Ny design

Publicerat: 2009-01-30 | 16:05:14 i Allmänt
Som alla kan se så har jag en ny design på min blogg. Den har jag att tacka Ida för. Hon hade en tävling på sin blogg där hon lottade ut bloggdesignen som jag blev den lyckliga vinnaren av. Tack så jättemycket Ida! Är riktigt nöjd med resultatet!

Plättbacken och könsfrågor

Publicerat: 2009-01-29 | 13:02:59 i Idrott & Hälsa
I tisdags var jag och min älskade sambo i Paradisbacken a.k.a. Plättbacken en sväng på kvällen för att jag skulle fortsätta träna på snowboarden. Det första åket använde jag till att komma igång igen helt enkelt - det var ju ändå ner än en vecka sen sist jag stod på brädan. Sedan var min älskade Jonas hård mot mig, jag fick inte ploga så som jag plogat tidigare. Jag fick bara åka med ena foten fram. So far so easy, nästa projekt var att jag skulle ta ett tåskär. Till slut lyckades jag från hälskär, vända över till tåskär, och sedan tillbaka till hälskär, utan hjälp! Gissa om jag är stolt!

Nu till den andra händelsen i backen den dagen. Förutom oss så var där ett gäng ungar som åkte och hoppade på ett litet gupp som de byggt i backen. När jag och sambon satt längst upp i backen så jag fick vila mitt knä lite innan vi skulle bege oss ner så kommer två av de äldre ungarna (kan max ha varit 12-13 år) fram till oss. Så säger den ena av dem till mig "jag trodde att du var en kille". Hmpf! Visste först inte om jag skulle känna mig förolämpad eller skratta åt de. Med mitt hår som går ner kanske en dm nedanför axeln flygandes runt mig när jag febrilt viftar med armarna för att i ett desperat försök att hålla balansen medans jag förtvivlat ömsom skriker åt Jonas att han ska hjälpa mig och ömsom skriker åt honom att flytta på sig. De som känner mig vet att jag har en väldigt ljus röst, som är svår att missta för något annat än en tjejs röst. Sedan la den här grabben till "är du dalmas"? För de som inte vet så är dalmas en kille från Dalarna, och jag är ingetdera. Jag är en vanlig tjej från Skåne.

Helgen

Publicerat: 2009-01-27 | 16:22:40 i Allmänt
Nu har jag återigen haft tryck-stopp ett tag. Dagarna har kantats med en del jobb, men har även legat sjuk några dagar.
I helgen så var jag i Södertälje. Skulle passa brorsans lägenhet och katt, Molly. Egentligen skulle jag även passat på att träffa Isabelle på Allt om Bröllopsmässan på Factory Nacka Strand, träffat Jakob som är min sambos gamla klasskompis och träffat Sofia, en kär vän som jag lärt känna på BT. Nu blev det inte så, utan jag har legat i min brors lägenhet hela helgen då jag inte mått riktigt bra.

För att prata lite om mitt stora sällskap under helgen, Molly. Hon är en norsk skogskatt och verkar ha ett bestämt och lite skyggt förhållningssätt gentemot främmande människor. De första dagarna fick jag inte klappa henne. Mot slutet av helgen värmde hon dock upp och vågade inte bara ligga i samma soffa där jag satt, utan hon lät mig till och med klappa henne. Hon lät mig även ta några fotografier av henne..


Molly.



Molly.

Romme

Publicerat: 2009-01-18 | 21:52:19 i Idrott & Hälsa
Idag var jag vid Romme Alpin och övade på att åka snowboard. Jisses, min balans är nog inte riktigt att leka med! Vet inte hur många gånger jag ramlade ikull.. Men sånt hör till, det vet jag. Hur som helst så klarade jag av att åka lift idag (Weeii)! Åkte först knapplift upp två gånger, sedan åkte jag sittlift två gånger.

En av gångerna som jag ramlade lyckades jag landa på knäet. Aj, vad ont de gjorde! Inte särskilt lyckat gjort.. Kommer säkert få ett fult blåmärke där sen. Det kommer gå fint med den rejäla träningsvärk som jag säkert kommer få imorgon. Men är ju klart ingenting som jag kommer dö utav.

