Blommor

Publicerat: 2012-03-31 | 18:03:28 i Hem & Stil
Har köpt hem nya blommor för att ersätta de som gått åt under vintern. De gamla fick något som såg ut som spindelväv, så torkade de ut och dog. Trots att de fick rikligt med vatten så verkade det enda som växte vara spindelväven. Mamma som är ganska kunnig sa att det var en sorts sjukdom. Nu är jag inte någon vidare trädgårsmästare, utan det är mestadels Martin som vattnar blommorna här hemma. Caesar ser till att ge dem lite kärlek. Så jag känner mig lite överflödig så att säga.



Två nya rosor, en vit och en gul blev det. Samt den på bilden som Caesar har fastnat för. En Campanula (en sorts blåklocka) som kallas för Get Me, eller om man ska vara helt korrekt Campanula portenschlagiana Get Mee.
Har även passat på att dela min Aloe Vera som stormtrivs hos oss! Hoppas nu bara på att "babyn" tar sig så jag snart har två praktfulla exemplar i mitt fönster.

Priceless

Publicerat: 2012-03-30 | 16:12:30 i Allmänt

Då var tentan äntligen skriven! Skönt att ha det överstökat! Nu kan jag äntligen få slappna av lite! Hoppas innerligt att jag klarat båda mina tentor, skulle verkligen suga om jag fick omtentor på dem! Dessvärre så känns det lite som att jag kommit in i en dålig rutin (med tanke på Internationella ekonomin). Får hålla tummarna för att det har vänt för jag behöver semester!

Igår beställde jag som bekant alla tre böckerna i trilogin Hungerspelen. Upptäckte nu att de, sedan jag beställde igår, har höjt priset på två av böckerna. Spenderar tiden innan träningen med att läsa på lite extra om Peking. Nu är det "bara" ungefär en månad kvar!


Böcker

Publicerat: 2012-03-30 | 12:47:46 i Allmänt
Har tenta ganska snart. Men det enda jag kan tänka på är de böcker jag beställde igår. Hungerspelen. Provläste några sidor innan jag beställde och fan, jag är fast! Egentligen borde jag fokusera på tjänsters kvalitet och relationsmarknadsföring.
Efter tentan ska jag i alla fall träna med Sanna. Blir lite tajt med tid efteråt, jympapasset håller på till strax före 19 och vi har bokat bord på Tzatziki till kl19. Jag, Martin, Håkan, Hinken och Anna-Karin ska käka. Egentligen skulle vi varit några till, men det blev ändrat.
Sedan spelar Mindset, några kompisars band, på Rockklubben (Liljan) så ska dit och lyssna.
Nu ska jag få i mig lite lunch och försöka få in min hjärna på marknadsföringen igen. Jobba, jobba, jobba nu hjärna!

Tenta

Publicerat: 2012-03-29 | 15:59:49 i Allmänt
Imorgon är det dags för tenta nummer 2 och om jag ska vara helt ärlig så är jag totalt omotiverad för det här! Urladdad, men inte omladdad.
Lite mellanmål kanske gör susen! Så kanske jag orkar koncentrera mig ett par timmar till. It's now or never. Do or die. Imorgon ska jag bevisa att jag lyckats banka in något i min tjocka skalle.

Tenta

Publicerat: 2012-03-27 | 13:00:23 i Allmänt
Slänger i mig lite lunch innan jag ska till skolan. Tenta idag. Yaay! Känn min ironi flöda. Eftermiddagstentor är de värsta, med undantag för helgtentor. Har även en tenta fredag eftermiddag, 14-18. Hallelujah liksom! Motivationsfaktor -500.
Nästa vecka är det tandläkarbesök. Sen får jag lite semester i form av besök hos mamma o pappa. Kristianstad blomstrar verkligen upp under vår och sommar. Men först ska mina tentor bli överstökade. Blir det inte alltför sent när jag är klar med tentan kanske jag tränar lite påvägen hem. Gäller ju att passa på!

Vart tog tentaångesten vägen?

Publicerat: 2012-03-26 | 13:15:21 i Allmänt
Spenderade helgen (lördag till söndag) i Uppsala hos Henke. Det var riktigt kul! Träffade även Peter när vi ändå var där. Käka på Upplands nation, vidare till Norrlands för fest. Måste säga att jag faktiskt blev lite förvånad och nästan smått besviken på musiken som spelades. Det var samma typ hela tiden (techno). Har ingenting emot techno, men det hade varit trevligt med lite annat också. Förutom det var allt tipp topp!

