Samtal

Publicerat: 2011-04-29 | 13:44:09 i Allmänt
Jaha, då är det väl dags för mig att avslöja vad telefonsamtalen som jag skrivit om tidigare egentligen handlar om. Jag har inte vunnit på lotto, och jag har inte blivit uttagen till Idol eller nåt annat sådant trams.
Det har gällt jobb. Sommarjobb. Det första samtalet var från Uniflex gällande ett vikariat hos en av deras kunder som jag sökt. Var till Uniflex för intervju och de ringde faktiskt idag och ville berätta att deras kund ville att jag skulle komma till dem på intervju.
Det andra telefonsamtalet gällde sommarjobb på SSAB. På deras ekonomiavdelning faktiskt. Var där på intervju igår och väntar besked från dem idag.
Nu får tiden utvisa vad som händer.

Resdag 5 - Hemresan

Publicerat: 2011-04-27 | 16:30:01 i Upplevelser
Likt prinsessan på ärten ligger jag och vänder och vrider på mig. Jag var lite dum som valde sängen till höger (som är en bäddsoffa). Första natten på den gick jättebra, men nu den andra morgonen känner jag mig stel. Man rullar bara ut en tunn madrass ovanpå soffan ungefär som på farmors, fast hennes är mycket mjukare. Martins säng däremot är mycket mjukare och skönare. Så ska nog invadera den ett par timmar framåt innan vi börjar närma oss hamn.
Denna morgon är personalen snäll och nöjer sig med att ropa ut det de vill ha sagt i högtalarna ute i korridoren istället för inne i vår hytt på högsta volym. Måste säga att jag tycker bättre om den här metoden istället för den vanliga proceduren. Nu ska vi åka hemåt! Vi stannar väl för lunch vid Hallsta krog gissar jag på.
Kan inte låta bli att jämföra skillnaden mellan lunchen på Hallsta krog och på Á la carten igår. Martins rätter båda dagarna påminner väldigt starkt om varandra. Igår åt han kycklingfilé med paprikasås och grönt ris. Idag äter han kycklingfilé med tacosås och ris. Mer än dubbelt så mycket mat för mindre än halva priset. Nu ska vi fortsätta färden hem till lilla pågen ♥ Undrar just om han har saknat oss?

Resdag 4 - Riga

Publicerat: 2011-04-27 | 16:21:58 i Upplevelser
En hel dag i Riga skall hinnas med! Tur vi fått en hel natts sömn så vi orkar med. Upp och ner längs gatorna i Gamla stan ränner vi. I en katalog ombord båten igår hittade jag inte bara ene karta och en lista med sevärdheter i gamla stan, utan där var även förslag på hur man skulle gå för att få det till en trevlig liten runda. Dock börjar rutten på kartan vid Rådhustorget, och vi går in till gamla stan vid Rigas slott (sista platsen på rutten). Så vi tar alltihopa baklänges istället. Varför göra som alla andra? Nu ska vi se om vi hittar in i slottet också så vi kan säga hej till presidenten.
Helt otroligt vilket väder vi har! Jag lyckades bränna mig lite i Stockholm igår, och har ju ingen solskydd med mig så får väl se hur jag ser ut när vi kommit tillbaka till båten igen senare. Men nu måste vi skynda oss! Vi har en timme mindre än i Tallinn och det är så mycket kvar som vi vill hinna se! Är väl därför vi lär krypa till korset och käka lunch på Donken idag. Eftersom besättningen igår visade viss förkärlek till att göra saker och ting tidigare än vad som är schemalagt så känner vi att vi lär va tillbaka ombord med god marginal. Suck!
Häftigast i gamla stan? Kattokig som jag är så är svaret enkelt: Cat´s house! Nu ska vi försöka leta oss bort till några gamla zeppelin-hangarer som av vad vi har förstått ska inhysa en marknad. Även om de flesta stånd har stängt när vi kommer dit så är det ändå häpnadsväckande! Det är som Saluhallen i Stockholm, fast mycket mycket större. Tror inte ens en tredjedel hade öppet nu när vi var där och det var fortfarande större än Saluhallen. Nu är det dags att gå tillbaka igen till båten..
Det var verkligen tur att vi var tillbaka i god tid. Inte bara det att alla stolar uppe på soldäck snabbt blir upptagna, även idag lägger vi ut FÖRE avgångstid. Om man korsar SJ och Romantica, skulle det resultera i ett tåg som faktiskt kom i tid? Vi åker ganska länge på kanalen från Riga hamn. Hela hamnen och allt vi åker förbi får mig att tänka på Ryssland. Inte för att jag någonsin har varit i Ryssland, utan den bilden jag har i huvudet om hur jag tror att stora delar av Rysslands städer ser ut - grått och slitet. I Lettland är 42% av befolkningen letter och 41% är ryssar. Med andra ord har Riga nog lite mer influenser av Ryssland än Helsingfors har av Sverige..
Middag ombord på Piazza Á la carte. Kyparen är väldigt uppmärksam. Bara jag tittar åt hans håll så kommer han för att höra ifall vi vill ha något mer och om allt smakar bra osv. Tyvärr måste jag säga att jag ändå är lite besviken på mängden mat på tallriken. Betalar man över 200 kr så förväntar man sig att bli proppmätt. Jag beställer oxfilé med cognaqs- och pepparsås och klyftpotatis. In kommer en gudomligt god köttbit, med 4 (!) klyftpotatisar. Har potatispriset gått upp rejält medans vi var borta eller är det en lyxvara i Lettland?
Kvällsshowen var väldigt bra även ombord på Romantica. Vi tar en snabb sväng in på discot för att kolla läget efter showen. Hyfsat drag men potential till att vara mycket mer än så. Det var tätare på dansgolvet än en vanlig kårkväll, vilket iofs inte behöver betyda så mycket.
Semestern har varit väldigt innehållsrik, om än något kort. Men ärligt talat tror jag inte att jag skulle orka med ännu en intensiv dag imorgon med massa nya intryck. Det är nog tur ändå att det är dags för hemresa imorgon och att den troligtvis blir lugn.

Resdag 3 - Stockholm

Publicerat: 2011-04-27 | 15:57:40 i Upplevelser
Samma visa denna morgon som förra. I brist på nya saker att säga upprepar hon samma sak flera gånger, eller helt enkelt bara trycker på speaker-knappen. Vi VET att baren har öppnat, det innebär inte att vi tänker gå dit 8:30 på morgonen.
Vi har världens otur! Precis utanför terminalen i Värtahamnen går ena hjulet på resväskan av! Hur fasen ska vi orka bära den 1,2 km? Tur i oturen så går det en buss precis där vid och busschauffören var så snäll att vi fick åka med gratis till Frihamnen.
Känns som om vi vandrar igenom precis hela Stockholm. Även om det kanske är en liten överdrift. Hamnen, Gärdet, längs kanalen vid Djurgården, Stureplan, Sergelstorg osv. Lunch vid ett litet ställe vid namn Pong Sushi Thai på Kungsgatan. Verkligen superläcker mat! Utan tvekan den godaste thai jag smakat! Riktigt prisvärt är det också! 85 kr för Yakinuku, strimlad entrécote med sojasås. Avrundar det hela med mjukglass.
Då var det dags för hyttinspektion ombord på Romantica. Hytten är lika rymlig som den förra (Baltic Queen), men meed en mindre tjock-tv istället. Dessutom har vi av någon underlig anledning en garderob. Ingen liten sådan utan Martin kan gå in i sin halva o stå inne i garderoben ifall han skulle vilja. Nej, vi går upp på soldäck och njuter av värmen istället.
Kl 19 ska det enligt programmet vara en presentation av Riga på svenska. Men medans jag står inne i den ofantligt trånga duschen och bråttas med väggar, draperi och översvämning (badrummet får U av mig) så ropar de ut att presentationen kommer vara redan kvar i sju istället. Förstår inte varför det är så bråttom? Vi har ju tom lagt ut tidigare? När vi kommer dit ser vi att de flesta slides i presentationen är på svenska, men han som berättar snackar engelska. Vi går vidare till buffén istället och dess kubanska tema. Maten är god, men jag måste säga att jag väntade mig lite mer sting i de kubanska rätter som jag provar.  Något jag förknippar med Kuba är färg och smak. Tex, så har de en honungs- och rommarinerad kyckling som de kallar för berusad kyckling och har översatt på engelska med drunken chicken. Tro mig när jag säger att den där stackars kycklingen varken var full, berusad eller ens påverkad. Bäst var efterrättsbordet.
Måste säga att jag önskar vi hade åkt till Riga först. Vi har blivit bortskämda med standarden på Baltic Queen så det är inte lätt för Romantica att komma efter. Romantica är väldigt fin den med och den har vissa saker som är bättre än på Baltic Queen, som tex en rullgardin istället för en vanlig vit gardin att dra för fönstret när man ska sova. Baltic Queen är nyare och det märks nästan. En annan sak som jag funderar på innan jag somnar är hur slapp alkoholpolicyn är ombord på de båda båtarna. Vid buffén satt det 2 herrar vid bordet bredvid som ställer upp en Jack Daniels-flaska på bordet o knäcker Cola-burkar för att blanda grogg. Visst, det är väldigt mkt ryssar ombord och när man måste betala 20 spänn för lite vatten så kanske man tycker det är dyrt. Men hade någon försökt med något liknande på en restaurang/krog hemma i Sverige hade den/de blivit utslängda ögonaböj!

