Saknad

Publicerat: 2009-10-26 | 09:45:07 i Allmänt
Ibland överrumplas jag av saknad. Det är som en står svallvåg som sveper över mig. Just nu är ett sådant tillfälle. Det regnar ute. Jag sitter med filten om mig, och Caesar ligger hopkrupen vid mina fötter och sover. Han är så söt. Han har nästan blivit mer kelen sen Martin åkte. Kanske märker han att jag längtar efter närhet? Djur är väldigt speciella, de känner av hur man mår utan att man behöver säga ett ord. Hans silkeslena päls känns på något sätt betryggande, lugnande.

Ska cykla och lämna cv idag. Lusten försvann ganska mycket när jag upptäckte att det regnar en del. Men det spelar ingen roll. Jag har redan skjutit på det på tok för länge. Känner mig ganska nervös också, men det är väl så de flesta känner. Just nu hade jag gett allt för att krypa in i Martins famn och höra hans hjärta slå. Bara ligga där och njuta av stunden. Men dags för en reality check, han är i Egypten. Och jag har saker att ta tag i. Saker som helt enkelt inte kan vänta längre.

Fick svar gällande ett jobb jag sökt, fick inte det. Hade i och för sig kanske inte riktigt väntat mig det heller. Men känns ändå som ett nedslag. Något jag kan vänta mig en hel del av innan jag får något jobb. Nej, nu ska jag ladda om, power ladda om mina batterier. Positivitet är ordet som gäller för dagen. Och ihärdighet. För den som aldrig ger upp, kommer belöningen till slut att komma.




Magkänsla

Publicerat: 2009-10-25 | 15:54:31 i Allmänt
Har fått en helt underbar magkänsla att det inom en snar framtid kommer hända nånting, nånting som kommer ha en stor betydelse för mig. Ni vet hur det är, ibland vaknar man och man känner att det är nånting som inte stämmer, man kan inte riktigt sätta fingret på de. Men man vet bara att någonting dåligt kommer hända. Så kände när jag vaknade den dagen jag fick reda på att det skulle bli mindre och göra på jobbet.

Idag har jag återigen en magkänsla, fast denna gången känns de bra. Ska lämna in cv på maxi, willys och burger king imorgon innan jobbet. Hoppas på att det har med det att göra. Jag vet att jag låter vidskeplig. Det är jag egentligen inte. Jag tror inte på horoskop eller på spöken. Det är enbart hokuspokus enligt mig. Väldigt underhållande ibland, men enbart hokuspokus.

Någonting BRA kommer hända snart! Det vet jag. Fråga mig inte hur, jag bara vet de. Man kan inte ha hur mycket oflyt som helst, förr eller senare måste de gå bra. Jag har haft min beskärda del av motgångar och oroligheter, så nu är det min tur.




Helg

Publicerat: 2009-10-24 | 18:38:20 i Allmänt
Då var det lördagskväll. Sitter här och slökollar lite på tv, myser lite med Caesar. Han hoppas på att få mat snart, men måste iväg och handla först. Har bara torrfoder hemma till honom.

Egentligen skulle jag festat ikväll. Rickard skjutsade mig till och med till systemet innan för att jag skulle hinna handla innan de stängde. Vet inte riktigt varför, men har ingen riktig lust. Kanske är för att jag är trött, kanske är det att jag har så mycket tankar som virvlar runt, oroar mig en del. Jag vet fortfarande inte hur det kommer och bli..om jag kommer ha råd att bo kvar här uppe eller inte. Jag hoppas verkligen det!

Igår var jag på hockey med Daniel, Håkan och Markus. Sedan var jag ute och gick tre timmar med Rickard. Var väl hemma runt 3 inatt.

Har inte hört nånting från Martin idag. Givetvis väntar jag mig inte att han ska sitta klistrad vid datorn för att prata med mig, han är ju på semester! Vi snackade ju lite i onsdagskväll. Men nånting inom mig hoppas ändå på att han snart ska logga in och säga hej.

Imorgon ska jag kanske träffa Anna och Jocke. De skulle höra av sig så vi får väl se hur det blir. Var länge sen sist i alla fall.

You never know what will happen tomorrow


Nej nej nej

Publicerat: 2009-10-23 | 13:20:56 i Allmänt
Jaha, då var jag där igen. Att säga nej. Jag var helt inställd på att säga nej, jag sa nej i tankarna, men det som kom ut blev ändå ja. Jag förstår de inte. Jag förstår helt enkelt inte varför.

Varför säger jag helt enkelt inte nej som jag ska? Arrgh! Jag skulle ju lämna cv lite varstans idag. Skit också! Nåja, får väl göra det på måndag innan jobbet. Och denna gången SKA jag säga nej om de vill ja ska in tidigare och jobba. Annars kan ni känna er välkomna att skrika på mig.



