Årsdag

Publicerat: 2010-04-29 | 15:00:30 i Allmänt
Imorgon är det valborg. Min och älsklingens ett års dag ♥ Kvällen för ett år sedan, första gången vi sa jag älskar dig till varandra. Trots allt tjafs gällande andra iblandade den kvällen (inga namn nämnda) så var det ändå en underbar kväll. En minnesvärd kväll.

Imorgon firar min faster och hennes man 30 år som gifta. 30 år! Jag hoppas att vi kommer vara lyckliga som dem när vi firar Pärlbröllop. Jag hoppas att de kommer vara lika lyckliga om 30 år som de verkar vara idag. Och att vi kommer vara lika lyckliga som dem.

Fyllda muffins

Publicerat: 2010-04-26 | 08:25:57 i Mat & Bak
Igår bestämde jag mig för att baka lite. Har sagt det så länge nu. Äntligen tog jag tag i saken. Chokladmuffins med Pollyfyllning. Mumma! 16 stora muffins på dubbel sats muffinssmet. Nej, jag skojar inte. De var stora, de va saftiga och de var lika goda som de första solstrålarna efter dåligt väder.

Skåp

Publicerat: 2010-04-26 | 08:02:43 i Hem & Stil

Igår var jag och babe på fyndjakt. Vi åkte och tittade på ett vitrinskåp. Båda bilarna var isönder så Hinken fick ställa upp och agerade skjuts ut till Hovgården.

Det var ett vitt skåp, ca 170 x 170. Vitt med svarta knoppar och glasdörrar upptill. Nertill fanns ett skåp och några lådor. Det behövs en liten övergång med målarpensel, den har vissa små skavanker. Men tror faktiskt det kommer bli kanon i nya lägenheten sen. Åhh va härligt att säga de orden: nya lägenheten! Nästan för bra för att vara sant. Och nu är det 3 veckor kvar! Ska ringa runt lite idag (igen) och fixa kring flytten. Vi hoppas på att få nycklarna till den 12:e. Sen blire till att jobba.

Kanske ska berätta lite mer om lägenheten. Det är en tvåa på 59 kvadrat. Belägen i ett mysigt område som kallas för Forssa. Den ligger väldigt nära älven. Det jag gillat med min nuvarande lägenhet är just närheten till älven,. Jag är glad att jag inte behöver ge upp den för att få komma närmare till skolan och vännerna. Lägenheten ligger på första våningen. Det kommer bli lättare när vi flyttar in, men det kommer även vara lättare att ta ut Caesar och hålla koll på honom medans han är ute.

För att gå tillbaka till skåpet. Hinken och Martin hade lite bekymmer med att baxa upp skåpet på släpet. Visserligen gick det att dela det i fyra delar, men vi fick lägga en del inne i bilen för att få plats ändå. Oh well, jag stod mest och titta på och sa åt dem hur de skulle göra. Det är arbetsfördelning det. Det är tapet på den bakre skivan, lite hafsigt gjort. Får jag som jag vill (vilket jag hoppas på) så kommer den skivan att målas om i mörkgrått. Först tänkte jag svart, men det blir nog lite för mörkt. Mörkgrått kommer bli en skön kontrast. Jag vill försöka få in lite mer grått. Det kommer bli ett skönt mellanting.

Vi gjorde även två fynd i mindre storlek på loppisen i Falun i lördags. Två små tavlor. Supersöta! Ska försöka lägga upp bilder senare så ni får se..



Hår

Publicerat: 2010-04-26 | 07:41:19 i Hem & Stil

Var och klippte mig i fredags. Förmodligen skulle inte alla märka det, men för mig känns det som en megaskillnad. Det är väldigt mycket luftigare nu. Lugg har jag fått också. Jag väljer att ignorera den senaste trenden med mittbena och kör vidare med min snedlugg. Varför ändra ett vinnande koncept? Klart, jag kan ju alltid lägga om det till mittbena, men hur snyggt kommer de att bli? Lägger ut en bild lite senare på hur det blev för den som vill se.




Snö

Publicerat: 2010-04-21 | 13:34:35 i Allmänt
Jag känner paniken sakta komma krypandes. Det ryktades på jobbet om snö. Va tvungen att messa Hinken o fråga om det var sant. Det var det. Fasiken också! Våren skulle ju va här! Skit skit skithus som de säger i Bröllop & Jäkelskap. En underhållande film för övrigt.

Helg

Publicerat: 2010-04-18 | 21:35:16 i Allmänt
Jaha, då var ännu en helg till ända. Men måste säga att den varit väldigt innehållsrik! Vårphlödet i fredags var kanon! Riktigt lyckat måste jag säga! Grym musik, mycket folk och god mat :)

Igår fyllde som sagt min älskling år. Han blev riktigt överraskad när vi kom hem halv fyra från Vårphlödet och fick öppna första presenten. Vad som var i? Bam bam bam. Ett grattis-kort! Gissa om han inte hade väntat sig det! Resten fick han öppna efter vi sovit några timmar. Av mina föräldrar fick han en bordsvärmare (som jag hjälpt till o fixa). Och den riktiga presenten från mig var en Jägerplunta. På kvällen lagade jag gorgonzolabiffar med gorgonzolasås och pommes. Eller jag och jag, vi lagade. I min familj är det tradition att födelsedagsgrisen får bestämma maten. Det råkar vara Martins favoriträtt. Varje gång han får va me o bestämma o vi ska göra nå lite finare så brukar han föreslå just gorgonzolabiffar.

