Möte

Publicerat: 2010-10-28 | 21:58:59 i Allmänt
Har varit på ett möte idag som var....väldigt annorlunda. Vet inget annat sätt att beskriva det. Vet inte riktigt hur jag ska känna om det heller. Kändes som att det blev onödigt mycket tjafs. Som att det blev onödigt intensivt meningsutbyten. Vi (jag och några till i min klass) gick till B.E.S.T.-årsmöte i tron att det inte fanns något intresse kvar från annat håll att fortsätta driva BEST. Och eftersom vi pratat om att ta upp BoEkon så fick vi ett erbjudande om att överta BEST.

Det visade sig helt felaktigt. Intresse fanns kvar inom BEST. Från vårt håll fanns intresset om att ha en ren ekonomförening för att bland annat förbättra sammanhållningen. Istället för att överta BEST som vi fått förslag om, hamnade vi i blåsvädret, lugnt sagt.

Hur det kommer bli får framtiden utvisa. Just nu vet jag inte om vi kommer skita i BEST och starta upp BoEkon ändå, om vi kommer starta upp BoEkon och ändå vara med i BEST eller om vi struntar i att starta upp BoEkon och stannar i BEST. Spontant så känner jag inte att jag har jättemycket gemensamt med Turism eller Samhälle. Jag har mycket gemensamt med Erika och Sanna, så jag vill ju självklart kunna umgås mycket med dem och även vara maas med dem.. Men med den responsen man möttes av från andra håll ikväll....



Intensivt och händelserikt

Publicerat: 2010-10-26 | 14:47:15 i Allmänt
Kan varna redan nu för ett långt inlägg..

Min cykel har blivit stulen! Är så arg!!!!!! Varför ska det vara så jävla svårt o fatta att har man inte betalat för det så är det inte ens egendom (såvida man inte fått det i present, men då ska det verkligen vara en present)! Man kan inte bara ta vad som helst när som helst hur som helst! Har personen i fråga dessutom låst egendomen för att undvika att den ska bli stulen.... Ja, ni fattar nog...

Igår när jag upptäckte att den blivit stulen kändes det.. Vet inte hur jag ska beskriva det. Blev heligt förbannad kan man nog lugnt säga. Hela jag kokade av ilska och stackars Martin fick den otacksamma uppgiften att försöka få mig på bättre humör.. Inte det lättaste!

Bara jag tänker på det slemmiga kräket som fått för sig att han ska sno MIN cykel får mig att bli förbannad igen. För de som inte känner mig så bra så kan jag väl säga såhär: när jag blir arg, riktigt arg, då är jag jävligt förbannad och är det dig jag är arg på - Spring för livet!


Allt är inte bara elände, måste jag väl ändå säga. Har fått godkänt (och nu även utbetalt) studiestöd från Unionen. Vilket innebär att alla de pengar som jag spenderade på kurslitteratur för European Business har jag nu fått tillbaka! Yeey! Att få tillbaka 2.600 bara så där är verkligen inte få skam :) Ovanpå det kan man lägga till studiemedel från CSN (mest lån men ändå inte desto mindre glad för det) och lön. Känner mig ganska lugn i mitt antagande om att jag kommer gå plus den här månaden. Tågbiljett hem till Kristianstad under jul är redan betalt och uthämtat.

Jul ja, det närmar sig ju med stormsteg! Jag vet jag vet, det är fortfarande oktober månad. Men med tanke på hur snabbt september och oktober gått så är julen inte alltför långt bort ändå.. Har redan markerat 1:a advent i kalendern då man (läs:jag) får sätta upp julgardiner, adventsljusstakar, julstjärnor osv.

En annan bidragande orsak till varför det känns att julen snart är här är det kalla vädret. Långkalsongerna åkte fram för ett par veckor sedan. Brr brr brr! Hm.. En annan bidragande orsak...inget PM-skrivande nu! Har och har haft en del på gång i förra veckan och i denna veckan.

Förra veckan
Måndag: Träff med gruppen i European Business (grupparbete)
Tisdag: Möte som klassrepresentant
Onsdag: Inlämning av PM i Företagsekonomi
Torsdag: Seminarium och inlämning av grupparbete i European Business, samt möte inför n0llningen 2011
Fredag: Höstgasque (som btw var super)
Lördag: Ut och äta med Eva och Per (Evas födelsedagspresent)

Denna veckan
Måndag: Upptäckte att cykeln blivit stulen (nej inget planerat. vem fan skulle planera att få sin cykel stulen?)
Tisdag: Lektioner 10-17
Onsdag: Seminarium i Företagsekonomin
Torsdag: Lektioner 10-17, samt B.E.S.T.-möte
Fredag: Mattedugga, samt att mamma o pappa kommer upp och spenderar helgen här
Lördag: Tenta i European Business


Inte illa va? Anledningen till att det blir ett så himla långt inlägg just nu är för att vi slutade tidigare (ca 1 timme) i Marknadsföringen och jag väntar på nästa lektion i European Business..