Stackars Martin fick nästan dra mig ner längs halva backen.. Va nästan helt plant där så gick inte att få fart att ta sig fram med bräda. Så fick hålla i Martins skidstav medans han slet på, ungefär så som man sett föräldrar göra med sina barn. Tack för hjälpen Martin! Utan dig hade jag nog fortfarande stått mitt i backen.


Jag och en av Martins kompisar som var med, hade samma namn som min älskade sambo, Jonas.
Fotograf: Martin.

Tenta

Publicerat: 2009-01-16 | 16:31:35 i Allmänt
Nu har jag kommit hem från min tenta idag. Även om jag inte skrev på alla uppgifterna så känner jag mig märkbart glad! Det KÄNNS verkligen som att jag KLARADE den! Woohoo!

Pris

Publicerat: 2009-01-15 | 22:35:33 i Bröllop
Idag damp det ner ett sött litet kuvert i min brevlåda. Något som jag verkligen inte räknat med. När jag öppnade kuvertet blev jag glatt överraskad när det visade sig att det var ett pris som jag vunnit. Jag har varit med i en tävling på www.brollopsguiden.se där 2 personer vann varsitt presentkort hos www.kulör.se värde 2500 kronor. Kan man låta bli att bli glad över något sådant?

Spruta

Publicerat: 2009-01-14 | 21:22:59 i Allmänt
Idag var jag på vårdcentralen för att få min andra Gardasilspruta. Axeln ömmar men känns skönt att ha fått den nu i alla fall. Usch tycker verkligen inte om sprutor! Får rysningar bara jag ser en spruta på tv.. Hur i helsike klarade jag av att pierca naveln? Va sjutton tänkte jag med?

Eftersom min älskade Jonas vet hur jag känner när det gäller sprutor så var han så omtänksam så att han följde med mig dit så att jag kunde få hålla i hans hand. Gud vad jag älskar honom! Han är så otroligt omtänksam och gullig!

Nu är det i alla fall bara en Gardasil kvar, sen väntar Twinrex..

Gästlista

Publicerat: 2009-01-14 | 20:06:22 i Bröllop
Att göra en gästlista kan låta som en enkel sak. Men så är inte alltid fallet. Man ska ta hänsyn till sin plånbok såväl som till allas känslor. Risken är stor att någon eller några kommer känna sig förbisedd. Att någon kommer känna sig bortglömd.   Även om man hade velat så har man oftast inte möjlighet att bjuda alla som man har träffat på. Vissa kanske inte har ekonomin att bjuda alla, vissa kanske inte har utrymmet i lokalen till det. Alltså kommer man säkerligen trampa någon på tårna.

Hur som haver, jag har i alla fall hittat en bra lista på http://www.alltombrollop.com/planering/inbjudningar/mall-foer-gaestlista.aspx där man enkelt kan fylla i gästernas namn, adress och så vidare för att hålla bra koll.

Förvaring

Publicerat: 2009-01-13 | 16:47:41 i Bröllop
Före och efter bröllopet så kanske man vill förvara sina kläder man valt ut så att det ska vara fint. För vem vill ta på sig en klänning som stinker mögel trots att den kanske aldrig varit använd? Även om det kanske inte är så många som tänker på det så spelar förvaringen av kläderna en stor roll. Speciellt om man vill att de ska hålla sig fina i många år.

  • Det du bör undvika för att förvara kläderna på ett fuktigt ställe. Kläderna kommer suga åt sig fukten.

  • Försök undvika plast om du vill förvara klänningen någon längre tid. Risken finns att den kan börja lukta efter några månader. Använd heller ett stort påslakan i så fall.

  • Vill du inte eller har du inte möjlighet att förvara din klänning? Sälj då vidare den till någon annan lycklig brud. Recycling.

Jag har tänkt förvara min klänning till grillkvällen dagen innan i en klädlåda från IKEA.


Nostalgisk från IKEA för 99kr

Ommöblering

Publicerat: 2009-01-13 | 16:32:52 i Allmänt
Igår kväll möblerade Jonas och Daniel om. Inte den typen av ommöblering där mattorna hamnar på andra ställen, att bordet skjuts framåt eller att soffan har skjutits åt sidan som det hänt någon enstaka gång när vi haft fest.. De har möblerat om hela lägenheten. Eller nåja, vardagsrummet och sovrummet..

