Färdplan

En vecka i Kina kan tyckas som en lång tid, men om man börjar titta på vad Kina har att erbjuda, börjar man komma underfund med att en vecka är alltför kort tid. Så känner jag redan nu, trots att vi ännu inte varit där. Tänkte i alla fall delge er med våran tilltänkta färdplan.
Dag 1: Planet landar 06:55 lokaltid. Eftersom Peking ligger 6 timmar före Sverige under sommartid så kommer vi med all säkerhet vara grymt trötta! Vi ska hitta vårt hotell (kommer bli spännande eftersom varken jag eller Martin kan någon form av kinesiska. Sen ska vi SHOPPA! Har hittat några klänningar som jag funderar på att låta sy upp. Vi kommer även resa med kanske ett ombyte eller så, med tanken att vi ska köpa de kläder vi behöver på plats.
Orkar vi, så kanske vi går till en park som heter Longtanparken. Har hört att den ska vara väldigt fin, med statyer på drakar. Är ganska hooked på drakar ifall ni undrar. Hade under många år fundering på att göra en tatuering av en kinesisk drake, men kom fram till att den skulle bli för stor mot vad jag tänkt mig. Men vem vet, en dag.....
Dag 2: Kommer bli en lång dag. Börjar med en antikmarknad som heter Panjiayuan som ska vara en speciell upplevelse. Hoppas på att kanske hitta något fint minne av resan. Vi ska besöka Himmelens Tempel som det kallas för. Tiananmentorget, Förbjudna Staden och avslutligen Jinshanparken. Jag hoppas på att vi ska lyckas tajma in besöket i parken med solnedgången. Det ska vara en utsikt utöver det vanliga och speciellt fint vid soluppgång och solnedgång.
Dag 3: Minggravarna står på schemat denna dag. Tillsammans med Fågelboet och Vattenkuben.
Dag 4: Idag står naturen i fokus, eller någonting ditåt i alla fall. Vi ska besöka Beijings Zoo. Hoppas på att få se sötnosar som den ovanför. Pandan är förutom symbol för WWF, även en stor symbol för Kina. För en eller ett par veckor sedan såg vi ett program på SVT som hette Rädda pandan. Har ni lite tid över någon dag kan jag rekommendera det.
Förutom att besöka zoo:et tänkte vi även ta en tur till Sommarpalatset. Strosa runt lite och njuta av livet.
Dag 5: Vad vore en resa till Kina utan ett besök på muren? Vi tänkte försöka ta oss till ett ställe kallat Mutianyu, där det inte ska vara fullt lika mycket folk som Badaling som är det absolut vanligaste. Vi hade gärna velat vandra mellan Jinshanling till Simatai, men Simatai är tyvärr stängt för renovering. Har inte lyckats hitta något datum för när de öppnar den delen av muren igen, men någon gång under 2012 ska det väl ske.
Alla har väl hört talas om vilken konstig mat kineserna äter? Nå, det gäller inte alla. Men ett ställe som verkar ha mycket kufiska mer eller mindre ätbara saker är Donghuamens nattmarknad. Dit ska vi givetvis bege oss. Visserligen tror jag inte att jag skulle våga prova ett spett med skorpioner eller grillade spindlar. Ibland räcker det med att titta...
Dag 6: Den sista hela dagen i Peking, eller Beijing om man så vill. Klocktornet och Trumtornet står på schemat för denna dagen. Har vi inte gjort det tidigare, så ska vi definitivt försöka hinna med en tur med cyckelrickshaw och undersöka hutongerna. Det finns mycket lurendrejare inom den branschen som vi har förstått, ibland tjänar man på att följa strömmen. Med det menar jag att vi håller oss till de företag som min guidebok (Wilmaguiden om Peking) tipsat om.
För övrigt så tänkte vi oss ett besök på ett akvarium, troligtvis Beijing Blue Zoo, men det är möjligt att vi rentav besöker akvariet i Beijing Zoo när vi är där dag 4.
Har vi inte fått nog av shopping vid det här laget så blir det en tur till pärlmarknaden. De ska som ni kanske förstår av namnet, ha en hel del smycken och framförallt pärlsmycken.
Dag 7: Lyfter planet tillbaka hem till Sverige igen, med turen kring Helsingfors. Vi reser 10:55 och trots att vi flyger (med byte och väntetiden inräknat) i en 10-11 timmar så landar vi på eftermiddagen samma dag. Hur coolt är inte det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback