A good thuesday

Publicerat: 2010-03-31 | 11:04:50 i Allmänt

Martin har fått sommarjobb! Han ska även denna sommar jobba på KP. Tjohoo! Igår firade vi med fläskfilé. Mums mums!

Har äntligen även fått ny kyl! Fick ringa och gnälla igår morse. När jag sen kom hem från jobbet på kvällen stod den där :) Hade en kanonbra dag med härligt flyt!

Det verkar även vara på gång med min skillning, att jag ska få lära mig mer på jobbet. Som jag har väntat.. Det är med andra ord mycket som sker i mitt liv just nu. Än så länge är allt positivt. Jag måste vara ärlig och säga att jag faktiskt förtjänar det. Mitt liv har inte varit någon dans på rosor precis. Det finns många som haft ett mycket värre liv än mig, det nekar jag inte till. Men nu är det min tur att uppleva sötman från livets frukter.




Think positive, stay positive


Återbäring

Publicerat: 2010-03-30 | 17:18:11 i Allmänt
Har deklarerat. Gjorde det redan i förra veckan. Ska få tillbaka pengar från skatteverket :) Alltid skönt med lite extra slantar!

Dessutom ska jag få lite återbäring från mitt försäkringsbolag, förvånande nog. Men jag klagar inte. Finns det ingen anledning till.



Semester

Publicerat: 2010-03-29 | 12:29:43 i Allmänt


Då var semesterplanerna i full gång på jobbet. De håller på att lägga scheman för sommaren.
Jag hade tagit ledigt i 1½ vecka för att kunna klaffa in det med martins sommarjobb (som han förhoppningsvis får), till att kunna åka ner till mina föräldrar i juli. Bam bam bam! De vill att jag ska jobba hela veckan. Följdaktligen har jag en halv veckas ledigt då jag kan åka ner, med eller utan Martin. Jag hade ju kunnat säga nej till jobbet den där veckan, det hade jag. Men jag såg en bunt sedlar rulla innanför mina ögon. I det läget kunde jag inte säga nej.

Istället har jag tagit ledigt måndagen efter midsommar. Tänkte att då får jag i alla fall några dagars semester i sommar. Annars, enligt det preliminära schemat jag fick se, så jobbar jag varenda dag hela sommaren. Finns ett ord som blinkar i min skalle Cash!

Får ta en vecka ledigt i höst istället och åka ner till mamsen o papsen. Sommaren är alltför givande för något annat än jobb.






Tenta

Publicerat: 2010-03-26 | 12:52:23 i Allmänt

Jahapp, då var tentan inlämnad och klar. Wohoo! Känns som att nog borde jag klarat den här. Men man vet ju aldrig med lärare, de är lite av ett släkte för dig. I och med att man hade en gräns på max 250 ord per fråga är det svårt att samla ihop allt på dessa futtiga 250 ord.. Tight!

Nu ska jag unna mig lite lunch och kolla på ett avsnitt av NCIS innan jag tar itu med vardagssysslor som blivit lidande att mitt tentapluggande.




Up up and awaaay




Tenta

Publicerat: 2010-03-26 | 08:16:01 i Allmänt

Har min första tenta på distans idag - organisationsteori. Måste säga att det har sina fördelar med distanstentamen. Min tenta är uppdelad i två delar. Ena är sant/falskt frågor eller flervalsfrågor. Den andra delen är diskussionsfrågor. Mellan d båda delarna har jag möjlighet att ta paus, flera timmar om jag vill det. Lite annat än när man sitter i salen och får eskort när man ska på toa..

Har redan gjort första delen, kändes riktigt bra. Var den delen jag var nervös inför. Men fick full pott på det! Tjohoo! Den andra delen kommer det ta längre tid innan jag får svar på, eftersom läraren ska rätta den och inte datorn.

Det enda som bekymrar mig med del två är att vi fått en gräns på hur mycket vi får skriva på varje fråga, 250 ord. Med andra ord finns det inte mycket plats för allting som cirkulerar i min skalle. Oh well, nu - frukost! Sen - vidare mot oanade teoritiska problem.


Tjolahoppsan tjolahejsan



Telefonförsäljare

Publicerat: 2010-03-24 | 15:00:15 i Allmänt


Ibland känns det som att alla telefonförsäljare borde utrotas! Visst, jag förstår att de också behöver ett arbete. Men NÅNTING annat kan de väl hitta?

Alla är inte dryga. Men tillräckligt många är det för att väcka min avsky mot detta yrke. När man får kommentarer som "men då återkommer jag igen lite senare" om man ger besked om att "det finns ingen med den yrkestiteln" börjar man undra över vart samhället är påväg idag..






Nya skor

Publicerat: 2010-03-19 | 13:36:05 i Hem & Stil

Har köpt nya skor från Skohuset. Vita tygskor med all världens prickar. Det ser ut som att någon stängt färg i flera olika färger. Ska försöka lägga upp en bild senare om jag kommer ihåg. En hundring. De kommer förmodligen inte hålla mer än max sommaren ut. Men det känns lätt värt det.