Jag måste säga att det blev riktigt bra! Det enda som inte blev helt hundra är att ljuset från lampan utanför förrådet lyser igenom skynket vi satt upp, vilket resulterade i att jag inte sovit så bra inatt. Jag vaknade flera gånger och hade svårt att somna om. Vi ska nog testa att ha sängöverkastet för fönstret istället..

Nu när vi möblerat om kommer vi behöva lite nya saker.. Dels så är det en skiljevägg mellan det nya sovrummet och hallen/matrummet. Kanske en annan lampa. Vi behöver en ny byrå (den gamla är helt värdelös, bottnen trillar ur hela tiden) och vi behöver persienner.

Skiljevägg har jag hittat en på IKEA. Lampa - ähh, what the heck, vi kör på de gamla. Persienner, nja, vi kommer nog använda oss av sängöverkast och filt så länge.. Byrå ska mamma och pappa komma upp med vid något tillfälle.. De har en till övers som de inte behöver som vi ska få.


Hultet skärmvägg från IKEA, 499kr.


När jag var inne på IKEAs hemsida hittade jag naturligtvis lite andra grejor också som jag inte hade tackat nej till.



Dinera tallrik från IKEA 29 kr


Dinera Dekal ätset i 10 delar från IKEA 159 kr

Kuvert

Publicerat: 2009-01-12 | 17:11:34 i Bröllop
Någonting som kan vara bra att använda när man ska skicka ut en inbjudan kan vara kuvert.. Nu har vi i och för sig ingen inbjudan att skicka ut än, men jag har i alla fall kuvert.. Jag var inne på Tiimari en sväng igår medans jag väntade på att Jonas skulle sluta och att vi skulle bli upphämtade. Där snubblade jag över de här jättefina kuverten. 39 kronor för en förpackning med 20 kuvert i tyckte jag var ett helt okay pris så jag slog till. Nu ska jag bara komma på något ställe att lägga dem tills de behövs..


BBQ - dagen före W

Publicerat: 2009-01-09 | 16:45:10 i Bröllop
Vi vet inte riktigt var vi vill gifta oss, surprise surprise. Som de känns har vi två alternativ - dalarna eller skåne. Vi har i alla fall bestämt oss för att ha en liten grillkväll kvällen innan för de som vill och har möjlighet att närvara. För oavsett om vi väljer dalarna eller skåne, så kommer det bli några gäster som får resa långt. Då vill vi båda två få tillfälle att verkligen umgås med dem. Hur många finns de som inte tycker om grillkvällar? Jag vet då ingen i min släkt eller bland mina vänner som skulle bli ledsen för grillning..


Har kommit på att den här klänningen som jag har hängandes i garderoben kanske skulle passa till en sådan kväll. Är väl som vanligt inte jag som får leka grillmästare..


Mina vita skor från Ellos som står i garderoben. Äntligen vet jag ett tillfälle då jag kan använda dem!

Tillbaka

Publicerat: 2009-01-08 | 08:52:58 i Upplevelser
Vi kom hem i förrgår kväll från vår Skåne-trip ner till mina föräldrar. Visserligen var vi bara där nere i några dagar, men känns som att vi hann med en hel del.. Vi var uppe hos min farmor och hälsade på och lämnade julklappen. Vi var uppe på Balsberget och gick med hunden, sen skulle vi grilla korv där men engångsgrilen ville inte som vi ville så de fick va så. Vi träffade min ena faster och en gammal gammal vän till familjen. Har även hälsat på en sväng hos mammas ena jobbarkompis för att titta på deras nya valp - Så otroligt söt! Vi har också hälsat på en barndomskompis med sambo. Kort sagt - en fullspäckad men härlig trip..



Vi var uppe hos farmor och hälsade på med Molle - min söta cockerspaniel som bor hos mamma.




Vi var hos mammas jobbarkompis och tittade på deras berner sennen valp - hon var så söt!

Skånetrip#1

Publicerat: 2009-01-02 | 15:00:05 i Upplevelser
Idag åker jag ner till Skåne för att hälsa på mina föräldrar en sväng. Har en känsla av att det kommer bli en lång och seg resa - långa väntetider. Kommer dock hem igen på tisdag.. Så säger trevlig helg och ha det underbart till nästa gång!

   Bamsekramar

Grattis

Publicerat: 2009-01-02 | 14:51:05 i Allmänt

Min älskade sambo fyller idag 21 år, stort GRATTIS älsklingen!


RSS 2.0