Dagen

Publicerat: 2011-07-26 | 21:23:12 i Allmänt
Håller på att lära Caesar att sitta på kommando. Är otroligt imponerad av hur pass snabbt han verkar fatta! Två försök igår, sen på tredje försöket idag så gjorde han det utan att jag visade med handen! Är han duktig eller vad?
Har varit i Säterdalen en sväng nu på kvällen med Martin. Klappat getter, får, kalvar och häst. Mypys! Köpte några glas på loppisen (oanvända). Ska lägga upp bild senare.
Nu blire film med Håkan-Bråkan!

Missar

Publicerat: 2011-07-24 | 09:47:41 i Djur
Sitter och läser lite i boken Innekatten av Susanna Rosén. Väldigt intressant läsning. Hon har skrivit den otroligt bra! Hälften av tiden sitter jag och skrattar med för jag känner igen Caesar såväl i det. Hon har en uppfödning av birmor så det är massvis med fina bilder på denna fina ras.
I boken finns det listat de 20 populäraste kattraserna 2005 förutom huskatten (huskatten definierar hon som en katt som saknar stamtavla och som inte är stambokförd oavsett hur katten ser ut eller vilka föräldrar den har).
På första plats ligger Norsk Skogskatt (Olas katt råkar ha 75% norsk skogskatt i sig).
På en hedrande andra plats ligger min lilla älskling, Helig Birma.
På sjätte plats kommer såväl Martins som mammas favorit, Brittiskt korthår.
Idag blir det kanske ännu mer frossande i katter och olika kattraser framförallt. Det är nämligen kattuställning vid Romme Travbana den här helgen. Vi hade tänkt åka dit igår, men tiden räckte helt enkelt inte till. Vi får se om tiden räcker till idag. Det är ju Borlänge Street Open också vid Romme Flygplats. När vi kom dit igår så öppnade himlen sig och regnet bara vräkte ner.

Byggarbetsplats

Publicerat: 2011-07-23 | 10:41:56 i Allmänt
Hemmet ser just nu ut som en byggarbetsplats. I köket och i sovrummet ligger det grejor överallt. Nu ska vi se om jag lyckas bygga ihop IKEA-byrån ^^

Skåne

Publicerat: 2011-07-22 | 08:53:41 i Upplevelser
Tjohoo! Biljetter till skåne bokade! September-oktober ska jag äntligen komma ner igen och hälsa på! Gissa om jag längtar!

IKEA

Publicerat: 2011-07-21 | 07:42:10 i Hem & Stil

It's finally here! Nåja, kanske inte riktigt då. Martins morbror Stefan samt hans mormor och morfar var förbi IKEA igår och köpte en byrå och en förvaringsmöbel åt oss. Martin ska hämta dem idag. I helgen ska här byggas! Vårt sovrum kommer bli precis så som vi vill ha det - äntligen blir det färdigt!


Ny säng

Publicerat: 2011-07-16 | 12:35:26 i Hem & Stil
Nu är den nya sängen äntligen på plats!
Som ni kanske förstår så har det tagit lite plats i köket där vi låtet den stå så länge i väntan på att vi skulle få tid att sätta ihop den..
Och eftersom jag har fortfarande har ont i armen från när vi spelade tennis så fick Håkan komma över och hjälpa till att bära och montera ihop den.
Måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet! Nu är det bara resten som skall upp.... Men det får vänta på att Martin vaknat (han har jobbat natt) och en tur till IKEA. Det sistnämda kommer ta bra mycket längre tid såklart.

Regnig fredagseftermiddag

Publicerat: 2011-07-15 | 15:38:54 i Allmänt

Sitter inne på kontoret och tittar ut, regnet fortsätter komma. Det började stänka när jag cyklade till jobbet vid 7. Det har regnat sen dess. Ingen lust alls att gå ut och sätta mig på cykeln. Sitter nog kvar här ett tag till inne i värmen.

När jag kommit hem ska jag sätta igång och skruva! Sängen är hämtad, och står nedmonterad i vårt kök för närvarande. Nu har vi en säng som är stor nog så att även Caesar ska få plats! Börjar känna mer o mer att jag vill få sängen på plats faktiskt..

Kommer väl en lite längre uppdatering imorrn när martin ändå sover.


Antagning

Publicerat: 2011-07-14 | 10:57:35 i Allmänt

Jahapp, då var man antagen igen då. Ny termin och nya kurser. Tom en ny skola. Men först måste jag avsluta förra terminen. Borde med andra ord sätta igång och plugga snart så att jag klarar omtentan. En dryg jäkel det där. En fet jäkel. En jäkel jag ska sätta på plats.

Nåja, tillbaka till ämnet. Jag är alltså antagen till alla mina kurser som jag sökt (surprise surprise). Nu återstår bara att se om bror min kommit in på det program som han ville. Håller alla fingrar och tår för att det ska bli så!