Idag har väl inte varit så speciellt. Har tvättat, eller försökt tvätta. Hann med att köra 3 tvättar i tvättmaskin och 2 av dem i torktumlaren på fyra timmar!? Det är helt sanslöst vad dålig torktumlaren är dålig! Ska bli så skönt att slippa den! Martin och Lasse har skrivit på sitt projektarbete. Jag kom dit lite senare och fixade käk. Håkan tittade också förbi lite spontant. Skitkul!

En annan trevlig sak som hänt i helgen är att jag och Martin nu bestämt vi ska berätta för alla att vi flyttar om en månad. Jepp, ni har läst rätt. Om en månad bär flyttlasset iväg. Ska bli så himla skönt att slippa den här lägenheten och allt den innebär! Nu ska jag ner till tvättstugan och se ifall den sista tvätten blivit torr. Efter en och en halv timme så kan man bara hålla tummarna och hoppas.

Vårphlöde & födelsedag

Publicerat: 2010-04-16 | 14:31:13 i Allmänt


Ikväll är det Vårphlödet, en trevlig tillställning som ger mig många minnen från förra årets Vårphlöde. Den första sittningen/gasquen jag varit på sedan min n0llesittning 2007. Jag hoppas på att årets blir lika bra som förra årets! Det har kvällen alla förutsättningar för att bli. Enda är väl att sötis Sara inte kommer va med på själva sittningen. Det är nämligen ovvesittning samtidigt. Men förhoppningsvis kommer hon vara med på efterköret denna gång.

Jag har lärt mig min läxa. Denna gång ska jag ta det mycket lugnare före. Har inte möjlighet till att sitta o dricka några cider hemma före heller för den delen. Kvällen kommer bli kalaskul. God dricka och god mat. Massa sång och trevligt sällskap.


Bjuder på en bild från Vårphlödet 2009. Jag, Karl och CV. Martins 3 gäster. 


Imorgon är det en annan speciell dag. Min älskling fyller 22. Jag är otroligt dålig på att hålla saker ifrån honom. Såvida det inte är något som sagt till mig i förtroende såklart. Men, jag har inte avslöjat mig för honom ännu! Känner jag mig själv rätt kommer jag, så fort vi kommit hem inatt insistera på att han ska öppna presenterna. För ska sanningen fram, så tycker jag att det är roligare att få ge andra presenter än att få själv. Att se glädjen när någon annan får en present de tycker om är gåva nog åt mig. Därför längtar jag otroligt mycket efter att få se hans min när han får öppna min present.

Vårphlöde och Martins födelsedag såhär tätt inpå varandra, jag skulle nästan kunna tro att det är jag som fyller år. Just nu längtar jag mest av allt till att få sluta så jag kan göra mig färdig för kvällens festligheter. Bilder kommer upp senare.


Starkt är vackert



En speciell kväll

Publicerat: 2010-04-15 | 09:33:39 i Allmänt


Idag är en väldigt speciell dag, eller kvällen är en speciell kväll. Ikväll för ett år sedan kysste Martin mig för första gången. Kvällen då allt började. Kvällen med stort K. Vad bättre sätt att spendera kvällen ett år senare än tillsammans med mannen med stort M?





Beslutsångest

Publicerat: 2010-04-15 | 08:59:37 i Hem & Stil


Jag vet inte vad jag ska ha på mig. Vårphlödet är imorgon. Panik! Det är väl mest den vänstra eller den högra jag funderar på. Men jag vet inte.. Vad tycker ni?

 


Lång vecka

Publicerat: 2010-04-15 | 08:24:10 i Allmänt
Det känns som att dagarna flyter ihop. Jag hinner knappt komma nerom hissen innan det är dags att åka upp igen. Jobba sova sova jobba. Just nu känns det som att jag jobbat i minst två veckor i streck utan en enda ledig dag. Så är det ju givetvis inte. Det känns heller inte som att det är fredag imorgon. Dagarna flyter ut och blir till en enda rörig gegga.                                                                        Men jag får i alla fall betalt.

Tenta

Publicerat: 2010-04-10 | 18:45:43 i Allmänt

Har fått reda på mitt tentaresultat nu. Är så glad att jag inte vet riktigt vart jag ska ta vägen. Så glad att jag faktiskt blev tårögd när jag fick se mitt resultat. Det gick över förväntan bra. Bättre än på någon tenta tidigare. Jag fick mitt första VG på en tenta. Och, som det ser ut, blir det även mitt första VG i betyg på en kurs.

