Varmfodrat

Publicerat: 2010-12-29 | 10:09:44 i Hem & Stil

Som bekant så har ju jag köpförbud på skor efter att jag i höstas lovade Martin att inte köpa några nya skor på ett helt år. Ett undantag var dock ifall jag behövde bruksskor, tex ett par vanliga sneakers för de gamla gått i sönder. Well, jag har två par stövlar där hemma som skall slängas. Ena paret är trasiga invändigt och de andra kommer jag inte längre i (trots att det är 39:or och jag i vanliga fall har 36/37). Dessutom är mina nuvarande fodrade stövlar som jag har med mig här nere inte tillräckligt varma när kvicksilver kasar under -5.

Nej, jag har inte köpt dessa, inte än i varje fall. De fanns inte här i Kristianstad i min storlek. Men de finns kvar i Borlänge. Så bara att hoppas att de finnes kvar där när vi kommit hem.

Warm lined high boot
Warm lined high boot
Warm Lined High Boot från Din Sko, 499 kr.



Me like



SJ = Satans Järnvägar ?

Publicerat: 2010-12-28 | 19:11:54 i Upplevelser

Hurra hurra hurra för SJ! SJ är bästa sättet att resa!

Tystnaden ekar i rummet. Hm, man kan ju undra varför. Till slut hörs ett ljudligt utdraget gnäll från katten. Inte ens han verkar gilla SJ, och då är jag tveksam att han vet vad SJ är för något.

Med andra ord behöver man inte vara något geni för att känna sarkasmen drypa av påståendet om SJ. Mest påtagligt är det väl nu, när snötäcket ligger glittrande längs hela Sverige. Perrongerna är fulla av trötta och förväntansfulla resenärer. Spåren ekar lika tomma som rummet gjorde nyss.

Jag känner att jag hade tur, jag blev "bara" ca 2 timmar sen när jag reste ner i förra veckan. Martin fick sms nu på eftermiddagen från SJ om att de ställt in hans tåg som går imorrn. Hurray! Nu fick han tack och lov omboka biljetten. Men det inger ju inget större förtroende. Kraftiga förseningar och inställda tåg. Efter förra årets varga-vinter så trodde man ju att de skulle vara bättre förberedda i år.

Tänk så knasigt det kan bli när SJ blir inblandade.


Skåne

Publicerat: 2010-12-27 | 15:00:06 i Allmänt
Har varit nere i Kristianstad i nästan en vecka nu. Har hänt någonting mest hela tiden så egentligen inte haft så mycket tid eller ork till att blogga på ett tag.

Kom ner i tisdags, nästan två timmar försenat! Stackars lilla Caesar va helt slut efter resan! Pensionärer, hundar, barn och katter blev nog lite för mycket för honom.. Just nu ligger den lilla kraken hoprullad i soffan och sover. Molle ligger i sängen skulle jag tro.

Molle, min stackars lilla Molle ♥ Han hade ett epileptiskt anfall imorse. Mamma kom och väckte mig runt 5.40 för att jag skulle gå ut med Molle. Vi hann knappt komma in igen innan han låg inne på köksgolvet och krampade. Stackarn ♥

I onsdags var jag och mamma inne i stan och handlade de sista julklapparna. I torsdags var jag, mamma och pappa på Peking och åt. Fredags var ju julafton så då kom Ola och Helena. Juldagen var vi uppe i stugan och grillade korv på dagen. Farmor, Mats och Kerstin samt Lotta och Johnny kom också dit upp. På kvällen skulle brorsan och Helena ut på supkalas. Meningen var att jag, mamma och pappa skulle gå på bia. Narnia i 3D. Men biljetterna var slut. Istället ska vi gå den 30e med Martin, fast då blir det vanlig eftersom den i 3D går så himla tidigt.

Annandagen (igår) var jag och Helena inne på mellandagsrean. Idag var jag inne i stan igen. Träffade på Ullis och Fredrik och tog en fika med dem, samt handlade lite mer på mellandagsrean när jag ändå var där inne..

Nu ska jag återgå till mitt PM-skrivande. Hur tänker lärare när de ger en gruppuppgift då man har två veckor på sig och det är över jul och nyår? Nåja, vi försöker göra det bästa möjliga utav det hela. Om en stund ska jag väl gå ut med Molle en sväng.

Ska lägga upp lite bilder på mina fynd senare.

Innekatt

Publicerat: 2010-12-17 | 17:19:49 i Djur
Tog en paus ifrån läsandet för att gå ut en sväng med Caesar i snön - förfluten tid: Ca 30 sekunder.