Resdag 2 - Tallinn

Publicerat: 2011-04-26 | 13:59:23 i Upplevelser
Vaknar otaliga gånger pga nån tant som blivit kåt på speakerknappen. Jag vet hur det låter, men det är tämligen mycket irriterande! Minst 10 gånger under 1½ timme pillar hon på knappen. Man tycker hon borde hitta sig en annan hobby! Helst en som inte berör passagerarna.
Snart lägger vi till och vi ska försöka hitta något frukostställe i Tallinn. Blir ett doughnut-hus. De godaste doughnutsen ever! Totalt olik sådana man kan köpa på Ica eller ens i en doughnut-vagn där hemma. Mannen som jobbar där ser helt slut ut och jag vet inte om han kan prata, för de enda vi hör honom säga när vi är där är "mhm". Vi bestämmer oss för att komma tillbaka senare och köpa med oss några till båten.
Gamla stan i Tallinn är fantastisk! Fullt med gamla hus och omringad av den gamla stadsmuren och utkikstorn. Precis utanför gamla stan ligger ett köpcenter kallat Viru. I Viru finns Amarillo, en texmex-restaurang vi är sugna på så vi slår oss ner där för lunch. Det kommer ändå lite regnstänk nu. Martin äter "Biff pocket", vilket är tortillabröd med pommes och ett otroligt gott oxkött. Jag tänker försöka mätta min hunger med en "Chrevre burger", vilket är grillad getost i hamburgerbröd med pommes.
Som tur är väljer solen att titta fram igen efter vår utsökta lunch och vi promenerar tillbaka till gamla stan igen. Vi kikar in i Kalev marsipanmuseum, där man handmålar marsipanfigurer. Otroligt vackra! Vi passerar Alexander Nevskijkatedralen och kikar in i Europas äldsta och ännu använda apotek (från 1422). Vi går in i ett flertal souvenirbutiker, trots att de brukar vara rena rama turistfällor, i jakt på något autentiskt estniskt.
SuperAlko, en väldigt mycket mindre version av tyska Bordershop, finns i en gammal hangar i hamnen. Påväg tillbaka till båten springer vi in där för att kika lite. Valge Vin 80 % (estnisk vodka) köper vi på beställning till Martins morfar Stefan. Martin ska också köpa sig en rysk vodka och så ska vi dela på en Dooleys.
Givetvis måste vi prova bastun ombord på båten. Måste säga att det är väldigt dålig fjutt på bubbelpoolen. Om man nu ens vill dra sig till att kalla det bubbelpool. De har i alla fall så pass stort så man kan simma lite fram o tillbaka vilket är ett plus. Jag vill inte bara ligga/sitta helt stilla i vattnet utan rör gärna lite på mig.
Middag i cafeterian. Vi är fortfarande mätta från vår lunch. Kyckling, ris och currysås. Även om currysåsen knappt smakar curry utan mer mangochutney så är den fortfarande god. Bästa av allt? Man slipper ta hand om disken efteråt!
Ny dag - ny dansuppvisning ombord. Är riktigt hänförd! Kommer det vara lika bra på andra båten? När vi åkte med Viking Line till Helsingfors i januari varade deras underhållning max 15 min, o de va samma båda dagarna. Här får vi åtminstone 30 min och underhållningen är som sagt inte samma som igår.

