Onsdag

Publicerat: 2009-09-30 | 09:29:18 i Allmänt
Verkar som att jag får vara ledig idag, igen. Både positivt och negativt. Ska ut o gå en långpromenad lite senare. Kanske går ett varv extra runt älven. Ska till Stina ikväll, kolla på film o käka pizza. Så kan behövas lite extra motion.

Visade Martin den nya klänningen igår. Han verkade gilla hur den satt. Men har ändå tänkt dra ner lite på onyttigheterna. De skadar ju inte precis. Speciellt inte med tanke på hur avslöjande klänningen är.

Ska bli kul med tjejkväll med Stina och Sara ikväll. Längtar! Var så länge sen sist..



Eftermiddag

Publicerat: 2009-09-29 | 15:57:28 i Allmänt
Hm.. Då har man hamnat här igen, framför datorn. Fastän det är fint väder ute. Nåja, det blåser en hel del, men solen skiner i alla fall! Till mitt försvar kan jag kanske säga att jag har cyklat till och från jobbet idag. Men funderar ändå på att ut och gå en sväng. Skulle nog behöva det egentligen.

Baka har jag också tänkt göra. Det skulle jag egentligen gjort igår, men då hade jag ingen lust. Tänkte göra vaniljmuffins med choklad. Smaskens!

Har fått hem min nya klänning idag också. Kanonsnygg! Ett par leggings i skinnimitation till och ett par svarta pumps så blir det perfekt.




Frozen Lime Pie

Publicerat: 2009-09-29 | 07:15:12 i Mat & Bak

12 digestivekex
75 g smält smör
1 lime
4 dl vaniljyoghurt
200g färskost, tex Philadelphia
½ dl strösocker
2 dl hallon


1. Sätt ugnen på 175°.

2. Blanda kex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i bottnen på en form med löstagbar kant. Förgrädda i ugnen 10 min och låt svalna.

3. Riv skalet och pressa juicen från limen. Vispa yoghurt och färskost med en elvisp. Rör i socker, limeskal och limejuice. Rör försiktigt i hallonen men spara några till garnering.

4. Häll smeten i formen, plasta in den och ställ i frysen minst 3 timmar. Ta ut pajen att tina ca 20 min före servering.



Lördag

Publicerat: 2009-09-28 | 20:28:40 i Allmänt
I lördags hade jag fullt upp! Jag och Martin skulle ha middag hos mig, så var en hel del att göra innan dess. Dessutom var vi på kattutställning vid Romme Travbana en stund under dagen. Första gången jag var på en kattuställning så var lite smått spännande att se hur allting gick till.. Funderar nämligen på att ställa ut Caesar. Kanske rent av gör de nästa år, om han har vant sig av med ovanan att bita i folk dvs.



En ursöt Europé som väntar på att bli bedömd.




Som jag redan nämnt skulle jag och Martin ha middag hos mig. 3-rätters tillsammans med Sara&Lars och Petter&Stina. Har alltid trevligt med dessa! Så himla härliga personer hela bunten! Som förrätt hade vi snittar. Huvudrätten bestod av gorgonzolabiffar, pommes frites och gorgonzolabiffar. Till efterrätt serverade vi frozen lime pie. Senare under kvällen tittade även Håkan förbi.



Håkan, lika glad som alltid!



Tanken var att vi allihop skulle sticka till kåren efter middagen, men alla följde dock inte med. En tapper skara på ungefär hälften gick i alla fall dit. Jag och Sara var dessutom klädda efter temat från sittningen som skulle vara före kåren, militärer. Jag i min marinskjorta och Sara i kamouflagebyxor.



Jag & Sara♥ på kåren




För att sammanfatta dagen så var den väldigt kul! Hade riktigt roligt på kåren, nog bästa stället att vara på om man vill gå ut känns de som.



Bad

Publicerat: 2009-09-28 | 19:52:09 i Djur
Nej, jag tänker inte skriva att jag har badat. Det har jag visserligen, men det är inte så pass ovanligt så jag känner ett behov av att skriva om det. Nej, det är Caesar som har badat. Jepp, den där tokiga pälstussen hoppade i plurret!

Jag och Martin tappade upp ett bad i fredagskväll. Myspys tänkte vi! Men då hade vi inte riktigt räknat med Caesar. Han var väldigt pigg och stollig just då, sprang runt en massa i hallen fram och tillbaka som om han hade fått fnatt. Sen rätt in i badrummet och ner i karet.

Man kan ju tänka sig att han skulle gnälla massa, eftersom de flesta katter inte tycker om vatten. Men inte han inte, han var helt knäpptyst. Han börja gnälla först när vi plockade fram hårfönen för att föna honom torr. Gnällspiken!