ÅÅh just ja! Min granne har blivit knivstucken! I förra veckan tror jag de va.. Nån typ som tydligen själv just blivit friad från nå annat knivdåd.. Läskiga typer!



Onsdag

Publicerat: 2010-10-20 | 10:47:52 i Allmänt
Mitt PM är inlämnat! Weei! Väntar på att de andra i min grupp i European Business ska skicka över grejorna så jag kan fixa klart det..

Tänkte även cykla bort till Dollarstore o titta efter en eller ett par pärmar till alla mina papper. Ordning och reda skall det vara. Kanske även svänger inom second hand butiken där borta o tittar efter en jeansjacka.. Har ingen större lust att köpa en ny dyr jeansjacka när jag ska klippa i den.

Tvätta fönster och baka. Ikväll ska jag göra paj! Kantarellpaj med härliga örter. Vattnas i munnen bara jag tänker på det. Caesar ligger o sover väldigt sött bredvid mig. Ska kolla klart på ett avsnitt av Bones säsong 6 innan jag gör vid mig och cyklar.

Tjohoo vilken underbar onsdag!



Tisdagskväll

Publicerat: 2010-10-19 | 22:09:31 i Allmänt
Imorrn har jag inlämning av ett PM. Är klar med det, ska korrekturläsa det imorgon för att se så att jag inte missat några stavfel eller så. Annars så är det väl främst det där förbaskade grupparbetet i European Business som skall bli klart. Jag har gjort min del, men det ska skrivas ihop och jag behöver alla delarna (vilket jag inte har) för att kunna göra en slutsats. SUCK! Sen skall jag även göra en power point inför seminariet på torsdag. Men har inte fått det de vill prata om än så... Tycker verkligen inte om att göra grupparbete. Hade mycket hellre velat arbeta själv. Nu är det som det är.

På fredag är det höstgasque. Yeey! Vet dock inte vad jag ska ha på mig. Har 3 klänningar jag väljer mellan. Det kan man kalla för i-landsproblem. Kanske borde börja vänja mina fötter vid klackar igen. Ingen tokig idé. Vad gör man inte för att se bra ut hehe

Ska även bli klar och putsa fönster, baka lite också tror jag. Men nu blir det nyheter med babe.



Tugg tugg

Publicerat: 2010-10-17 | 09:50:01 i Djur
Börjar verkligen få nog nu! När Caesar var liten så tuggade han allt som oftast på sladdar, ett antal headset och mobilladdare har gått åt! Men han slutade. Nu har kattj****n börjat igen! Efter ett helt jävla år!

Han har de senaste 2 veckorna tuggat sönder Martins mobilladdare 2 gånger, tuggat sönder sladden till min dator (så han fick ström i sig, men inte fan hjälpte de) och 2 mobilladdare för mig. Morgonen har jag spenderat med att googla sönder nätet i jakt på tips på hur man får dem att sluta. Att sparka o slå har jag uteslutit. Vem i helvete kommer med en sån idé!? Får kanske prova med någon av alla de tips på illaluktande och -smakande saker som det är meningen att katten ska avsky.



Uppdatering

Publicerat: 2010-10-14 | 21:43:33 i Allmänt
Jag vet, jag vet! Jag har varit superdålig på att uppdatera! Det känns som att sakerna går i ett!

Just nu har jag ett PM i ekonomistyrning som ska va klart på onsdag, ett grupparbete i European Business som även det ska vara klart i nästa vecka. Har även seminarie på grupparbetet. Veckan efter har jag seminarie på PM:et i ekonomistyrning samt en tenta i European Business.

Har varit dunderförkyld mitt i allting. Envis som jag är så kunde jag ju inte stanna hemma o vila en hel dag ens. So shame on me! Seg är den också, känns som att man står still på ungefär samma ställe och trampar. Igår åkte långkallingarna fram!

Imorrn är det fredag. Förfest hos Lars och sen lyssna på Mimicry på S2. Blir en lugn och trevlig kväll skulle jag tro! Resten av helgen blir det att sitta och fila på mitt PM. Så man förhoppningsvis snart blir klar (yeah right)... På söndag ska vi visst på födelsedagslunch. Martins mormor fyllde år för ett par veckor sedan.

Nästa helg är det höstgasque. Hm, undrar just vad man ska ha på sig? Det kanske inte syns, men just nu tänker jag så det knakar.

