Tårta

Publicerat: 2008-12-29 | 10:26:42 i Bröllop
Tårtan har i bröllopssammanhang en lång tradition. Den symboliserar äktenskaplig lycka och fertilitet. Det sägs att antalet våningar på tårtan visar hur många barn äktenskapet kommer ge. Traditionen säger också att det innebär otur om bruden skulle baka sin egen bröllopstårta. Tårtan kan idag varieras väldigt mycket. Kanske vill man ha en traditionell tårta, populära små cupcakes eller varför inte en specialgjord tårta med parets fritidsintresse?


Tårta från www.projectwedding.com



Tårta från www.pinkcakebox.com


Mini-tårtor från www.peggyporschen.com



Tårta från www.projectwedding.com



Tårta och cupcakes från www.pinkcakebox.com



Tårta från www.mikesamazingcakes.com



Glimts of the past

Publicerat: 2008-12-29 | 10:02:38 i Allmänt
Efter några dagars radiotystnad kommer jag nu tillbaka. Julen firade jag som sagt i Mora. Alla var jättegulliga och snälla. Dock var det något som inte kändes som det skulle. Snart insåg jag vad det var. Inte var det mammas köttbullar, eller pappas revbensspjäll.. Inte heller var de att klä granen tillsammans med bror min.. Ena gången jag gick nerför trappen kände jag igen en doft som jag ofta kände i huset hos min mormor och morfar. Jag vet inte vad det är för doft, inte heller var den kommer ifrån. Men för mig symboliserar den min mormor och morfar, och deras hus.

Huset är sen ett år tillbaka sålt och jag har varken mormor eller morfar kvar i livet längre. Men för en stund var det som att jag var 5-6 år igen. Vandrade runt i alla rummen och tittade mig omkring. Stod framför spegeln i flera minuter, min mormor påpekade alltid för mig att jag stod väldigt mycket framför spgeln. Eller när jag hjälpte till att duka fram, och jag smög därifrån för att mumsa på en av mormors hemmagjorda köttbullar. Eller när vi på kvällen, efter all julmat och alla julklappar plockade fram en gammal version av Trivial Persuit, delade upp oss i lag och spelade.

Julen för mig har i år varit väldigt känslosam. Ändå skulle jag inte vilja byta bort den för allt i världen. För jag fick inte bara fira med min sambo, hans familj och morföräldrar som allihop är bland de snällaste människor jag träffat. Jag fick även för en stund återuppleva glimtar från förr.

God Jul

Publicerat: 2008-12-23 | 16:58:53 i Allmänt
God Jul till er alla! Nu ska jag dra iväg till Mora på julfirande..

Julskinkan går sin egen väg

Publicerat: 2008-12-20 | 11:15:34 i Allmänt
Nu skall jag berätta om vad som hände sig en gång,
 jag skall fatta mig kort fast historien egentligen är lång.
Han föddes i en stia av suggemamman Mia.

Han var störst i kullen utav åtta och älskade mat, när Lasse
skulle dia låg han först och dom andra låg på rad.
Och Lasse han blev stor mycket större än sin bror.

Men i fjol innan jul Lasse drog,
för att vara galt så var Lasse ganska "klog".
Att stå i stian i november var ej kul,
och han ville ej bli rullsylta och rögad korv till jul.

Blott hundra steg från stian där låg en rejäl dyngepöl, han
satte fart på "skånkarna" och sprang dit med ett redigt
galtabröl. Och när han kommit dit, han badade i skit.

Han for av dyngehålet och tyckte att livet de var ball,
sen sprang han bort och kliade både sidan ändan mot en tall.
 Och han var stark som tre, så tallen den blev sne.

Men i fjol innan jul Lasse drog,
för att vara galt så var Lasse ganska "klog".
Att stå i stian i november var ej kul,
och han ville ej bli rullsylta och rögad korv till jul.

Han fortsatte sin färd och var då lång borta från dom där
hemma, då fick han plötsligt se den vackra vildsvinssuggan
Emma. Han borsta väck sin smuts, och friade på stuts.

Ja Lasse och Emma blev ett par och så lyckliga dom var, och
dom tillverkade kultingar på ängarna var eviga dag. Ja du skall
sanna mina ord, han slapp bli julabord.

Men i fjol innan jul Lasse drog,
för att vara galt så var Lasse ganska "klog".
Att stå i stian i november var ej kul,
och han ville ej bli rullsylta och rögad korv till jul.

Text: Sméns Baglomma

Skvaller och vänskap

Publicerat: 2008-12-20 | 09:39:57 i Allmänt
För de som inte känt mig särskilt länge så kommer jag ursprungligen i från en liten liten by mellan Göinges skogar och Kristianstad. Byn består av kanske 50 hus och alla känner i princip alla. När man som liten gick runt och skulle sälja jultidningar blev man ofta inbjuden till att komma in och fika, och man kunde gå hemifrån utan att låsa dörren.