Trodde faktiskt att han skulle lära sig en läxa. Att hålla sig undan från allt vad vatten och badkar heter. Men inte då. Idag var han framme vid kanten igen, eller rättare sagt, han stod på vasken och sträckte sig mot mig i badet.. (ja, jag badar en hel del)




En inte alltför glad Caesar fick inviga min hårfön.




Utekväll

Publicerat: 2009-09-26 | 20:10:29 i Allmänt
Ikväll ska vi ut på kåren. Så får skriva mer imorrn :)


Fredag

Publicerat: 2009-09-25 | 12:35:52 i Allmänt

Jahapp, då sitter man här framför datorn på jobbet. Det är fredag idag. Något att glädjas över. Löning också, dubbel glädje! Eller borde vara det i alla fall. Av någon anledning så vill den där känslan inte riktigt infinna sig. Den känslan av glädje över att veta att nu är helgen här. Samma känsla man upplever när lönen kommer.

Igår städade jag. Eller dammade och diskade i alla fall. Återstår fortfarande att dammsuga och torka golven. Idag måste jag handla, dammsuga och torka golv. Helst skulle jag även hinna med att göra efterrätten tills imorgon. Men det lär jag nog inte hinna.

Kinken har frågat om jag vill följa med på hockey ikväll. Lycka! Var i och för sig med honom en gång o kollade på när LIF spelade mot de där ryska laget. Vilken minnesvärd match de var! Men annars har jag inte ens varit i närheten av ishallen sen kvalet förra säsongen. Ikväll möter de Borås. Det borde vara en lätt match, men med Leksand så vet man aldrig. De kan lika gärna gå käpprätt åt helvete.

Nu är min lunchrast slut. Dags att återgå till jobbet. Glöm inte, idag är det helg.



Robert Gustavsson

Publicerat: 2009-09-25 | 09:14:27 i Allmänt
Daniel skickade en länk till mig imorse med Robert Gustavsson, tänkte dela med mig av den till er. Fick även en annan rolig länk där han ska föreställa Magnus ur Magnus o Brasse. Givetvis hittade jag själv på några godbitar där. En där han imiterar Björn Gustafsson. En annan där han battlar mot densamme.




I stand alone

Publicerat: 2009-09-24 | 20:59:25 i Allmänt
Now I've told you this once before

You can't control me
If you try to take me down you're gonna break
Now I feel your every nothing that you're doing for me

I'm picking you outa me
you run away
I stand alone
Inside
I stand alone

You're always hiding behind your so called goddess
So what you don't think that we can see your face
Resurrected back before the final fallen
now they've arrest utill I can make my own way
I'm not afraid of fading

I stand alone
Feeling your sting down inside of me
I'm not dying for it
I stand alone
Everything that I believe is fading
I stand alone
Inside
I stand alone

And now its my time (now its my time)
It's my time to dream (my time to dream)
Dream of the sky (dream of the sky)
Make me believe that this place is invaded
By the poison in me
Help me decide if my fire will burn out
Before you can breathe
Breathe into me

I stand alone
Inside
I stand alone
Feeling your sting down inside of me
I'm not dying for it
I stand alone
Everything that I believe is fading
I stand alone
Inside
I stand alone
Inside
I stand alone
Inside
I stand alone
Inside

 



Hemma?

Publicerat: 2009-09-24 | 20:00:47 i Allmänt
Hur avgör man egentligen vad som är hemma? Jag har bott i Borlänge i två år nu, men vet fortfarande inte vad som är hem för mig. Kristanstad eller Borlänge? Kommer jag någonsin känna mig helt hemma här?




Lycka

Publicerat: 2009-09-24 | 19:03:06 i Allmänt
Lycka är inte sommar,
lycka är sol när det regnat länge.


Lycka är inte att segra,
lycka är att alltid göra sitt bästa.

Lycka är inte ständig framgång,
lycka är att klara något som man inte trodde man kunde.

Lycka är inte att ha allt,
lycka är något att längta efter.

Lycka är inte att vara modig,
lycka är att våga göra det man tycker är viktigt.

Lycka är inte att vara populär,
lycka är att ha någon som bryr sig om en, när man är ledsen och ensam.

Lycka är inte det man gjort,
lycka är det man skall göra.

Lycka är att lita på sig själv och ändå förstå att andra är lika viktiga.




Inspectera

Publicerat: 2009-09-24 | 12:49:43 i Allmänt

Igår ringde jag till Inspectera för att be om hjälp med att bli av med mina silverfiskar. Det är dem som har hand om skadedjursbekämpning åt Tunabyggen. Redan idag så ringde de upp och frågade om det var ok att de kommer förbi under morgondagen. Snacka om service! Äntligen är det några som GÖR någonting.