Saknar ♥

Publicerat: 2009-10-23 | 08:28:52 i Allmänt

Åhh vad jag saknar honom! Martin är på semester i Egypten. Visserligen åkte han iväg innan i veckan, men eftersom han hade tenta precis innan han åkte, och jag har jobbat en hel del, så känns de som att vi inte hann o ses så mycket som jag hade velat före. Men sånt är livet antar jag.

Har ju haft massa att göra än så länge. Men nu när det är fredag (ja, det är faktiskt det) så börjar det kännas lite mer. Helg brukar innebära att Martin sover över. Men inte den här helgen inte. Nej, istället är han i Sharm El Sheijkh. Solar, badar och har de allmänt bra. Medans jag, jag sitter på jobbet, mörkt är det ute och inte är det varmt heller.  Nej om någon undrar så är jag inte avis på honom. Inte ett dugg. Eller jo, kanske lite. Okay, jag är väldigt avis på honom. Jag vill också ut och resa!

Nåja, nog om de. Jag kan sitta och längta hur mycket jag vill. Det ändrar inte det faktum att jag sitter här i höstmörkret. Kollar på lite bilder från i somras. Sicka roliga stunder vi haft! Men just nu längtar jag mest och längtar efter Martins varma mysiga famn ♥ Försökte kela lite med Caesar igår, men han ville mest bara busa. Det är faktiskt inte alls samma sak som att mysa med Martin.




Totte och Martin, 29 april 2009. Grillning hos mig, följt av en kväll på stan.



Konsten att säga nej

Publicerat: 2009-10-22 | 16:37:37 i Allmänt

Det är då en förmåga som jag verkar sakna. Även om jag tänker nej så är ordet som kommer ur min mun ja. Det blir nästan alltid likadant.

Just de här fallet gällde jobb. Jag tänkte jag skulle vara ledig imorgon och cykla runt till olika ställen på förmiddagen och lämna in mitt cv. Så blev jag tillfrågad om jag kunde jobba. Jag visste jag borde säga nej, jag ville säga nej, men jag sa ja.

Visserligen är det ganska skönt arbetspass, 7-13:30. Hinner med god marginal cykla runt överallt ändå. Men det är principen vi snackar nu. Konsten att säga nej, kan någon lära mig?




Grattis

Publicerat: 2009-10-22 | 14:22:39 i Allmänt

Pappa har fått ett nytt jobb. Grattis!



Semester

Publicerat: 2009-10-21 | 15:46:59 i Upplevelser

Jahapp, då sitter jag här igen. Det är eftermiddag, och det ser grått och trist ut utanför fönstret. Har en timme kvar på jobbet. Sen ska jag hem till Caesar, måste ge honom mat och klappa om honom lite innan jag ska iväg igen. Ska bowla med lite vänner, Sara och Stina bland annat. Ska bli kul o se dem igen!

Martin har åkt iväg nu. En veckas semester med föräldrarna i Sharm El Sheijkh. De skulle bo på ett all inclusive hotell där. Verkar så himla skönt! Jag vill också! Men har ju inte den ekonomiska möjligheten just nu, men en dag... En dag ska jag också bege mig ut i världen.


Tills dess får jag nöja mig med att drömma.



Orolig

Publicerat: 2009-10-20 | 09:04:25 i Allmänt

Det har gått några dagar sedan jag senast uppdaterade. Men har haft mycket att tänka på. Det är ganska mycket som händer i mitt liv just nu. Mycket som jag måste få under kontroll känns det som. Väldigt mycket.

Jag hoppades (räknade med egentligen) med att få fast jobb nu under hösten. Vilket inte blir fallet. Jag fick reda på att företaget inte får ge någon fast anställning för tillfället. Tji fick jag! Men som om inte detta vore nog så fick jag i förra veckan reda på att jag kommer få mindre jobb. Kan inte gå in på detaljerna, men så är det i alla fall. Vilket kanske kommer bli detsamma som att jag inte får jobba nästintill ingenting. Det betalar man inga räkningar på.

Förstår att de på jobbet inte kan göra så mycket, men jag måste ändå få ihop pengar till hyran. Så frågan är vad ska jag göra istället? Jag skulle vilja plugga, men har inte tillräckliga studieresultat för att kunna plugga med studiemedel. Tänkte börja tenta upp nu under höstterminen och hela våren. Så svaret blir ju (ganska självklart) att jag måste söka jobb. Det jag oroar mig över är att jag inte har någon ekonomisk buffert, varje månad lever jag på plus/minus/noll. Så vad ska jag göra om jag inte får något jobb med en gång?

Eftersom jag inte riktigt vet vad som kommer hända, så känner jag mig väldigt orolig. Det känns som att det är så mycket som hänger på det här. Det finns en sak som skrämmer mig...det är vad som kommer hända om jag inte får tag på något nytt jobb och jag heller inte får jobba tillräckligt mycket på mitt nuvarande.

