Lördag

Publicerat: 2010-07-31 | 18:44:40 i Allmänt
Jag o babe sitter på varsitt håll i soffan. Han håller på att installera om Windows 7 på den stora datorn. Jag letar efter något gott pajrecept. Chokladpaj kanske? Mums! Han ska iväg och jobba om några timmar. Då blir det jag som parkerar ändan med en skål popcorn och glor på film! Caesar kommer säkert sitta bredvid skålen och tigga som vanligt.

Det känns som att något har gått fel nån gång nån stans. En katt som tigger. Jo, jag tackar! Man kanske ska försöka göra nån nytta också. Håller ju på att göra om i garderoben för fullt! Jisses så bra det blir!

Nej, ska nog krypa upp jämte Martin o se på ett avsnitt av Beauty and the Geek innan han ska göra sig klar och dra.


Mitt liv

Publicerat: 2010-07-30 | 09:20:09 i Allmänt

♥Det är en del som har hänt i mitt liv nu på sistone. Jag känner att det kanske är dags att stolpa upp lite av det som har hänt och som kommer att hända inom en snar framtid.


♥ Jag bor ihop med Martin, och vilket liv jag lever!

♥ Jag var nere i Kristianstad nu i juli månad, en snabbvisit.

♥ Ola o Helena har varit här o hälsat på.

♥ Farmor har legat på sjukhuset en sväng. Hon har syresatt sig för dåligt där hemma. Och nu fått stränga order från doktorn om att bättra sig. Hoppas hon får ett uppvaknande nu.

♥ Jag har blivit antagen till Ekonomprogrammet nu i höst. Jag har även blivit beviljad studiemedel från CSN. Skolan börjar om 30 dagar och gissa om jag ser fram emot det!

♥ Jag håller på att omorganisera min garderob.

Mitt liv är fyllt av positiva saker just nu, förutom det med farmor. Det känns hemskt, men det är inte första gången hon blir inlagd, och det kommer inte vara den sista heller. Jag hoppas bara att hon vaknat upp nu och blir bättre med att syresätta sig.


Garderob

Publicerat: 2010-07-30 | 08:52:40 i Hem & Stil
Nu är det återigen länge sedan jag bloggade. Måste verkligen bli bättre på de här! Får väl ursäkta mig med att jag har jobbat en massa. Jag håller även på för fullt med att organisera om i min garderob.

Martins morbror Sven var inom IKEA åt oss i Gävle när han va där. Speglar och en hylla till min garderob fick han tag i. Tyvärr var vägghyllan som vi ville ha slut. Vi får väl försöka få tag på en sådan vid ett senare tillfälle. Min hylla till garderoben ville jag egentligen ha i valnöt, men den var också slut. Så det fick bli en svart. Men den är inte så svart som på bilden.

EXPEDIT Hylla svartbrun Bredd: 79 cm Djup: 39 cm Höjd: 79 cm Max. belastning/hyllplan: 13 kg



Idag efter jobbet ska jag bege mig till Jysk. Jag är på jakt efter den här lilla skänken. Den är tydligen på rea nu så får se om det finns någon kvar.




Får jag inte tag på skänken jag vill ha får jag väl tänka om och då kan väl någon av de här vara ett bra alternativ? Lutar mest åt en av korgarna till höger i så fall.





Efter jag är färdig med garderoben ska jag lägga upp bilder, även de bilder jag tidigare sagt att jag ska lägga upp. Först och främst vill jag bli färdig. Därför dedikerar jag min lördag åt min garderob.



Studier

Publicerat: 2010-07-22 | 09:16:08 i Allmänt



Just nu är jag så glad så jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen! Jag har just fått besked från CSN och ett positivt sådan dessutom. Jag kommer att få studiestöd för heltid med start nu i höst. Tralalalala! Ikväll ska jag nog fira lite med min älskade, får se vad vi hittar på. Åhh vad glad jag är!





CSN

Publicerat: 2010-07-21 | 10:37:10 i Allmänt

Då har det gått en vecka sedan jag skickade in min ansökan. Fortfarande inget svar. Ju mer tiden går, desto starkare känsla får jag av att jag inte kommer få något studiestöd. Jag förbereder mig på att få ett nej. Pessimistisk? - Nej, realistisk!