Ska tydligen få några fällor att placera ut för att fånga silverfiskarna. Undrar just hur de ser ut? Hur e de tänkt att någon liten jäkla ful sak ska frivilligt krypa in där? Nåja, de kan knappast bli så mycket sämre resultat än vid de tillfällen då jag försökt lära Caesar jaga dem.

Trodde faktiskt de skulle lyckas, att lära Caesar jaga silverfisk. Han ska ju jämt smyga på allt. Brorsan har ju lyckats lära sin katt.. Men inte då, inte Caesar inte. Istället sitter han och tittar på den tills den hunnit springa iväg. Eller så börjar han hålla på med någonting annat istället.



Löning

Publicerat: 2009-09-24 | 12:21:51 i Allmänt

Imorgon är det fredag. Då kommer lön.





Överraskning

Publicerat: 2009-09-22 | 10:34:51 i Allmänt

Igår bokade jag som bekant fyra biljetter till Rammsteins konsert i Globen i februari. Som jag även nämnde råkar Rammstein vara Martins favoritband. Det skulle ha blivit en toppenbra julklapp till honom om han inte hade upptäckt i förra veckan att biljetterna då ännu inte hade släppts.. Får väl skylla mig själv lite på den punkten. Det var jag som sa till honom att de skulle spela i Sverige, men sa även att biljetterna redan var slut. Vilket han alltså upptäckte att de inte var.

På ett sätt är det nästan bra att han fick reda på de, för nu följer nämligen Håkan och Niklas med, vilket jag inte ens tänkt på att fråga. Sen igår så fick jag för mig att det vore väldigt roligt att överraska Martin med biljetterna. Men för att kunna det var jag ju så klart tvungen till att hålla masken och inte avslöja någonting. Vilket inte är det lättaste för mig. Det är inga problem om det är något som sagts till mig i förtroende, det här en helt annan.

A: Biljetterna e slut..
M: :-( fort de gick då :-(
A: Mm..
M: De e ju sjukt att de ska behöva vara såhär...de borde göra fler spelningar ju:( skit oxå :-(
A: Mm.. Vet inte riktigt va ja ska säga..
M: Fattar inte vad som avgör vilka som hamnar först i kön och vilka som inte kommer fram :-S
A: Förlåt älskling
M: De e såklart inte ditt fel gumman :-* ingen fara, får väl hopas man kan komma över nå på blocket sen ist då...
A: Mm


Efter jobbet åkte jag direkt hem till dem igen för att vara med o fira Evas födelsedag. Kortet jag hade gjort låg uppe på Martins rum. Så plocka fram biljetterna o fråga om de va okay att jag la dem hos honom. Jag var helt övertygad om att han skulle falla ihop. Han stod länge framför mig o bara stirrade med vidöppen mun. Lite kusligt. Jag fick upprepa mig ett par-tre gånger innan jag fick någon respons från honom. Då tjoade han så du fick tag på biljetter!? Sen försökte han slänga upp mig som en vante i luften.. Vilket inte gick så bra eftersom jag väger mycker mer än en vante. Har inte kunnat göra rättvisa åt Martins reaktion, den är obetalbar, och ganska svår att beskriva. Kan bara säga att det verkligen var värt det.

Stockholm Globen den 20 februari 2010, be aware! We're gonna rock!



Rammstein

Publicerat: 2009-09-21 | 17:58:14 i Allmänt
Ställde väckarklockan idag, trots att jag inte börjar jobbet förrän halv tolv. Varför kan man ju alltid fråga sig. Men det är som så att imorse kl 9 så släpptes biljetterna till Rammsteins konsert i Globen i februari. Snäll som man är så lovade jag att jag skulle boka biljetter till de.

Eftersom mitt internet inte alltid är det bästa, mobilt bredband i en lägenhet som inte kan liknas vid någonting annat än bombsäkert, så vågade jag inte riktigt sitta hemma vid datorn och fixa detta. Alltså fick jag stiga upp, sätta mig på cykeln och trampa hem till Martin och deras dator.

En kan ju fråga sig varför inte Martin bokade själv, då de är hans favoritband, men han har tenta idag. Som börjar kl 9. Hoppas verkligen de går bra för honom!

Jag har varit inne i efterhand och kikat på ticnet, det verkar vara kö där även nu, nästan 1½ timme senare. Mer än 15 minuter står det. Känner mig faktiskt lite smått stolt över att jag inte bara lyckades få tag på biljetter, utan även slapp sitta i kö! Inte så mycket tack vare mig kanske, var ju bara ute i god tid och hade tur.

Den 20 februari 2010 kommer Globen vara osäkert. Då ska jag, Martin, Niklas och Håkan dit och röja! Rock on!


RSS 2.0