Peace and Looooooove

Publicerat: 2011-06-29 | 18:14:03 i Upplevelser
Peace and love är igång på allvar. Tyvärr måste jag säga att den redan kantas av våldtäkt och diverse annan skit. Alltid några skitstövlar som ska förstöra!
Det bidrar ju inte direkt till att man känner sig säker som tjej. Som tur är så har jag massor av kompisar att gå med så jag kommer aldrig (förhoppningsvis) att vara ensam. Dessutom har jag cykel, vill nån jävel mig nåt är de bäst de springer på om de ska hinna ikapp!
Mamma, detta är till dig: DU BEHÖVER INTE VARA OROLIG! JAG BOR INTE PÅ CAMPINGEN!!!!!
Nu väntar jag på att Martin ska komma hem och grilla hamburgare. Niklas skulle komma hit nu vid sex och sen ska vi hämta ut banden innan Sahara Hotnights spelning. Stackarn vad han blir medsläpad på mycket! Men jag är glad att jag slipper gå ensam :)
Ska möta upp Nattis, Ewwe och eventuellt Darja och eventuellt Susanna med kompis. Niklas borde trivas som fisken i vattnet med massa tjejer runt sig? Uuuuuuunderbart väder har vi i alla fall! Över 30 grader och sol, vad mer kan man begära?
Har redan missat två föreläsningar jag tänkt o gå på, Tina Thörner och Paolo Roberto. Men på lördag är det Jesse Jackson och det tänker jag då inte missa!

Monday

Publicerat: 2011-06-27 | 07:00:38 i Upplevelser
Då var det måndag igen och jag är tröttare än någonsin. Ser inte tangentbordet riktigt, så ni får ursäkta om det blir några stavfel lite här och där.. Skulle inte vilja säga att jag haft en hård midsommarhelg, däremot en väldigt intensiv sådan.
I fredags var jag ledig och passade på att få lite saker gjort här hemma. Som att bada Caesar. Ni ska tro han luktar gott nu! Han luktade väl inte precis illa innan, men nu är pälsen lenare och luftigare. Sist han blev badad var inför julen i vintras.
Framåt eftermiddagen tog vi vår nybadade katt och vår nygräddade kaka och begav oss mot Torsång för att titta på när alla båtägare ska stoltsera och visa upp sina båtar. Visste inte riktigt hur länge vi skulle gå runt där så det var bara att dra på kopplet på Caesar och ut i vimlet. Men han slapp gå, vill ju inte han ska bli ihjältrampad. Vi kan ju lugnt konstatera såhär i efterhand att han gjorde braksuccé, eftersom det var ganska många som kom fram för att ta sig en närmare titt och klappa honom.
Torsång följdes av Tronsjö. Midsommarmat och massa prat. Caesar var så trött vid det laget att han gått upp och lagt sig. Såg han knappt förrän det började bli dags att åka hem. Tänk vilket äventyr den lilla parveln varit med om den dagen egentligen? Vi var väl tillbaka hemma i Forssa runt 22-23 tiden. Stuvade in grejorna och katten, plocka ihop lite alkoholhaltigt och iväg på cyklarna till CV:s midsommarfest. Efter ett tag hamnade vi i Håkan-Bråkans lägenhet istället. Vid 2-tiden snubblade jag väl i säng sen.
Lördagsförmiddagen blev ganska lugn. Vi gick ut för att gå en sväng vid 15-tiden och hann inte mer än till Husgagen innan Sanna ringde och frågade om vi hade lust att hänga med till Grönan. Vem kan säga nej till karuseller? 3,5 timmars intensiv karusellåkning och sammanlagt ca 6 timmars bilåktning. Hemma närmare 3.
Söndagsmorgonen börjar med att klockan ringer 9.30. Tvättid kl 10 så bara att masa sig upp. Eftermiddag/tidig kväll hjälpte Martin CV med masten till hans segelbåt. Jag spenderade tiden med att sitta på bryggan och titta på tillsammans med Elin. Ganska underhållande stundtals faktiskt. Kvällsmat blev pizza på Fortunas uteservering. Första gången faktiskt. Gott var det! Har en pizzahalva kvar i kylen till en dag med dåligt väder hihi
Nu är det alltså måndags morgon igen. Känner att den där filmen vi såg igårkväll medans vi vek tvätten (The Bachelor) var väl underhållande, men det känns att den inte var slut förrän kl 23. Nu måste jag lägga på en rem o bli färdig! Caesar ligger på köksstolen bredvid mig och rullar runt. Vilken pajas! Tänk att bara ligga o slöa hela dagarna! Hans enda "jobb" verkar va att jaga upp oss om morgnarna... Men han e ju bara för söt!