Besök

Publicerat: 2010-07-19 | 15:54:47 i Allmänt

Idag väntas besök. Eller nja, blir väl snarare framåt kvällen de kommer. Brorsan o Helena kommer upp o hälsar på några dagar. Eftersom jag jobbar hela veckan så får de roa sig själva på dagarna.



Träningsvärk

Publicerat: 2010-07-19 | 15:49:27 i Idrott & Hälsa

När jag va i Ullared så hittade jag en AB Slide. Kunde inte låta bli så köpte med en hem. 40 spänn e väl ett fynd? Självklart var jag tvungen att prova. Tvi vilken träningsvärk jag hade sedan dess! En fingervisning om hur otroligt otränade mina magmuskler är.

Oh well. Ska köpa en knämatta till den. Följde med en i kartongen men den va ganska värdelös. Hade lia gärna kunnat köra utan. Ska nog köpa en sån där som man har i trädgården. De ser mjuka o sköna ut. Har haft ont i knäna i två dagar nu. Inte värt de!



CSN

Publicerat: 2010-07-16 | 14:13:50 i Allmänt

Har skickat in min ansökan av studiemedel till CSN i veckan. Väntar otåligt på svar! Skickade in i tisdags och har sedan dess, väntat o väntat o väntat o väntat o väntat o.... Ja, ni förstår nog. Igår fick jag ett bekräftelsemail om att de mottagit min ansökan. Gaah!

Det är osäkerheten som går mig på nerverna. Att jag inte vet hur det blir. Jag är en sån person som gärna vill veta klart vilka alternativ jag har och kan planera. Blir rastlös av att inte veta. Förhoppningsvis får jag besked i nästa vecka och jag hoppas hoppas hoppas på att det är ett positivt besked.



Skåne

Publicerat: 2010-07-16 | 14:10:45 i Upplevelser

Nu har det gått en vecka sen jag var nere och hälsade på. Verkligen dags att skriva om allt som hänt där. Bilderna får vänta så länge. Sitter på jobbet.

Tog nattåget ner på tisdagen som jag skrivit om tidigare. Är fortfarande förundrad över hur någon kan snarka så man väcker sig själv..!? Kom ner på onsdagsmorgonen i alla fall. Mamma o pappa mötte mig. Gud va härligt att se dem! Mamma o jag satte kurs mot Ängelholm, frukost hos brorsan och Helena. Pappa tog min packning o åkte upp till stugan han. Jag, mamma o Helena åkte till Ullared. Ser inte alls ut som jag mindes det. Men klart, allting förändras ju. Kan stolt säga att jag var den som shoppade för minst inne på Gekås. Ska lägga upp bilder sen på mina fynd. Efter Gekås, o alla andra butiker som existerar i Ullared så åkte vi tillbaka till Ängelholm. Brorsan fixade käk, kokt lax och potatismos med en sås till. Sen pustade jag o mamma ut uppe i stugan med pappa o Molle.

Fasiken vad jag saknat den lilla krabaten! Ibland så önskar jag att jag inte jobbade, utan hade bra tider så jag kunde ta upp honom o ta hand om honom ordentligt. Men sen inser jag ganska snabbt efter, det skulle aldrig funka! Även om jag hade möjlighet att gå ut med honom flera gånger om dagen, så e han en riktig mossagris! Har aldrig vatt me om maken till de!

Torsdag var vilodag. Eller, det skulle va min vilodag. Ryktet hade spritt sig att jag skulle komma. Så vi hade grannungarna till sommarstugan rännandes hos oss, Casper o Fabian. 300 miljoner frågor. Gah! Just då kände jag mig väldigt glad att jag inte har några egna ungar. Ganska skönt att kunna skicka iväg dem när de e för dryga. Tog även en tur upp till farmor. Brukar alltid försöka träffa henne varenda gång jag kommer ner.

Fredag: Shopping! Ja, egentligen kändes det som att jag redan hade shoppat tillräckligt. Men alltid mysigare att gå en vända på Lilla Torg än att sitta i en kokhet lägenhet o stirra in i väggen! Hittade skor, ännu fler skor! Fick totalt med mig 3 par nya skor från min resa. Man kan inte låta bli att tycka om 70% rea. Hälsade på Aja en sväng, pappas gamla faster. På kvällen va de invigning av Kristianstadsdagarna. Förfestade hemma hos Rowena. Kul att träffa på lite gammalt folk! Dock va de ingen höjdare på stan senare. Dåligt utbud av musik. Roligast var när jag o Helena åkte karusell!