Eftersom det inte blev så jättemycket pluggat i fredags (tränade och firade Martins morfar på kvällen) och i princip ingenting under lördagen och söndagen så borde jag vara väldigt uppstressad just nu. Närmast panik egentligen. Även om tentan är imorgon så känns det som om den vore först om en vecka eller så. Vart tog tentaångesten vägen?

Just nu tycker jag det är mer spännande att tänka på att om ca 5 veckor åker vi till Peking! Om ca 1 vecka lastar vi in oss i bilen och kör ner till Kristianstad. Ser verkligen fram emot det också! Helgens festande har ökat mitt sug för onyttigheter. Thai i fredags, thai i lördags, hamburgare i lördags och pizza igår. Behöver väl inte säga hur gott det var att bryta av med kalkon- och ingefärsgryta med ris igår? Dessvärre verkar mitt sötsakssug kickat igång å det bestämdaste. Bara att bita ihop! Även mitt träningssug har ökat. Kanske var det för träningen i fredags, men det kan säkert även bero på dåligt samvete för att jag tryckt i mig så mycket onyttigt?

Nej, nu får jag väl ta mig lite lunch och sedan fortsätta pluggandet. Imorgon efter tentan ska jag nog ta mig till gymmet en sväng. I annat fall blir det onsdag förmiddag! Har båda mina tentor på eftermiddagen, något jag inte alls tycker om! Känns lite som att hela dagen försvinner! Gillar inte att gå och träna och veta att jag har en tid att passa. Vill kunna träna tills jag känner att jag inte orkar mer, inte sluta för att jag inte hinner.

Motivation, deklaration

Publicerat: 2012-03-20 | 12:24:00 i Allmänt
Motivationen att plugga inför tentorna är i skrivande stund noll. Istället kryper tröttheten inpå när jag ser Caesar ligga hoprullad som en lurvig pälsboll och snusar bredvid mig.

Ska väl slänga ihop en snabb lunch och se om jag får tillbaka lite av den energi jag hade för en timme sedan.. Kanske ta en snabb promenad runt husen här för att få lite frisk luft. Jag förstår ju egentligen det jag läser, det är bara det att jag ska ju komma ihåg det också.

Det går att gå in på Skatteverket nu och kolla sin deklaration. Yaay! Tycker det är lika kul varje gång, knäppt eller hur? Tror det beror på att jag alltid har fått tillbaka, sen min första deklaration. Då var det 50 kronor eller något sådant så fick ju ingen utbetalning då. Men varje gång blir jag så glad över att jag slipper betala tillbaka någonting. Det känns som en extra julklapp. Eller, med tanke på årstiden när utbetalningen väl sker, en extra födelsedagspresent.

Inriktning

Publicerat: 2012-03-19 | 14:01:48 i Allmänt
Har då äntligen beslutat mig för hur jag ska göra med mina studier, vilket ju i sig är positivt. Negativt är istället att jag inte kan läsa allting på Högskolan Dalarna, utan måste läsa en kurs på distans. Negativt är att, för att få de kurser i min examen som jag vill ha (och behöver), måste läsa mer än heltid i höst. Heja planering! Hade jag vatt mer säker på vad jag ville bli inom ekonomi när jag började på ekonomprogrammet hade jag kanske kunnat styra upp det hela lite tidigare.
Det jag kommer läsa till hösten blir:
Redovisning III
Handelsrätt II: Bolags- och Obeståndsrätt (distanskurs från Högskolan i Gävle)
Redovisningsteori
Vetenskaplig metod - småskalig forskning på samhällsvetenskaplig grund
Summa sumarum: 37,5 hp (heltidsstudier är 30 hp för en termin)
Nu ska jag försöka göra lite nytta och tentaplugga.

Söndagskväll

Publicerat: 2012-03-18 | 20:33:48 i Allmänt
Nu är Martin äntligen hemma igen! Jag, Martin och Håkan kollade just på Kontoret. Är egentligen inte jätteförtjust i programmet, inte min typ av humor. Däremot är jag förtjust i sällskapet. Nu blir det ett avsnitt av Idiot på Resa, som är ganska kul att se!
Har bakat tekakor till frukost imorgon. Mumma!

