Komplettering

Publicerat: 2011-12-30 | 14:09:29 i Allmänt
Heja! Vårt avslutande grupparbete (som vi slog ihop med ett tidigare) i Lean har vi nu fått rättat. Och vi måste såklart komplettera. Men det de vill vi ska komplettera med är att läraren vill vi ska använda ett visst diagram, som egentligen är helt onödigt med tanke på att vi använt oss av ett annat diagram.
Behöver jag nämna att jag ser fram emot när den här kursen är avslutad? Försöker desperat finna motivation till att sätta igång med hemtentan. Men hittar den bara inte! Vill egentligen helst av allt bara kräkas på skiten. Eller åtminstone kasta den i soptunnan. Egentligen inte det smartaste med tanke på hur mycket tid och energi jag har lagt på kursen.
Vore inte helt fel att fly härifrån efter hemtentan och komplettering av arbetet (som av någon underlig anledning har deadline samtidigt som hemtentan).. Kanske kan övertala martin om att vi ska på kryssning då?

Jullov

Publicerat: 2011-12-20 | 10:22:22 i Allmänt
Snart är det jullov! Wihoo! Det är nästan så man kan ta på ordet! Har årets sista föreläsning i eftermiddag, sen tar jag mitt pick och pack imorgon och reser ner till Kristianstad för lite julfirande. Ska bli skönt att få pusta ut i några dagar!
Igår var jag och hälsade på sommarjobbet med lite fika. Otroligt trevligt! Längtar tillbaka dit! Dratta omkull igår gjorde jag också, påväg hem från Friskis. Så har lite ont i knäet och i handleden.
För en liten stund sedan lämnade jag och Linnea in vårt arbete i Finansiella Marknader och Penningpolitik. Nu ska jag ta mig lite frukost och kanske baka lite mer julgodis?

Låna för att leva

Publicerat: 2011-12-15 | 12:42:36 i Allmänt
Var nyss inne på mina sidor hos CSN. Har räknat ut att jag kommer ha närmare 160 000 kr i studieskuld när jag förhoppningsvis är klar sommaren 2013. Fantasisummor kan tyckas. Kommer troligtvis aldrig se så mycket på mitt bankkonto. Men är ändå glad att man har möjlighet att låna pengar till sina studier. Annars hade jag inte suttit här där jag sitter idag.
Det är viktigt att unna sig saker, en liten belöning för allt sitt slit. Men man ska inte glömma att det är för lånade pengar man unnar sig. Även om det är 1½ år kvar innan jag går ut tänker jag redan på hur det kan se ut då. Jobbmarknaden är inte lika ljus som för kanske 10 år sedan (vore väl konstigt om det gjorde det). Ändå är jag inte jätteorolig. Borde ju alltid gå att få jobb på något sätt, någonstans.
Lånade pengar är lånade pengar. De ska givetvis betalas tillbaka. Jag lever för lånade pengar, ändå tycker jag att jag har det ganska bra. Jag har min sambo och min katt - mina bästa vänner här i livet! Jag får äta mig mätt varje dag. Jag har fått en möjlighet att läsa vad jag vill, så jag kan bli vad jag vill. Är inte det fantastiskt?

Helgens besök

Publicerat: 2011-12-13 | 20:38:10 i Allmänt
Mamma och pappa åkte hem igår. De har varit hos oss sedan i torsdags. Full rulle som vanligt! Kändes lite tomt efter dem, men skönt att få sova i sängen igen! Nu dröjer det i och för sig inte alls länge tills jag åker ner och får träffa dem igen.

Tog med mamma på Friskis, ett stenhårt pass på gymmet körde vi. Vi hade Martins mormor och morfar hit på fika så att de fick träffa mamma och pappa. Vi var på Borlänge Simsällskaps Luciashow - en riktig upplevelse!
På söndagen fyllde pappa 50, och givetvis grattade vi honom på sängen med sång och present. Han och mamma fick sin present i somras när de hade gemensam fest (100-års fest) så av oss fick han en påse superchips bara. Mamma hade beställt en jättefin vindflöjel som vi fixade åt henne från Drakes konstsmide. Vi tog även med mamma och pappa på en hemlig utflykt - till Tomteland. Var inte alls som jag hade väntat mig! Kan tänka mig att det är skitkul när man är liten, men som vuxen kändes det lite snopet. Trodde att det skulle vara mer.. Vi rundade av pappas dag med att äta på Tzatziki.