Jag skrev att jag hade mycket som jag behövde få under kontroll. Det är verkligen så det känns. Även om jag vet att om jag bara får ordning på de här med min inkomst, så kommer allt annat smått också lösa sig. Jag kommer kunna tenta upp mina högksolepoäng så jag kan börja plugga på allvar igen. Jag kommer kunna flytta till en annan, fräschare lägenhet. Jag håller tummarna för mig själv och hoppas innerligt att allt kommer lösa sig.




Kväll

Publicerat: 2009-10-16 | 14:09:19 i Allmänt

Nu var det några dagar sedan jag skrev något.. Har haft mycket att göra och mycket att tänka på... Berättar mer sen. Just nu har jag fullt upp.. Blir nog en lugn kväll i alla fall. Tänkte söka en del jobb, kanske kolla på nån film. Bara slöa och vara lite onyttig. Mysa med Caesar och ha det bra. Ja, ni fattar nog...




Mormor

Publicerat: 2009-10-12 | 10:13:59 i Allmänt

Idag är det ett år sedan min mormor gick bort. Om man ska vara noga så var det inatt. Vid två-halv tre. Martin den underbara ängeln sov över hos mig även denna natten för att jag skulle slippa vara själv.

Kan inte fatta att det gått ett år. Jag saknar henne så! Inte den mormor som hon var på slutet, eller jag saknar ju självklart henne också. Men det var den mormor jag minns från när jag var liten som jag älskar, saknar och minns.



R.I.P. mormor, jag saknar dig!


Fest fest fest

Publicerat: 2009-10-11 | 09:23:51 i Allmänt
Ja, det är faktiskt så det känns. Som att det är fest varje helg. Känner mig lite gammal ibland som om jag inte orkar hålla tempot uppe. Var ju som sagt på oktoberfest i fredags. Förfesta lite på mångatan innan. Måste nog säga att kåren är det  utan tvekan roligaste utestället just nu. Har alltid kul där!

Igår var jag och Martin på fest igen. Fast vi var nyktra, drack bara cola. Kändes väldigt konstigt att gå på en fest utan att dricka någon alkoholhaltig dryck.. Men en nyttig erfarenhet kanske.. Var ju ganska trött. Vi var hos Rickard i Forsa. En himla trevlig påg verkar de vara!

Idag kommer Jonas, Malin, Bettan och Elin på fika kl10. Kanske borde käka frukost och fixa färdigt fikan.. Choklad- och cheesecake-tårta blir det. Skulle väl egentligen inte vilja kalla de för tårta, men använder tårtbottnar så har väl inte så mycket att välja på. Martin ligger fortfarande i sängen o sover. Han ser så fridfull ut. Får nästan lust att krypa ner hos honom igen och mysa.

Senare ska vi på lunch till hans mormor och morfar. Hon har tydligen nyligen fyllt år. Har aldrig varit hemma hos dem så ska bli kul. Caesar har blivit så fin idag. Har nyss kammat honom. Var nog en eller ett par veckor sen sist. Han verkar faktiskt tycka om det! Vilken katt! Men, han är inte som alla andra katter. Han är MIN kronprins. Med silkeslen päls, klarblåa ögon... Just ja, nu kom jag nog lite på villovägar. Dags att göra lite nytta! Klockan tickar...




Oktoberfest

Publicerat: 2009-10-09 | 16:52:25 i Allmänt
Sitter här då och väntar på att klockan ska ticka ner.. Slutar om 10 min och det känns som att jag har 1000 saker att fixa. Ska på oktoberfest på kåren ikväll som sagt. Har bestämt med Sara och Malin att vi ska förfesta på Mångatan före. Sara skulle vara där till 18. Vill ju gärna också vara de. Lite svårt för min del dock. Måste till systemet så fort jag slutat jobba. Sen hem, duscha, mata katten, mata mig själv, hämta filmerna och göra mig i ordning. Sen ner på stan och lämna filmerna innan jag beger mig till festandet. Stress stress stress!



Löneförhöjning och fredag

Publicerat: 2009-10-09 | 11:22:49 i Allmänt

Fick mail idag. Jag får visserligen mail varje dag. Men detta innehöll mycket positiva nyheter för min del. Lönerevisionerna är klara! Min löneförhöjning kommer på nästa lön! Får löneförhöjningen retroaktivt from 1 maj så blir förhoppningsvis lite mer klirr i kassan nu! Woohoo!

Fredag idag är det också. Oktoberfest på kåren ikväll. Sara undra om jag ville följa med på förfest på Mångatan. Låter lite lockande måste jag säga. Fast det gör i och för sig en lugn kväll framför tv:n med en skål popcorn och en bra film också. Får nog se hur de blir..



Mysteriet löst

Publicerat: 2009-10-09 | 11:06:51 i Allmänt

Hur har mysteriet med paketet från B.Fleur löst sig. Fick ett samtal av Jonas L igårkväll. Det visade sig vara hans paket. Av någon anledning så kom det till mitt nummer istället för hans. Pinsamt värre för hans del kan jag tänka.




RSS 2.0