Sista helgen i oktober, samma helg som jag har min tenta, så kommer mamma, pappa o Molle upp :D Yeeeey! Min lilla voffsing!

Tjolahoppsan tjolahejsan! Får fortsätta med uppdatering av mitt liv lite senare. Ska få se lite bilder nu från martins föräldrars Cypernresa.



Tråkiga nyheter

Publicerat: 2010-10-02 | 14:10:30 i Allmänt
Imorse, nåja i förmiddags, pratade jag lite med mamma i telefon. De kom hem imorse från sin resa. Trots att hon bara varit hemma i kanske 5 timmar hade hon redan tråkiga nyheter hemifrån.

Det har hänt en bilolycka i förra veckan. En av mammas jobbarkompisars barn. Mina tankar gick givetvis direkt till familjen. Ingen mamma borde någonsin behöva begrava sitt barn! Den här varma och snälla familjen, det känns inte som att de förtjänat det här! Men, egentligen, gör någon någonsin det?

Olyckor sker jämt och ständigt. Det kan divideras hit och dit om det, ett dödsfall är alltid ett dödsfall, men jag personligen tycker att det är hemskare om någon dör genom en olyckshändelse. Är den här personen dessutom ung gör inte det saken bättre. Jag säger inte att en ung människas liv är värt med än en äldres. Men förhoppningsvis har den äldre fått älska och leva livet lite mer än den yngre hunnit med ditills.

Det är alltid de anhöriga som drabbas. Jag tror på att om en äldre människa dör så är det ändå lättare att acceptera än en yngre. Det är så mycket som ska hinnas med, upptäckas läras och älskas. Men i grund och botten finns det en sak som alla bör få uppleva, oavsett åldern, och det är kärleken. Kan vara syskonkärlek, kärlek till ett husdjur, det spelar egentligen inte så stor roll i det här fallet vilket. Det är känslan som är det viktiga.

En gång var det någon som sa till mig att när man dör kommer man till himlen. Man kan springa runt på en stor grön äng, skratta och leka. Kanske stämmer det. En sak jag tror fullt och fast på är att våra anhöriga aldrig lämnar oss. De finns i skratten och tårarna. Varje hjärtslag vårt hjärta slår delar vi med dem vi älskar.



Tankar om veckan

Publicerat: 2010-10-01 | 09:34:33 i Allmänt
Det är 1:a oktober idag och 0-gradigt strax efter klockan 7 imorse!? Gissar att det innebär att det var minusgrader under natten. Därför det var så kallt när man skulle hem från Rickard&Robert. De bor ihop. Och har byggt en bar. En liten barinvigning låg på lur. Inte trodde jag dock att jag skulle befinna mig där.. Men det gjorde jag :) Trevligt värre!

För att värma mig lite här i soffan så lyssnade jag lite på Fjärilslarvens sång och mindes tillbaka till spexet på smygsittningen för en månad sedan. Det bästa spexet ever! Ibland hör man fortfarande folk prata om det.

Mamma o pappa är på Kreta. De har sannerligen valt rätt tillfälle att åka! Det ska vara runt 30 grader där av vad jag har förstått.. Martins mamma o pappa är på Cypern just nu. De har rapporterat hem att de har 34 grader. Det borde vara tämligen lika.

Förra helgen var vi på kåren - militärtema. Det var Invasion Dalarna. Dock var jag inte med i lekarna. På lördagen åkte vi upp till Håkan o deras sommarstuga.. Va nästan i Sälen! Mindre kul var det när vi va ute en sväng med båten och motorn la av. När vi va som längst ifrån stugan! Tur dock att det fanns åror i båten. Först rodde Martin lite, sen rodde jag andra halvan (kanske lite mer) tills vi kom till stället där de slängde i båten. Dvs, kanske en km totalt som jag och Martin rodde.

Veckan min har gått fort. Massa lektioner och i onsdags hade vi mattedugga. Inväntar spänt mitt resultat.

Caesar har varit hos veterinären också. Har kollat upp de där svarta han hade under hakan.. Surprise surprise, min katt är en tonåring! Han lider av akne! 650 spänn för att få höra det.. Jippie eller nåt. Har börjat tvätta det med alsolsprit på veterinärens inrådan. Verkar svida lite på stackarn. Men å andra sidan gnäller han för nästan allt.. That's the life of a teenage mom

Nu ska jag kolla färdigt på en film jag håller på med, Center Stage: Turn it up. Sen ska jag doppa näsan i böckerna och försöka börja med mitt PM om SSAB. Ikväll blir det pizzakväll! Sen drar vi till s2 och lyssnar på a tribute till Johnny Cash! See you there!



RSS 2.0