Snacka om eurofori! Vet inte om jag stavat rätt, men det gör detsamma just nu. Det här betyder så himla mycket för mig. Det känns som att allt jobb, all stress och alla motgångar jag stött på tidigare nu med lätthet ligger i lä jämfört med det här. Naturligtvis. Aldrig någonsin trodde jag att några siffror på en dataskärm skulle betyda så mycket för mig.

Nu är jag på gång! Jag har hittat en schanger som passar mig (ekonomi). De små, krokiga och ibland tuffa vägarna som hittentills varit en del av mitt liv börjar nu förändras och bli till en rakare, jämnare och större väg. Just nu kan det inte bli bättre. Och jag tänker njuta av varje ögonblick av det här.




Seg lördag

Publicerat: 2010-04-10 | 15:31:01 i Allmänt

Sitter med Caesar i knäet. Känns som att tiden bara rinner iväg idag. Har ännu inte gjort nånting vettigt förutom att käka frukost. Har iofs lockat håret också, men de räknas nog inte till något vettigt.

Va ute o slarva igår, kåren. Riktigt trevligt! Blev mest till att sitta i lilla baren o snacka o umgås. Sen Donken, följt av efterfest hos Mases. Martin följde dock inte med hem till Mases, han skulle upp idag och åka skidor i Romme. Gissa om man är lite avis. Har bara åkt där en enda gång den här vintern. O de stänger imorrn. Oh well. Next season.

Var hemma kvart-tjugo över fem imorse. Satt o drack lite vin och kolla på när grabbarna spelade Fifa. Snackade ännu mer och hade det trevligt. Är inte bakis, bara väldigt trött idag. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag sovit ca fem timmar.. Men det är sånt man får ta om man vill vara en partypingla, om så för en enda kväll.

Nu ska ja gå och se ett avsnitt av Bones, sen är det hög tid för mig att sätta igång och göra nånting vettigt. Gå till affären och köpa mjölk till exempel.

Never said it was easy beeing me




Locktång

Publicerat: 2010-04-09 | 14:47:34 i Hem & Stil

Ahh! Panik!
Jag har fått dille på att jag måste locka håret, weird jag vet. Men så känns det i alla fall. Vårphlödet är bara en vecka bort och jag känner att paniken sakta men säkert smyger sig på. Jag vill inte se ut som på tidigare sittningar.

Ytlig? Kanske det. Men den som säger att utseendet inte har betydelse kan inte veta vad den pratar om. It's a thing called living. När man träffar någon på stan, är det första man ser hur de ser ut. Varje gång man går utanför dörren, startar tv:n eller surfar på nätet så möts vi av hur man bör se ut. Man kan tycka vad man vill om det, men så är det.

Jag antar att jag drar mitt strå till stacken. Jag vill väldigt gärna klä upp mig, fixa fejjan och fixa håret. Speciellt när jag ska gå på sittning.

Vårphlödet är lite speciellt för mig. Det vart förra året min första sittning sedan jag var med på n0llesittningen 2007, men det var även bergs-gasque. Förra året var Vårphlödet den 4 april och det var en kväll som jag nog alltid kommer bära med mig. Den öppnade upp en helt ny värld för mig. Jag fick träffa massa nya trevliga människor som jag inte hade en aning om existerade, och som jag idag inte kan se mig själv utan.







Otålig

Publicerat: 2010-04-09 | 12:28:30 i Allmänt

Nu börjar jag bli riktigt otålig. Har ännu inte fått svar på tentan jag skrev för två veckor sedan. Två veckor är egentligen ingenting. Men många på andra kurser har redan fått sina tentaresultat. Dessutom skrev läraren i måndags att resultatet för tentan skulle komma ut under veckan. Men ännu ingenting alltså. Efter jag skrivit tentan var jag självsäker - klart jag klarade den, vadå de va väl inga problem. Men ju mer tiden går, desto längre jag måste vänta, desto osäkrare blir jag. Tänk om jag totalt missuppfattat hur det var läraren tänkte? Vad var hon egentligen ute efter? Ju mer klockan tickar, ju mer dagarna springer iväg, desto otåligare blir jag. När ska jag få veta? Och nej, jag har inge vidare tålamod. Jag vill veta nu, med detsamma, helst igår om det gick.




Give me some answers please





Klänning

Publicerat: 2010-04-07 | 08:58:24 i Hem & Stil

Alla som känner mig vet att jag tycker om kläder. En av mina stora drömmar är en gigantisk walk-in-closet. Med prydliga rader av hyllor och klädstänger. Skor, tröjor och jeans. Ja, egentligen allt. Prydligt och snyggt.  Just nu är min lilla garderob knökfull, allt är huller om buller. Ingen ordning där inte. Trots det kan jag inte låta bli att utöka mitt klädförråd. Man kan ju inte gå naken, eller hur ;)



Här är mitt senaste tillskottet i min garderob:


Väntar ivrigt på att den ska levereras.





RSS 2.0