Lördagen spenderades i Karlskrona på släktträff. Mat, sol, bad, mat, ännu mera mat, sol, skratt. En bra dag, även om de va klistrande varmt ute!

På söndagen var det dags att åka hem. Hade en jäkla tur. Bara några timmar efter att jag bytt i Hässleholm blev det tokfel. Alla tåg runt i kring blev försenade, även dagen efter var det förseningar som följd. Och åhh va skönt de va att få komma hem till Martin o Caesar! Nu blev inlägget lite längre än vad jag tänkt, men strunt i det.



Antagningsbesked

Publicerat: 2010-07-12 | 10:47:11 i Allmänt

Har mycket att skriva om. Men just nu har jag bara en sak i skallen. Nämligen mitt antagningsbesked som jag nyss fått.

Hur det gick? Rätt bra faktiskt. Jag är ANTAGEN! Grattis till mig! Nu återstår bara det stora frågetecknet, CSN.



Tåg mot Kristianstad

Publicerat: 2010-07-07 | 04:41:35 i Upplevelser

Sitter på tåget. Än.. Ljuset från taket sticker lite i ögonen. Inte många timmars sömn inatt inte. Ute ligger diset ännu kvar. Får mig att tänka tillbaka på alla morgnar när man cyklat till skolat. Vildkaniner och rådjur betar på markerna, trygga i diset.

Det är lite småkallt just nu. Får mig att längta efter vinterjacka, mössa och vantar. Snubben mitt emot mig snarkar. Kan garantera att det inte är någon sjönsång han håller på med. Det låter som att han avverkar halva Sveriges skogar, eller i alla fall en tredjedel, i sömnen.

Skulle gissa på att det är runt 10 grader ute just nu. Får mig att längta ännu mer efter vinterjackan. Va skjuttsingen skulle jag packa efter väderkartan för? Nåja, ska till Ullared med mamma och Helena sen, ser ut att bli ca 20 grader där på dagen.. Ska nog messa mamma och be henne ta med en flicetröja eller nåt jag kan ha i bilen. Brr!

Mamma o pappa hämtar mig på stationen i Kristianstad vid 6. Pappa ska ta hem mina grejor. Mamma o jag ska till Ola o Helena. Frukost! Har med mig en liten drickyoughurt för att stilla hungern före dess. Sen åker som sagt jag, mamma o Helena till Ullared. Ola ska visst bjussa på käk ikväll. Gott! Han e duktig på att laga mat. Det är både mamma o pappa med.

Börjar fundera på hur länge den där snubben kan hålla på? Borde inte finnas nån skog kvar nu snart?



Tåg mot Kristianstad

Publicerat: 2010-07-06 | 21:25:31 i Upplevelser

Sitter på tåget, påväg hem till Kristianstad igen! Det ska bli kul, även om det kommer vara tomt utan Caesar och Martin. Har åkt i lite mer än en timme nu. Kollar på film, Mumien. Stannar upp ibland för att titta ut genom fönstret, förundras över all rikedom i naturen. En mysig sjö, en grönskande skog, en blå himmel.. Tänker på hur lyckligt lottade vi ändå är som lever här och nu, och lever så bra. Jag har aldrig behövt svälta, har alltid haft tak över huvudet och kläder på kroppen. Har en familj som älskar mig, fast numer kan man väl säga att jag har flera. Martin och Caesar har blivit som min lilla familj. Så är det ju mamma o pappa såklart! O bror min med sin sambo Helena.

Hela Martins släkt är visserligen inte stor, men den är varm och kärleksfull. Känner mig mer hemma i Borlänge nu än någonsin. Även om Borlänge aldrig kommer kunna ersätta Kristianstad. Skåne men framförallt Kristianstad kommer alltid att vara mig väldigt varmt om hjärtat. Allra mest på grund av de som bor där ♥

Jag önskar att det inte vore så långt mellan Borlänge och Kristianstad. Men å andra sidan så skulle det väl städerna förmodligen inte vara så olika om de inte hade haft det här avståndet. Jag vet ingen annan svensk stad jag hellre skulle vilja spendera vår och sommar i som i Kristianstad. Och ingen annan stad än Borlänge där jag skulle vilja spendera höst och vinter. Det bästa av två världar helt enkelt.

