Uppsatsskrivning & träning

Publicerat: 2013-02-26 | 10:51:50 i Allmänt
Är hemma från jobbet idag. Sitter och skriver på C-uppsatsen jag gör tillsammans med en klasskompis som heter Sara. Har äntligen (!) kommit igång med att skriva lite efter två-tre dagar då jag bara stirrat på skärmen. Har för tillfället unnat mig själv en kort rast. Tror ganska hårt på det där med att man behöver små pauser då och då om man vill kunna hålla fokus och vara någorlunda effektiv.
 
Kan nog inte understryka hur skönt det är att äntligen ha kommit igång. Har haft lite dåligt samvete de senaste dagarna då jag inte har skrivit ett enda ord på uppsatsen, när jag vet att jag borde. Kanske har det att göra med att jag äntligen har kommit igång igen med träningen efter en lång tids förkylning. Åkte skidor (en kort runda på 6 km) i Gustafs i söndags med Martin. Igår var jag och Sanna på friskis och körde ett fuego pass. Idag känner jag av den ljuva träningsvärken. Men vad som kanske är ännu viktigare, jag känner mig pigg! Såväl skidåkningen som friskis gör mig så glad, har alltid ett leende på läpparna när jag kommer hem.
 
Nu är det dags att återgå till verkligheten och fortsätta skriva lite till på uppsatsen. Det gäller att smida medans järnet är varmt så att säga. Så kan jag unna mig en kort promenad sen.

Radiosilence

Publicerat: 2013-02-17 | 11:58:27 i Allmänt

Nu har det varit lite tyst här på bloggen efter lite mer intensivt bloggande. Anledningen är att jag har börjat lite smått med uppsatsskrivandet tillsammans med en i klassen som heter Sara. Detta är något som jag kommer lägga ner väldigt mycket tid på under hela våren så risken finns att det kommer fortsätta vara ganska tyst här ett tag framöver. Tiden räcker helt enkelt inte till för att hinna med allting och då får man prioritera. Just nu prioriterar jag jobb och skola.

Har fortfarande några dagar kvar på reseberättelsen från när vi var i Kina förra året, men misströsta inte - det kommer!

Har bokat tågbiljetter för vårens Kinaresa. Det var rena rama turen att jag gick in på Finnairs hemsida för att dubbelkolla tiderna för flyget. Vårt anslutningsflyg hem från Helsingfors var nämligen inställt och vi hade blivit erbjudna ett senare flyg hem. Panik! Det senare flyget hem skulle nämligen innebära att vi skulle missa tåget vi hade tänkt och ta. Vi skulle då behöva resa via Gävle. Efter så många timmar på resande fot vill man knappast behöva genomgå extra restid med byten och krångel, dessutom till ett högre pris. Ringde Finnairs kundtjänst som snabbt bokade in oss på ett tidigare flyg hem istället, så nu hinner vi med det tänkta tåget i alla fall.

Nästa helg kommer mamma upp för att åka Tjejvasan igen. Jag ska inte köra i år utan ska bara upp och heja på henne och hennes jobbarkompis Anette, som ska åka med henne. Om två veckor åker Martin med ett helt grabbgäng till Tallinn, vilket gör att jag får en lugn och skön helg att ta det lugnt och pyssla om mig själv på. Efter deras kryssning ska vi skicka in visumsansökan så att det är klart.

Faktum är att nu är det enbart 73 dagar kvar tills vi reser. 73 dagar kvar tills uppsatsen ska vara klar. Dags att sätta igång!

One small step for time - one huge step for me 


77 dagar kvar

Publicerat: 2013-02-13 | 10:11:42 i
Idag är det 77 dagar kvar till Peking. Vilket också innebär att det är ca 77 dagar kvar innan C-uppsatsen är färdig. Hjälp!

Skönt är i alla fall att jag nu fått resultatet på min andra tenta, och fick godkänt på även den. Helt i fas när det gäller tentor alltså. Firade igår med en vaniljsemla. Hade missat mandelmassan... Ska fixa hem det idag så jag kan få mig en semla så som jag vill ha den. Mumma!

Ordspråk

Publicerat: 2013-02-09 | 16:11:58 i Allmänt

Den friske har 1000 önskningar, medans den sjuke bara har en...


82 dagar kvar

Publicerat: 2013-02-08 | 09:31:38 i Allmänt

Idag är det 82 dagar kvar tills vi återigen reser till Peking. Vad tiden går fort!

Hade egentligen massa saker jag tänkt göra idag, men då både jag och Martin blivit sjuka så får vi väl hålla oss till det viktigaste... Jag ska skriva på min C-uppsats. Resten får vänta tills vi slutat hålla sjukstuga.


Macarons

Publicerat: 2013-02-05 | 08:03:13 i
Förra torsdagen provade jag att baka macarons. Man ser dem överallt så var helt enkelt tvungen att prova. Gjorde helt naturella med en Nutellafyllning.



När Martin pratade med sin pappa igårkväll sa han att han drömde om mina macarons. Ett gott betyg! Brukar alltid bjuda honom på nästan allt jag bakar, min störste kritiker!

RSS 2.0