Semester

Publicerat: 2011-06-23 | 16:04:31 i Upplevelser
Schemat för höstens kurser börjar sakteliga komma upp på högskolans hemsida. Med detta följer en närmast panikartad jakt efter datum då vi kan ge oss ut på vår efterlängtade solsemester.
Man skulle nästan kunna fråga sig om schemaläggarna hade koll på det, och bara därför att, bestämt sig för att göra det svårt för oss. De dagar jag har föreläsning är Martin ledig och de dagar han har föreläsning är jag surprise surprise ledig. En eller ett par föreläsningar kan man missa känner jag. Men inte mer än så på en vecka. Då missar man för mkt.
Vi har kanske hittat en vecka vi kan åka, om vi bara kunde sudda ut det där om som står framför.. Vi ska ju även lyckas hitta på ett datum då vi kan åka ner till Kristianstad och hälsa på. Helt plötsligt frågar man sig vart hösten tagit vägen? Den har ju inte ens börjat!
Nog måste vi väl lyckas plussa ihop lite dagar här och där som blir tillräckligt för att vi ska få ligga på en solig sandstrand någonstans och fortfarande få åka hem till min kära mamma o pappa?

Handelsrätten

Publicerat: 2011-06-23 | 12:38:43 i Allmänt
Jahapp, första omtentan på Ekonomprogrammet. Kuggade handelsrätten. Inte alltför oväntat kanske, har ju haft det på känn sen jag skrev den. Men man blir ändå lite tagen på sängen, oavsett hur mycket man förberett sig på ett negativt besked.

Blir att ta nya tag och skriva omtenta i augusti. Vet inte hur det gått för alla andra, men gissar att jag iaf inte är ensam. Kanske man måste kunna alla paragrafer i huvudet om man ska klara den? Ska iaf försöka.. Tänkte ha lite sommarlov först bara. Efter peace and love kanske man ska börja kolla lite smått.

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Äta gott, vila och ladda batterierna. Det behövs ibland det med.

Måndagstrött

Publicerat: 2011-06-13 | 06:54:56 i Allmänt
Det känns ganska tufft att gå upp idag för att gå till jobbet. När jag väl e där kommer tiden gå jättefort, det vet jag. Men det känns på något sätt som att helgen har missat mig lite granna. Tog en omväg kanske?
Tentan i lördags gick sådär. Frågorna va lite klurigt ställda och det kom massa frågor på sådant han inte ens gått igenom. Det blir så ibland. Nej, det jag tycker gjorde att den gick sådär va att jag inte hann färdigt. Det var flera frågor som lämnades oskrivna på tentan kl14 i lördags när vi va tvungna att lämna in. Crap! Så var de ju för betydligt fler än mig av vad jag förstod på snacket efteråt. Men det ändrar inte att vi hade 10 frågor (med massa delfrågor) och att godkänt ska ligga på 60 av 100 poäng. Good luck! Har man tur är han generös i rättningen och att jag dessutom lyckats pricka in och svara på de delfrågor som ger mest poäng.. Eftermiddagen spenderades sen med att laga min cykel som haft rejäl punka.
Igår tvättade vi och var runt i halva Borlänge; Biltema, Jysk, ÖoB, Apoteket, ICA och Willys. Har haft slösarbyxor på mig som mamma skulle säga. Dock var det välbehövliga saker. Ska försöka bli färdig till att lägga upp lite bilder redan idag efter jobbet.. Om jag kommer ihåg dvs.
Igårkväll satt jag, Martin, Håkan och Peter på Tzatziki. Var länge sen jag åt där. Gott var det, kanske inte lika mkt mat på tallriken som förr, men mätt blev man i alla fall. När Lasse och Niklas kom drog vi över till bian. Pirates. Filmen var väl bra, helt okay. Men om man skulle välja ut en av de fyra filmerna är nog inte denna min absoluta favorit. Man ser ju klart en helt ny sida av Jack Sparrow, det gör man ju. Men jag vet inte...
Imorgon kommer bli en intensiv, minnesvärd och underhållande dag! Ska flexa ut från jobbet för sen drar jag och grabbarna till Stockholm! Linkin Park väntar på oss i globen! Wiie! Naturligtvis ska vi inom IKEA i Uppsala när vi ändå åker förbi ^^ Har handelslappen redo hehe