En nackdel som kom utav att alla känner alla är att alla visste vad alla gjorde.  Har någon blivit sjukpensionär? Ska någon bygga om? Har någon vunnit 2000kr på triss? Du kan lita på att större delen av byn visste om vinsten före vinnaren. Med den här "alla vet vad du gör"-hysterin som fanns så fanns inte bara skvaller, utan även en hel del skitsnack. Nu säger inte jag att alla gjorde de. Men helt klart att det fanns tonvis med skitsnack. Den som var din vän ena dagen kunde sprida lögner bakom din rygg nästa dag.

Vem behöver egentligen Robinson eller Big Brother när man har fullt upp av intriger i sitt vardagliga liv? Personer, som tidigare varit bästa vänner, som inte längre pratar med varandra på grund av någon liten  småsak som förstorats upp till sådana proportioner att de nästan är beredda att starta krig gentemot varandra. Nåja, nu har jag överdrivet lite grann, men att vänner gick bakom ryggen på varandra och berättade deras hemligheter tillhörde faktiskt inte ovanligheterna. Fanns det inte hemligheter de kunde berätta, så dök det upp en osanning.

För att inte skapa missförstånd: Ja, jag var heller ingen ängel. Jag skvallrade också. Och säkert har jag förvrängt ett och annat både medvetet och omedvetet. Jag har mognat och förstått att det inte är hälsosamt att hålla på så, varken för en själv eller för ens vänskap.

Ville bara på mitt omständiga sätt säga ta hand om dina vänner. Riktig vänskap och riktiga vänner växer inte på träd. Jag har förstått att det är bättre att ha några få bra vänner, än att ha många vänner som man inte kan lita på. Därför vill jag ge en ros till alla mina vänner där ute. Ni är guld värda för mig!

Bernzons Blommor

Publicerat: 2008-12-19 | 12:21:20 i Bröllop
Idag vill jag slå ett slag för www.bernzonsblommor.nu. Deras butik finns i Stockholm. I deras bröllopsgalleri har de ett stort utbud av olika typer av buketter. Ett utmärkt ställe att hämta inspiration ifrån om jag får säga det själv.. Vem vet, kanske du hittar din drömbukett hos dem?


1417



641



340



716

Snowboarding

Publicerat: 2008-12-18 | 18:31:58 i Idrott & Hälsa
Idag har vi varit ute i backen igen. Jonas lyckades faktiskt få mig att fasta på några kort i bara farten.. Ramlade några gånger idag, men är sånt man får räkna med.. När vi var ute i måndags klarade jag mig utan att ramla en enda gång så var väl dags idag..


Här är jag i nästan full snowboardmundering. Foto: Jonas Ljungberg



Jag i full fart (nåja, så fort jag kan och vågar) Foto: Jonas Ljungberg

Ringmärkning

Publicerat: 2008-12-17 | 19:19:12 i Bröllop
Det här med att välja ringar kan vara väldigt svårt. Man ska ju trots allt ha den väldigt länge. Vem säger att ens smak är samma då som nu? Det man tycker är stilfullt och snyggt idag kan mycket väl kännas fult om 20-30 år.. Därför tycker jag att man bör lägga ner tid och energi på att hitta en ring som man trivs med. Hittar jag inte ringen med stor R så kommer det nog få bli en specialare..

Våra förlovningsringar. Schalins, köpta hos Guldfynd.


203-3,59.5 Allians från Schalins


213-31.5 Allians från Schalins


203-34.3 Passion från Schalins


203-415.7 Passion från Schalins

Vart tog julen vägen?

Publicerat: 2008-12-17 | 18:46:49 i Allmänt
Nåja, jag vet att julen är först om en vecka. Men all julstämning som fyllde atmosfären runt mig verkar ha försvunnit. Om en vecka är det julafton men det känns som om det vore november. Julklapparna ligger på bordet och väntar på att bli inslagna, imorgon ska vi baka julgodis och ikväll ska tomtarna upp. Utanför fönstret ligger snön fortfarande kvar och adventsstjärnor lyser i fönstren. Men vart har all jul tagit vägen? När slutade folk gå och nynna på julvisor? Varför har det blivit plusgrader ute så att snön börjar smälta?

Som en typisk skåning kan jag inte minnas att jag haft en enda riktigt vit jul. Har varit med om att det varit slask något år, men det är inte samma sak. Jag menar minusgrader, decimetervis med snö så man inte ser ett enda grässtrå.. I år är det meningen att jag ska få min första riktiga vita jul. Men det känns som att i år vill inte den där julkänslan riktigt infinna sig. Den där glada stämningen som brukar finnas hos mig väldigt tidigt måste har kommit fel någonstans, för här är den inte.. Jag hoppas på att den kommer imorgon när alla tomtar är uppe, efter vi åkt snowboard i snön och efter vi har  bakat julgodis.Hoppas..