Det annars lilla busfröet kom lydigt när jag kallade på honom och skulle sätta på honom sele och koppel. Väntade snällt vid ytterdörren medans jag tog på mig skor och jacka. Väntade sedan även ute i trappuppgången medans jag skulle låsa dörren. När vi skulle gå ut från trappuppgången tog det däremot stopp. Jag fick lyfta upp och bära ut honom. Varav han vände på klacken o gick raka vägen in igen, sprang uppför trappan och satte sig o väntade utanför våran dörr. En innekatt ut i klorna.

Skriet från Vildmarken

Publicerat: 2010-12-17 | 15:08:25 i Allmänt
Sitter här, fredag eftermiddag. Läser och läser. Har i uppgift att läsa The Call of the Wild (Skriet från Vildmarken). Har några sidor kvar..

Tentan i Marknadsföringen gick ju kanon! Över förväntan! 40 poäng av 50 möjliga. Godkänt var 31 poäng och Väl Godkänt var 43 poäng. Helt klart nöjd!

Äntligen så känns det lite som att jag kan slappna av och koncentrera mig på engelskaläxan (Skriet). Fram tills idag har tentan legat och gnagt i mitt medvetande. Klarade jag det eller måste jag plugga inför omtenta?

Väntar ivrigt på att få hem min klänning från Bubbleroom. Hoppas verkligen att jag hinner få den innan jag åker ner för att fira jul. Åker ju på tisdag så för att ha en rimlig chans bör de skicka den idag. Det skulle kanske gå även om de skickar den på måndag men då blir ju kruxet om ifall det hinner lämnas av på uthämtningsstället innan mitt tåg går.. Ibland kan transportering av varor ta extremt lång tid. Hur det är med Bubbleroom vet jag dock inte än. Första gången jag beställer från dem.

Nej, nu är det väl dags att återgå till Skriandet





Klänning

Publicerat: 2010-12-16 | 15:25:34 i Hem & Stil
Visst är den snygg? Förhoppningsvis är den snart också min! Har nämligen klickat hem den idag. Egentligen har jag inte tänkt handla några kläder förrän mellandagsrean. Men eftersom Bubbleroom har extrapris på den just idag (149 kr istället för ordinarie 469 kr) så har jag ändå bestämt mig för att handla hem nyårsblåsan i förtid.

Nudi från Sisters Point, finns på Bubbleroom för 149kr just idag.






BoEkon eller inte BoEkon - det är frågan

Publicerat: 2010-12-14 | 09:04:18 i Allmänt
Blev så grymt jäkla besviken igår. När jag kom till skolan och upptäckte att det var i princip ingen där. När klockan var typ 10 över så va vi 3 stycken plus mötesordföranden. Hade inte väntat mig att hela klassen skulle dyka upp, men några fler i alla fall.

Tappade suget ganska så rejält för det här med BoEkon efteråt. Känns lite som att man kastar pärlor åt svin när de inte ens kan dyka upp för ett möte. Vissa hade hört av sig före o sagt att de va tvugna o va hemma med sina barn o sådär, och det förstår jag verkligen. Likadant så förstår jag att de som har flera mil till skolan inte kommer för ett möte. Har full förståelse för dem också. Men alla andra då?




BoEkon

Publicerat: 2010-12-13 | 15:26:55 i Allmänt
Klockan 17 är det konstituerande möte för BoEkon (Borlänge Ekonomer). Jag hoppas verkligen att det är många i klassen som dyker upp!

Vad har jag gjort idag? Jag har slagit in Martins julklappar. Måste bara komma på ett bra ställe att gömma dem på!

 

Nu ska jag diska undan lite! Har precis avslutat min lektion i Engelska Textstudier. Sen ska jag göra mig i ordning. Måste måla ett lager till på naglarna, är inte riktigt nöjd.

 


Skor

Publicerat: 2010-12-07 | 18:10:40 i Hem & Stil
Gaah! Det kliar i fingrarna! Har lovat Martin att jag inte ska köpa några skor på minst ett år. Nu har det gått...kanske 3 månader? Gissa vad man springer på då!? Sko-rea på Skohuset! Har sett mer än ett par stövlar där jag skulle vilja ha, som just nu är till halva priset. Men får ju inte!

Får hålla mig till tåls tills hösten. Det känns bara som att det är såå lång tid dit! Skulle verkligen behöva ett par nya stövlar. Har bara 3 par och ett av dem sjunger på sista versen..