En kvinnas bekymmer

Publicerat: 2011-06-10 | 20:59:12 i Hem & Stil
Nu har jag köpt mig själv en elektrisk rakapparat. Har fått nog av att stå med den där rakhyveln och nöta gång efter gång. Det tar ju evigheter att bli klar!
Epilator eller vaxning kanske ni tänker då. Ja, man behöver ju inte göra det lika ofta. Men fy tusan va ont de gör! Det finns ett gammalt ordspråk vill man vara fin får man lida pin, men om det innefattar att rycka ut hårstråna så vill jag ta mig tusan inte vara fin! Fast klart, man vill ju inte gärna gå runt och se ut som en apa heller....
Har i alla fall suttit i säkert en halvtimme (minst) och kikat runt på olika ladyshaves som det kallas. Finns tokmånga att välja mellan, men tråkigt nog finns det sällan några recensioner. Blir väl ungefär som en kväll på krogen för en del, man kommer hem med grisen i säcken.
Grundig LS4940 Ladyshaver - Hemelektronik
Blev i alla fall en sån här, Grundig LS4940. Återstår att se om den är så bra som den verkar.
Only time will tell.

Sommarlov

Publicerat: 2011-06-10 | 18:38:58 i Upplevelser
Tenta imorgon. Sen har jag SOMMARLOV! Lovet firas på bästa sätt: Middag o bia med grabbsen på söndag! Yeey!

Skatteåterbäringen

Publicerat: 2011-06-10 | 06:31:41 i Allmänt
Som de säger i Robin Hood: Prisa gud, skatteåterbäringen är här!
Drygt 3000 ramlade in på kontot igår. Det tackar man för. Sista arbetsdagen idag för den här veckan. Imorrn är det tenta i Handelsrätt. SEN får jag helg. Tur det nyss vatt långhelg, det får väga upp det hela lite. Men framförallt: efter imorgon har jag SOMMARLOV! (=enbart sommarjobb o tänka på)

Statistik javisst

Publicerat: 2011-06-07 | 16:45:32 i Allmänt
Då var statistiken äntligen avslutad och avklarad. Godkänt, mer än så behöver man inte. Fira med en glass kanske?

Födelsedag

Publicerat: 2011-06-05 | 09:41:01 i Allmänt
Jahapp, då var man ett helt år äldre. Fast det känns ju inte riktigt så. Känns mer som att jag fått presenter utan att riktigt veta varför... Fina presenter är det också! Har jag verkligen förtjänat allt det här?
Ett 3d-pussel på den kinesiska os-byggnaden Bird's Nest. Riktigt coolt. Lite svårare än vanligt pussel också eftersom det skiftar färg/bild när man rör på bitarna. Dels visar den Bird's Nest på dagtid, med klarblå himmel och fåglar i skyn. Dels så visar den Bird's Nest kvällstid, med massvis fyrverkerier. Kanske olika scener från invigningsdagen?
Har även fått ett picknick set, alltså plastmuggar, plasttallrikar o plastbestick. Kan säkert komma till pass nån gång :)
En gräddvit keramikskål med blommor på. En påse lösgodis med choklad samt en påse nötter.
Fyra marabou chokladkakor.
En peace and love-biljett. Nu blire party!
Blommor
Nagellack
Kanske den finaste av allt - en Bukowskinalle :D
För den som inte vet så tycker jag om nallar. Inte så att jag samlar så jag har hundratals. Men jag har ändå ett par-tre-fyra stycken. Har ju en Bukowskinalle nu. En Teddybjörnen Fredriksson, en Miranda, och kanske den speciella, min rosa nalle som jag fick av min bror den dagen jag föddes. Jodå, den är fortfarande vid liv. Lappad och lagad kanske. Men den ligger nerpackad nere i förrådet någonstans i sitt nattlinne med drakar.
Har sedan tidigare fått ett presentkort på Intersport av bror min och hans sambo. Fast det har jag redan handlat upp. Köpt mig ett par handskar till när jag gymmar, så jag slipper få fula förhårdnader och få ont i händerna. Svarta och rosa.
Har fått pengar av mamma o pappa till att köpa mig lite bakgrejor. Men med tanke på summan skulle det nog bli så mkt bakgrejor att jag inte får plats med allt. Kanske köper mig något nytt pussel eller så också.
Vill tacka alla som varit med och gjort gårdagen lite mer ovanlig än andra dagar. Och tack för alla gratulationer!

RSS 2.0