Pernillas Brudbutik

Publicerat: 2008-12-16 | 19:44:01 i Bröllop
Detta utropstecken tillägnas Pernillas Brudbutik. Där kan man specialbeställa sina skor. Kanske har du en ovanlig storlek? Ovanligt breda fötter? Eller kanske som mig, oförmögen att gå i högklackat? På www.pernillasbrudbutik.se kan du välja modell, storlek, färg, klackhöjd och om man vill ha extra bred sko. Nedan följer några modeller som jag fastnat för.


Hanna

Pernillas Brudbutik
Vilma



Gabriella


Sanna


Kia

Snowboard byxor

Publicerat: 2008-12-16 | 19:25:30 i Hem & Stil
Idag var jag och Jonas på Curb. Där köpte vi mina nya snowboardbyxor med baggy fit. Ett par coola Debaser från Rip Curl. Lite långa i benen, men sitter snyggt över rumpan. As good as it gets. I övermorgon hoppas jag få användning för dem. Har träningsverk sen vi var ute i backen i förrgår då jag fick chans att inviga min nya snowboard..

Mina snowboardbyxor
Debaser från Rip Curl, finns på Curb för ca 1800kr.

Forever Bridals

Publicerat: 2008-12-15 | 10:09:48 i Bröllop
Det känns som att det finns oändligt många brudklänningar där ute. Det känns som att det är omöjligt att hinna se alla under en livstid. Tänkte att jag skulle visa några klänningar till som visat mitt blickfång. Idag blir det bara klänningar från Forever Bridals.
Forever Yours Bridal
48264 Tubklänning med släp.


Forever Yours Bridal
48203 Tubklänning med söta detaljer.


Forever Yours Bridal
39108 Tubklänning med annorlunda skärning och spetsdetaljer.


Forever Yours Bridal
46201 tubklänning med snygg drapering över livet och litet släp.

Brudbukett

Publicerat: 2008-12-14 | 21:29:39 i Bröllop
Enligt tradition är det brudgummens uppgift att köpa bruden en bukett till bruden som en gåva. Ofta valde han färg efter vilka känslor han ville förmedla till henne eftersom varje färg på en blomma har sin betydelse.

Under 1700-talet hade  bruden endast en liten bukett, som ofta satt fast i klänningen medans man under 1800-talet börja använda brudbukett enligt dagens mening. Men den var liten och enkel. Ofta var blommorna vita för att symbolisera renhet.

Numer räknas det nog mer som en del av brudens utstyrsel och således väljer hon själv hur hon vill att hennes bukett ska se ut. Buketten ska matchas in med klänningen, frisyren och makeupen. Med andra ord är det kanske inte lika lätt för brudgummen längre att köpa en bukett till sin blivande fru.

Rund bukett från Project Wedding
Bukett från www.projectwedding.com


Bernzons
Droppformad bukett från Bernzons Blommor


Bernzons
Droppformad bukett från Bernzons Blommor


Bernzons
Rund bukett från Bernzons Blommor


Delyx.se
Droppformad bukett från www.delyx.se

Kan inte Mohammed komma till berget..

Publicerat: 2008-12-14 | 21:14:11 i Allmänt
Sen jag flyttade upp till Borlänge förra sommaren har jag hoppats på att min farmor någon gång ska komma upp och hälsa på. Nu har verkligheten kommit ikapp mig, jag vet att så kommer det inte bli. Farmor är för gammal och i för dåligt skick för att kunna resa en så här lång sträcka. Eftersom hon inte kan komma till Dalarna, tänker jag ta med en bit av Dalarna till henne.

Mora klocka
Bjällra från Morells Metallgjuteri AB.

Därför ska hon få en bjällra gjuten i Mora. Bjällran kommer från Morells Metallgjuteri AB, ett litet familjeföretag. Formen de gjuter klockan i görs i sand och förstörs efter varje gjutning. Därför är ingen Morell klocka helt lik den andra. Eftersom det mesta av gjutningen görs för hand så kan man betrakta det som ett riktigt hantverk. Förutom Dala-hästen, folkdräkt, Wasa-lopp och Leksands Bröd så är det här så Dala-aktigt det kan bli. Nu saknas bara att Gunde Svan ska komma gastandes och överlämna den åt henne..

Heder åt Leksand Stars

Publicerat: 2008-12-14 | 19:55:48 i Idrott & Hälsa
Kollade på Leksand-AIK på tv i fredags. Vill ge en eloge åt Leksand Stars för deras klass. Var själv inte på plats där denna match utan fick nöja mig med att se den genom tv-rutan.. När jag fick se hur Black Army betedde sig kände jag mig glad över att jag inte är en AIK-supporter. Hade jag varit de hade jag skämts innerligt för mina medsupporters. Istället kunde jag glädja mig över att trots att Leksand förlorade, så sjönk inte supportrarna inte så pass lågt att de kastade in saker på isen eller, vad jag tyckte det såg ut som, försökte riva hallen.. Så all heder åt Leksand Stars!



RSS 2.0