Finansiella marknader och penningpolitik

Publicerat: 2011-12-13 | 20:32:04 i Allmänt
Hooyah! Fick resultatet idag på en tenta som jag skrev för ca två veckor sedan. 25 poäng av 30 möjliga. Är ruggigt stolt! I vissa lägen är det faktiskt okay att skryta om sig själv (i övrigt kan man anses vara en dryg självgod jävel) - och detta är ett av de tillfällena. Nu ska vi bara få in ett godkänt på arbetet vi håller på med så borde det stå ett fins litet VG på kursen.
För fem timmar sen kände jag tyngden av allt som skall hinnas med innan jag åker ner till Kristianstad. I och med tentaresultatet så känns det mesta bra mycket lättare. Ny kraft och energi såhär tätt inpå julen känns skönt!

Borlänge Katthem

Publicerat: 2011-12-12 | 21:19:47 i Djur
Vill slå ett slag för Borlänge Katthem som just nu är med i en tävling om ett bidrag där de vill bygga en utegård till de hemlösa katterna. Tävlingen arrangeras av Serla. Här är länken: http://campaign.serla.com/localgood_se/?page=ehdotus&kuva=100&order=tykatyimmat&sivu=1
Jag har röstat på Borlänge Katthem för jag tycker att katterna förtjänar att få möjlighet att kunna vara ute. Flera har haft det tufft, som många hemlösa katter har.

Torsdag

Publicerat: 2011-12-08 | 11:41:20 i Allmänt
Idag kommer mamma o pappa. Yaay! Har visserligen massvis med saker som skall hinnas med innan de kommer, listan betas sakta men säkert av. Med andra ord har jag inte tid till att sitta här egentligen. Har lite svårt att slita mig, Caesar har lagt sig till ro framför tangentbordet och stirrar så på mitt usb...

Onsdag

Publicerat: 2011-12-07 | 17:34:07 i Allmänt
Nu var det återigen länge sedan jag bloggade. Har i ärlighetens namn inte haft tid. Det är ganska så mycket som ska hinnas med före julen. Julklappar ska inhandlas och slås in, julgodis ska bakas, skolarbeten ska skrivas liksom tentor. Sen vill man ju gärna hinna med och träna lite också.
Tränade faktiskt igår, på gymmet. Så har en rejäl träningsvärk i hela kroppen idag. Träningen börjar faktiskt ge lite resultat! Pepp!
Fick flyga (med Martins bil) till skolan idag. Hade ju glömt mitt usb-minne i skolan i måndags upptäckte jag. Som tur var så är det någon vänlig själ som hitta minnet och lämnade in det till receptionen. Den var visserligen stängd idag, men en som arbeta på högskolan öppnade upp så vi kunde kolla om minnet fanns där. Vilket det gjorde! Detta gjorde hela min dag! Minnet i sig är kanske inte så viktigt, sådant kan man alltid skaffa nytt. Men det man har på minnet däremot!
Har kokat knäck och tagit en härlig uppfriskande promenad i snöfallet. Just nu sitter jag med ett PM-arbete. Eller, jag har just suttit en stund och arbetat med PM:et. Överväger starkt att ta en paus och kanske lyxa med ett bad?
Imorgon bitti är det yoga kl 7, så får gå upp ganska tidigt. Sen kommer mamma o pappa framåt kvällskvisten. Och jag ska jobba vidare på arbetet! Det är mycket som ska hinnas med som sagt, har ett grupparbete i ett annat ämne också. Jaja, dags att återgå till EMU och euro-krisen. Det är väldigt intressant så önskar egentligen att man haft ännu mer tid på sig så man kunde följa utvecklingen längre. Men man kan ju inte få allt här i världen.

RSS 2.0