länge sen

Publicerat: 2010-06-14 | 14:13:39 i Allmänt
Nu är det väldigt länge sedan jag uppdaterade min blogg. Har inte haft tid helt enkelt. Det har varit jobb, skola, födelsedagar och en massa annat som har gått före. I gengäld har jag lite bilder att lägga upp.

RSS 2.0