Resdag 1 - Ditresan

Publicerat: 2011-04-26 | 13:55:09 i Upplevelser
Lång bussresa. Stopp vid Hallsta Wärdshus i Hallstahammar för lunch. Sen tillbaka igen i bussen. Blev faktiskt positivt överraskad av värdshuset, det var inte alls så dyrt som Heby Wärdshus.
Framme och incheckade. Slänger in väskorna i ett förvaringsfack och beger oss ut på stan en sväng. Slutar i en liten park vid Karlaplan för att äta mjukglass, omgivna av alkisar. Sen kilar vi bort till KTH och vi lyckas även ramla in vid Kungliga Tennishallen. Vad det nu är för kungligt med den...
Inne och inspekterar hytten på Baltic Queen. Vi bor näst längst upp - våningen ovanför oss är soldäck. Jisses vad rymlig den är! 9 m² men känns nästan lika stor som min gamla lägenhet, den på Åsgatan. 2 bäddar, supertrångt badrum, fänster, platt-tv och sviter till grannar (vi bor i vanlig hytt). Inte illa va? Själva båten har 7 barer och diskotek samt 5 matställen. Vi har bestämt oss för två ställen, buffén och Grill House. Dock måste vi vänta tills kl 20 för att få äta.
Martin har bestämt sig för oxfilé med majssås, medans jag ska ha lavastensgrillad tonfisk. In kommer en stor avlång tallrik som täcker halva bordet. Mitt på tallriken finns en stor fyrkantig lavasten med tonfiskfilén fräsande ovanpå tillsammans med flingsalt och en halv lime. Till vänster om stenen ligger örtkryddad potatis och på höger sida har de lagt något så onödigt som sallad. De vid grannbordet utstöter unisont ett "åhh" följt av enligt mig väldigt avundsjuka blickar. Det är då man grips av lusten att säga "Ha, skyll er själva som inte valde samma som mig".
Efterrätt i cafeterian. Jag erkänner villigt att jag är ett kakmonster, men den där kakan är mig övermäktig! Efter halva erkänner jag mig besegrad och ger upp. I ett försök att smälta både kakan och nederlaget går vi för att kika lite på underhållningen ombord. Fabulöst! Viking Line och Silja Tallink har stoltserat med nästintill identiskt tema. Men på underhållssidan får Viking Line inte bara känna sig besegrade, utan varvade! Glitter, färg och rytmik. Det är en show som får varje molekyl i kroppen att vilja kasta sig ut på dansgolvet! Vilket många av våra medresenärer också gör. 00.45 (lokal, finsk tid) slår de i en högre växel och många förflyttar sig till diskot.

Semester

Publicerat: 2011-04-26 | 13:41:37 i Upplevelser
Kom hem igår från vår semester. Tänkte berätta lite om den nu, men Caesar sitter o sträcker på sig precis framför dataskärmen så får väl se hur bra det går..
Försökte skriva lite som en resedagbok under vår lilla semester. Hoppas att någon mer än jag förstår den. Tänkte även skriva lite mer om vissa av de saker som vi sett o så. Enjoy!

Ring ring i min telefon

Publicerat: 2011-04-13 | 11:52:37 i Allmänt
Yaaaay! Det ring ring ringer i min telefon! Fick ett väldigt glädjande samtal idag! Väldigt oväntat också... Berättar mer senare. Men ihhh vad glad jag blev!

Statistik

Publicerat: 2011-04-08 | 11:03:06 i Allmänt

Då fick man tillbaka dugga 3 som vi skrev i måndags. Gick kanon måste jag säga! Speciellt med tanke på att det var sittning kvällen före. Ett steg närmare godkänt på kursen!


GT/GDs och BESTs aktivitetsdag

Publicerat: 2011-04-08 | 11:01:05 i Upplevelser

Då var Ovve-veckan slut. GT/GD hade sin aktivitetsdag i förrgår. Men eftersom jag var på kalas så missade jag deras aktiviteter. Det jag hörde från mina vänner var att de hade gjort det bra.

Igår var det vår tur. Tyvärr så dök det upp lite folk. Så pass lite att istället för att ha sex grupper så hade vi två.. Dessa båda grupper fick (tro det eller ej) faktiskt lika poäng. Därför beslöt vi oss för att tilldela vårt pris, ett svärd (är ju riddar-tema på n0llningen till hösten), till den grupp som hade procentuellt flest av sina maasar med. Vilket utan tvivel var Bergs.

Måste säga att det var lite svårt i början att komma in i maas-rollen. Men när man väl kommit in i den så var det svårt att komma ur den.  Pratade "maas-dialekt" hela kvällen igår. Tror inte Martin var så förtjust i detta. Han såg då inte alltför nöjd ut. Hihi!