Nu ska jag återgå till filmen en stund. Och tänka på vilket bra liv jag lever.



Fossil

Publicerat: 2010-07-02 | 11:33:51 i Allmänt

Sitter och skummar igenom Aftonbladet i ett försök att hålla mig vaken. Bland annat finns där en artikel om en 17 meter lång val. Någon slags simmande dödarmaskin. En best. Vad kan man annars kalla ett djur som slåss mot hajar som är 15 meter långa?



Grattis!

Publicerat: 2010-07-02 | 09:31:01 i Allmänt

Stort grattis till Lasse och till min älskade mamma som båda fyller år idag!



Peace and sleep! Eller var det love?

Publicerat: 2010-07-02 | 09:28:05 i Upplevelser

Gaah vad jag e trött! Känner att en förkylning kommer smygandes. Får väl försöka sova ikapp imorrn. Hur nu det ska gå. Av gammal vana kommer jag säkert vakna vid 7.. Jaja, det är imorgon det! Nu är jag tillbaka på jobbet med en heldag framför mig. Först jobb, och sen Peace and Love kvällen lång.

Sitter här o gäspar lite. Reflekterar över vad jag varit med om än så länge under festivalen. I onsdags lyssnade vi på Rootvälta, Julian Casablancas och Mika. Martin och Sara var kvar ett tag till, men allt blev försenat och jag orkade inte vara kvar och vänta för att lyssna på en låt av Di Leva. Är inte precis något fan av honom. Tänkte dock först att man ändå borde se honom för att ha sett honom. Bäst av de jag såg var utan tvekan energiknippet Mika. Lite tråkigt att det var så många som gick innan han spelat färdigt. Men men. Det är ju upp till dem.

Igår såg jag Hoffmaestro & Chraa, Vampire Weekend, The Kooks, Alice in Chains, Robyn och Kent. Kent var utan tvekan bäst! Även om Hoffmaestro & Chraa hade riktigt bra drag. De lyckades få hela publikhavet att springa fram och tillbaka framför scen. Inget jag sett förut. Skoj! Tyvärr såg jag inte hela Kent. Var supertrött och till slut gjorde de ont att bara stå upp, så då var det lika bra att gå hem. Men såg iaf de första 45-50 minuterna. En del av mig önskar att jag hade härdat ut, men tror ändå att min kropp tackar mig. Några den däremot inte tackar är de där för******e grävmaskinisterna (läs: marodörerna) som är precis utanför vårat sovrumsfönster och väcker oss VÄLDIGT tidigt på morgonen. Hur idiotiskt är det inte att börja gräva o hålla på mitt under en av Sveriges största festivaler? Man behöver inte heta Albert Einstein för att räkna ut att det inte är särskilt smart.

Idag jobbar jag till klockan 17. Huga! Bra med pengar givetvis! Och det är inte så att jag arbetar ihjäl mig precis utan det verkar ganska lugnt idag. Men det hade vatt bra skönt att få sova lite längre på morgonen. Oh well, fredag idag vilket innebär att imorgon är det helg och jag är ledig. Lite mindre kul är att redan imorgon är sista festivalkvällen. Hela söndagen kommer folk att välla från staden i ett lemmel-tåg. Efter det kommer det bli lite lugnare här. Dock innebär det även att Sara kommer åka hem, vilket inte alls är kul!

Var var jag nu? Just ja, jag var uppe i mina planer för dagen. Jobbar som sagt till klockan 17. Just då börjar Billy Talent spela. Det kan man ju inte missa! Så efter jobbet får jag skynda mig till festivalområdet. Sen kommer jag förmodligen springa mellan de båda största scenerna Fantasia och Utopia. Förutom Billy har jag tänkt att kolla på Lilly Allen, Patty Smith, The Hives, Europe och The Ark. Super! Det vore lika kul att se Daniel Lemma också, vara lite nostalgisk. Men äh, man orkar inte se allt. Egentligen vill jag ju också se Nationalteaterns Rockorkester också, men det krockar med Billy Talent.




Så mycket att se, så lite tid




RSS 2.0