Sommarjobb x2

Publicerat: 2012-03-16 | 16:38:56 i Allmänt
Känner mig så otroligt jäkla glad! Har blivit erbjuden ett andra sommarjobb. Båda jobben är ganska perfekta för mig, så lite ångest fick jag. Trots att jag redan tackat ja till det ena.
Det som jag tackat ja till är att jobba på ekonomiavdelningen på SSAB även i sommar. Det som jag tackade nej till var att jobba som skattehandläggare på Skatteverket i Mora.
Det ska givetvis firas! Eftersom Martin är borta så ska Håkan och jag laga till en brakmiddag ikväll - marinerad fläskkarré, pommes och bea. Caesar ska få Gourmet.

Gräsänka

Publicerat: 2012-03-14 | 13:34:10 i Allmänt
Är gräsänka tills på söndag. För den som inte vet vad det innebär så finns förklaring här. Mycket plugg och en del festande står på schemat. Har en inlämning kvar att göra, som ska vara inne på söndag. Om två veckor har jag två tentor så ska väl försöka vara så duktig att jag börjar tentaplugga redan nu.
Gårdagens middag: Kokospanerad hokifilé, Martins hemmagjorda currrysås och ris.

Lördag

Publicerat: 2012-03-10 | 08:16:33 i Allmänt
Känner att jag ligger ganska bra i fas nu, arbete 2 av 3 är inlämnat. Nästa ska jag börja på nu i helgen tänkte jag. Det ska inte vara klart förrän nästa söndag men vill gärna ha det klart tidigare än så. Då kan jag nämligen börja koncentrera mig på de två tentorna som jag har sen.
Ett litet bakslag fick jag när jag fick besked om att jag inte klarade omtentan i Internationell ekonomi. Hur det gått till vet jag inte riktigt. Vet inte heller än om jag var nära eller inte, har inte hämtat ut den än. Men sur blir jag likt förbaskat! Det kändes ju som att jag klarat den!?
Som tur är så är det i princip klart med att jag får sommarjobb, så det väger ju upp :) Dessutom har min kusin fått en liten tös. Hoppas på att få se den lilla krabaten när jag kommer ner till påsk.
Håkan var över hos oss igår och käkade tacos - Martins favorit. Min älsklingsrätt är, lustigt nog, samma som jag alltid har haft. Mammas köttbullar och stuvade makaroner ♥
Ikväll är det final i Melodifestivalen. Undrar vem som vinner? Nu ska jag kolla klart på sista avsnittet av Halv åtta hos mig.

Intervju

Publicerat: 2012-03-09 | 09:30:49 i Allmänt
Igår var jag på anställningsintervju för ett sommarjobb i Mora. Det kändes ganska bra faktiskt! Jag hade väntat mig att det skulle vara någon typ av gruppinterju, men så var det inte!
Det kändes som att jag skulle kunna trivas där. Med det sagt så är det nog ändå ganska troligt att jag kommer jobba på SSAB i sommar. Stormtrivs ju där! SSAB kommer bli det jobbet jag alltid jämför alla andra jobb jag någonsin haft och någonsin kommer få med. Låter det lite överdrivet? Det kanske det är, men faktum kvarstår att det känns som att det jobbet är klippt och skuret för mig.
Kanske jag får prova på jobbet i Mora nästa sommar? Vem vet.. De skulle höra av sig ganska så snart med vilka de ville gå vidare med..

Torsdag

Publicerat: 2012-03-08 | 08:56:05 i Allmänt
Snön vräker ner utanför fönstret. Visste det skulle snöa idag, men trodde det var några enstaka snöflingor? Får hoppas det inte blir något strul med tågen idag på grund av det här! Ska nämligen till Mora idag.

Tänk, om en månad är jag nere i mitt kära Kristianstad! Om två månader är jag nästan påväg hem från Peking! Tiden går så otroligt snabbt! Vart tar all tid vägen?
Det känns som att det är alldeles nyss man skulle börja på högstadiet och byta skola. Eller att jag sprang omkring på gräsmattan och lekte med Ullis och Stoffe.

Rihanna

Publicerat: 2012-03-06 | 21:13:16 i Upplevelser
Rihanna kommer till årets P&L! Jag är så glad!

RSS 2.0