Ring ring i min telefon

Publicerat: 2011-04-06 | 07:55:49 i Allmänt
Fick ett spännande telefonsamtal igår. Berättar mer senare. Mamma vet. Martin också för den delen. Men åh så spännande!
Känner mig som en ballong som är påväg att spricka för att jag måste hålla tyst! Ungefär som med Martins födelsedagspresenter. Är värdelös på det här med överraskningar. Fast.....ibland får jag faktiskt till det!
Lyckades lura både Hinken o Håkan på 1:a april :P
O sen var det ju den där gången med Rammstein-biljetterna. Ler fortfarande varenda gång jag tänker på Martins min när jag avslöjar att jag visst då fick tag på biljetter, ståplats dessutom. Hihi!

Blands aktivitetsdag

Publicerat: 2011-04-06 | 07:45:10 i Upplevelser
Är uppe med tuppen idag. BEST-möte kl9 i skolan. Måste se så att allt stämmer inför våran aktivitetsdag imorrn. Ikväll ska GT/GD ha sin aktivitetsdag. Något jag kommer missa då jag ska på kalas.
Igår hade Bland sin. Måste säga att det var helt annorlunda mot vad jag hade väntat mig. De hade "Fångarna på Mångatan" med mat-tema! Det var riktigt kul ända tills de avslöja att vi skulle äta upp varandras pizzor. Något som vi inte kände oss alltför manade att göra. Vilket ledde till att vi valde att lägga oss i den grenen. Vi vann ändå ;)
Borde kanske tillägga att ingredienserna på exempelvis vår pizza var: Tomatsås, kaviar, advokado, polkagrisar, lingonsylt och kolasås.
Man fick ingredienser tidigare under andra deltävlingar och alla ingredienserna skulle användas. På det stora hela gjorde de väldigt bra ifrån sig!

Bergs aktivitetsdag

Publicerat: 2011-04-04 | 19:30:03 i Upplevelser
Så var första aktivitetsdagen klar på Ovve-veckan. Bergs hade anordnat 5-kamp med snusk-tema! Inte så farligt som det låter. Var faktiskt riktigt kul! Ena stationen gick ut på att vi stod på en linje, sen skulle vi rangordna oss efter vissa kriterier (ex skostorlek). Detta skulle göras utan att lämna linjen och UTAN att prata.
Eloge till Bergs! Ska bli intressant o se vad Bland har i kikarn för morgondagen.

Present

Publicerat: 2011-04-02 | 13:32:14 i Allmänt
Då var Martins födelsedagspresent beställd och betald. Hur ska jag nu lyckas hålla den hemlig för honom? Tusan också!

Dubbelt upp = dubbelt kul?

Publicerat: 2011-04-01 | 16:53:18 i Upplevelser
Nu har vi äntligen bokat! I påsk bär det av! Dubbelkryssning var ordet. Först åker vi till Tallinn, spenderar en dag i hamn där. Tillbaka till Stockholm och en heldag där innan vi hoppar på nästa kryssning som går till Riga. Även där får vi en heldag. Påsken skall maxas!
A-hytt inkl buss för 440 kr /person. Totalt för båda kryssningarna alltså. Life is goooood. Det kommer bli intensivt och kul.
Men innan dess är det massa festligheter här hemma. I övermorgon skall jag på Ovve-sittning. Efter sittningen är det tenta-fest. Hur ska man orka? Dugga morgonen efter. Som tur är så kan man ju alltid sova efteråt. Hihi!
Ovve-sittningen är inledning på ovve-veckan. Ett tillfälle att träna på att vara maas. Inför n0llningen till hösten. Kommer kännas väldigt konstigt att kalla någon med samma rang för n0lla. Men kul kommer det bli även det!
Den 15:e är det ännu en sittning, B.E.S.T.-sittning. Det är den sektionen jag tillhör. Enbart B.E.S.T. till dem B.E.S.T.a ;) Martin skall inte med verkar det som. Han ska på sittning med sitt program dagen efter, vårphlödet. Egentligen skulle väl jag också vilja följa med. Men blir för mkt med tre sittningar på en månad, massa kalas och dessutom vår semester. Ser dollartecknena rulla framför ögonen.
Martins morfar firades förra helgen, dagen innan vi åkte på Cinderella-kryssningen. Martins pappa fyller år i nästa vecka. Gissar på att han kommer firas nästa helg. Helgen efter det är det ingen mindre än Martin♥ som fyller år. Som sagt, massa kalas! Vilket påminner mig om att jag måste fixa Martins födelsedagspresent snart. Det är tur att han är så mycket i skolan för då har han ingen aning om vad jag har för mig här hemma. Hihi!

RSS 2.0