Får väl ta och beundra mina senast inhandlade finisar. Köpte dem på Have2Have i höstas (var då jag lovade Martin att inte köpa skor på ett år). Höga som tusan, men väldigt sköna! Enda nackdelen är att man lär ha plåster på hälen för där dragkedjan slutar blir det inte alltför vackert efter en kväll.. Klart värt det!



Ung och bortskämd

Publicerat: 2010-12-07 | 17:53:59 i Djur
Hade det funnits ett Ung och Bortskämd för katter så hade Caesar varit en självklar kandidat. Kanske rentav vinnaren?








Tandläkarn

Publicerat: 2010-12-07 | 09:39:31 i Allmänt
Wihoo! Nu har jag varit hos tandläkaren! Har lite ilningar i tanden just nu, men det sa hon att det kunde va under några veckors tid.

Glad är jag i alla fall! Slapp nämligen att rotfylla! Har legat och vridit och vänt på mig inatt, orolig över just det.

Det var första gången jag var hos den här tandläkaren, Britt Råbock heter hon, och jag måste säga att hon var kanon! Nog den trevligaste tandläkaren jag haft! Ska dit igen i mars/april för en komplett undersökning. Idag tog vi bara hand om min polka-tand. Grr! Tanden gick ju sönder när jag tog en tugga i en polkagrisbit.


Tenta-time

Publicerat: 2010-12-06 | 12:22:13 i Allmänt
Jag erkänner det villigt - jag är en otålig människa.

Att bara gå hemma och vänta är ingenting för mig. Ändå sitter jag här i soffan, rastlös som sjutton. Väntar på att klockan ska gå så jag kan gå till skolan och skriva min tenta och få det hela överstökat. Wish me luck!



Kissekatt

Publicerat: 2010-12-05 | 17:29:10 i Djur
När jag och Martin var på julmarknaden i Falun var vi inom Djurmagazinet för att handla julklappar till djuren. Där var utställning och var en brittiskt korthår, en kattras som Martin är väldigt förtjust i.

Jag har länge funderat på ett litet syskon till Caesar. Är lite kluven med det. Men kan inte låta bli att titta. Men gissa vad!? Jag tror jag hittat honom! Caesars lillebror!



Bilden kommer från uppfödarens hemsida.. Är han inte gudomligt söt?



Gnäll

Publicerat: 2010-12-04 | 17:30:32 i Allmänt
Jag är klassrepresentant i min klass. Något jag frivilligt tagit på mig, tänkte att det kunde vara bra med en vettig röst då man ännu inte kände nån i klassen och visste hur de var. Något jag ångrar bittert just nu.

Börjar bli ganska trött på allt gnäll. Visst, det är ett högre tempo och mycket mer intensivt. Men det spelar ingen roll hur mycket gnäll som kommer - de kan ändå inte ändra kursupplägget mitt i kursen! Den är fastställd av nån nämnd högt över våra och dera huvuden.

Funderar starkt på att avsäga mig rollen som klassrepresentant. Är man inte beredd på att spendera 40 timmar i veckan med att läsa så ska man heller inte gå ett heltidsprogram. Är man osäker - ta några kurser först, hoppa inte på ett helt jäkla program!

Nu menar jag inte att hela min klass är gnällspikar, tycker väldigt bra om de flesta! Däremot känner jag att hela den här chargongen börjar bli lite väl tjatig just nu.. Det tar så onödigt mycket tid och energi. Om man nu redan känner att det är mycket, spendera då inte hälften av tiden med att gnälla. Då blir det bara mer som ska hinnas med på kortare tid.



Check

Publicerat: 2010-12-04 | 17:23:54 i Allmänt
Nu har jag äntligen gjort klart veckans engelskaläxa! Måste säga att det är riktigt skönt att ha den klar! Jag missar lektionen på måndag så har haft lite extra och göra nu före. Förvånande att jag är dubbelbokad?

Ibland önskar jag verkligen att jag hade kunnat dela mig i två delar.. Tänk vad skönt att ha en exakt kopia av mig som kan vara i skolan och ta anteckningar medans jag sitter hemma och pluggar? Hade ju ägt! Nu har jag i och för sig en liten hjälpreda. Caesar ligger på mina böcker och tittar på mig. Högtalarna har gått varma hela dagen med julmusik. För man ska ju hinna med det också :)

Då var det bara kvar att plugga inför tentan på måndag då.. Senare kommer Sten över - pizza and movie! Men just nu jag jag en date med Kotlers bibel.



RSS 2.0