Fredag

Publicerat: 2010-03-19 | 13:19:08 i Allmänt

Sitter på jobbet som omväxling, försöker få lite plugg gjort. Men det går långsamt. På tok för långsamt. Har tenta nästa fredag så det börjar bli dags för mig att plugga inför den. Men orken är borta. Just nu när klockan slog ett var det som om all energi försvann.

Har väl en hel del att tänka på just nu. Min kyl/frys är fortfarande paj. Det händer en hel del på jobbet just nu. Därimellan ska jag försöka hinna med skolan. Något som ibland blir mig övermäktigt.. Men jag kämpar på. Nästa fredag har jag som sagt tenta. Organisationsteori. Något av en flumkurs om jag får säga det själv. Ämnet känns något abstrakt och får mig att tänka på både filosofilektionerna såväl som psykologilektionerna på Söderport.

Det spelar inte lika stor roll vad man säger, om man säger det på ett sätt så att det låter väl genomtänkt och avancerat. Riktigt så är det väl inte. Men det känns ibland så. Just nu vill jag inget hellre än att krypa upp i sängen med en kopp varmt te, ett bra tv-avsnitt och få läsa i lugn och ro på min organisationsteori. Kanske baka en kaka. Är sugen på sockerkaka.






Hövlighet - utdöd?

Publicerat: 2010-03-16 | 21:59:44 i Allmänt
Undrar vad som hänt med den gamla hederliga hövligheten? Är den liksom dinosaurierna utdöd?

Vän med sitt ex - faktum eller misslyckande?

Publicerat: 2010-03-15 | 12:45:25 i Allmänt

Sitter på jobbet. Lugnet lägger sig över oss alla. Det är lunchtid. Det ger en tid till att fundera och reflektera. En sak som på sistonde har fått mig att fundera lite på är ex. Kan man vara vän med sitt ex eller är det dömt att misslyckas?

Finns nog inget enkelt svar till det. Många blir nog vänner. Men ännu oftare, som det varit för mig, funkar det inte alls. Inte för att jag klagar. Ex är historia, jag blickar hellre mot en ljus framtid.

Jag har absolut ingen som helst kontakt med något av mina ex. I ett fall är det självvalt. Jag stod till slut inte ut med samtalen. I ett annat fall har det helt enkelt bara blivit så. Vi sa att vi alltid skulle vara vänner, oavsett vad som hände i livet. Men antar att omständigheterna helt enkelt blev för mycket.. Någon enstaka gång förs hans namn på tal av någon gemensam vän. That's it. Vi har ingenting gemensamt längre.

Och som jag sa, jag blickar hellre mot en ljus framtid. Jag lever ett totalt annorlunda liv nu mot då. Och jag älskar det. Jag har aldrig känt mig så levande som nu. Att det tog slut då var kanske det bästa som har hänt mig. Allting har lett mig till det liv jag har idag.

Jag beundrar de som klarar av att var vän med sitt ex. Men för min del funkar det helt enkelt inte. Däremot har jag förstått att det där med "att alltid vara vänner" har ett bäst före-datum.








Frysfack

Publicerat: 2010-03-14 | 21:15:20 i Allmänt
Har nånting som inte många andra har... Jag har ett pissande frysfack. Idag bestämde jag att lite av all is som bildats där skulle bort. Nu står den istället och pissar på mina kylvaror. Toppen! Mina frysvaror får stå i kylväskan utomhus. De var töade när jag kom hem och upptäckte att det börjat töa där.. Får hoppas på att det slår om inatt där inne.. Annars blir det inte kul..

Fixar

Publicerat: 2010-03-13 | 12:38:06 i Allmänt

Städar, tvättar o har mig idag. Känner mig bättre, även om jag fortfarande e dunderförkyld. Feberfrossan har i alla fall släppt. Nånting positivt i alla fall :)





Sjuk

Publicerat: 2010-03-12 | 10:29:42 i Idrott & Hälsa
Är hemma sjuk idag. Igår kändes rösten bättre jämfört med dagen innan. Okay tänkte jag, då kan jag nog jobba imorrn. Men ack så fel. Imorse när jag vakna var jag sämre igen. Till råga på allt har jag blivit väldigt täppt i näsan. Nu har jag varit i affären och fyllt på mitt lager av halstabletter som var slut.. Skämde även bort mig själv med senaste numret av Hem ljuva Hem.


Nu blir det till att bädda ner sig själv igen en stund. Förhoppningsvis gör Caesar mig sällskap.







Atscho

Publicerat: 2010-03-11 | 14:41:10 i Allmänt
Atscho atscho, prosit! Ja, det är väl ungefär så det känns just nu. Stundtals känns det som att rösten kanske kanske är påväg tillbaka. Men igen gälld har jag en igentäppt krok. Jippie, mer halstabletter, hostmedicin och te med honung tack.






Hostmedicin - jäger?

Publicerat: 2010-03-10 | 16:57:39 i Allmänt
Nu har jag  kommit fram till varför jägermeister smakar så bekant. Det smakar precis som hostmedicinen jag fått sen jag var liten, fast starkare då.



RSS 2.0