Aj aj aj

Publicerat: 2011-07-12 | 07:43:56 i Idrott & Hälsa
I förrgår när  vi spelade tennis så fick jag lite ont i handleden efteråt. Egentligen så var det en underdrift, och egentligen så var det inte bara handleden. Har riktigt ont i hela jäkla underarmen! Börjar i handleden och går hela vägen ut mot armbågen, ungefär som när man råkar stöta i armbågen riktigt hårt i en dörrkarm - fast mycket värre.

Så fort jag försöker använda handen, eller ens greppa någonting så gör det svinont. Ska vänta på att klockan blir lite mer och sen ska jag ringa min privata sjukvårdsrådgivning (mamma). Har försökt att låta armen vila, smörja in den och använda stöd till den. Men om sanningen skall fram (och sanningen kommer alltid fram) så har jag nästan mer ont idag än igår. Hur ska en vänsterhänt person kunna låta bli att använda sin vänsterhand? Det går bara inte!

Att älska

Publicerat: 2011-07-11 | 20:47:24 i Allmänt
Konsten är inte att älska någon, utan att våga någon älska en tillbaka

Tennis

Publicerat: 2011-07-11 | 13:13:23 i Idrott & Hälsa
Första gången på tennisbanan igår. Jepp, nu har jag gjort det! Slog några bollar med Martin igår och sen körde vi dubbel mot Peter och Oskar. Känner mig ganska underlägsen, men kanske inte så konstigt? Kul var det iaf! Känner det är en hel del muskler som inte har använts på ett tag...



Knappast samma publiksamling som när vi spelar, men samma anda kanske finns här ändå?


Sängen

Publicerat: 2011-07-11 | 11:51:14 i Hem & Stil

Vi sover fortfarande i vår 120 säng. Glada i hågen åkte vi till Sängvaruhuset i fredags med förhoppningen att komma hem med en ny fin säng. Men de hade bara en resårmadrass av det slag vi ville ha. Däremot hade de material till att göra en till, vilket de också skulle göra. Väntar faktiskt på deras samtal just nu.

Priset borde vi inte ens tala om, 6000 för syrabetsad sängram, två resårbottnar och en 180 bäddmadrass. Ett riktigt fynd! Kommer upp en bild sen när vi fått den nya sängen på plats. När det nu blir...


What a wonderful time we had

Publicerat: 2011-07-11 | 11:47:46 i Allmänt
Åh vilken helg jag har haft! Är nog inte många som gjort det jag har gjort. Vem mer skulle få för sig att bada naken i en skogssjö där man inte kunde se en levande själ förutom flygfäna som svärmade runt oss. Vidare till Källslätten för att campa. Bli tjenis med kalvarna och lammen i hagen. Så tjenis att de t.o.m. följde efter oss hela vägen bort till grinden.

Grilla grillspett på en engångsgrill. Vakna till bräkandet av fåren och kornas bjällror på morgonen när de upptäckt var vi var någonstans. Vidare till sågmyra för att shoppa. Lager157, Bubbleroom Outlet, Scorett Outlett och den där lilla prydnadsbutiken precis bredvid Lager157. Tjohoo! Lunchbuffé på Sågmyras Herrgård. Där skulle jag minsann inte ha något emot att bo! Jäklar vilket fint hus! Tar Runn runt påvägen hem - är väl lika bra när man ändå är igång menar jag? Glass i Tronsjö och bad är tanken. Men det blir ju inte alltid som man planerat... Ja, Martin fick ju bada. Vi skulle hjälpa Stefan att slänga i någon stor jäkla järnklump med boj i vattnet. Jag fick sitta i båten så att den inte skulle välta omkull och följa deras slit från ett behagligt avstånd.

Igår röjde jag lite i förrådet. Sen spenderade vi ca 2 timmar på tennisbanan, vilket KÄNNS!

Sängkammarbus

Publicerat: 2011-07-07 | 21:35:36 i Hem & Stil
Har vatt runt och kollat på säng idag. STOR säng! Önskar jag kunde visa bilder, men de finns i martins mobil. Bred är den i alla fall, eller de. 180 långa centimetrar! Väldans roligt att kunna hoppa runt i en sån! Kan ju till och med ligga på tvären och sova, inte illa inte illa! Kommer krävas en del ommöblering senare, men fint kommer det bli! Har två stycken som vi funderar på. Som tur är så finns båda på samma ställe, och dessutom är det utförsäljning så det är 50% på allt :P Äre bra så äre bra!
Egentligen skulle vi väntat till hösten och bara börja kika runt lite redan nu för o veta va vi ville ha.. Men e ju inte som att vi själva får bestämma när det är reor eller utförsäljning. Det vore kanske nånting de! Tänk om kunderna fick bestämma när de skulle vara rea....då vore det väl säkert rea jämt! Då blir det som på Ur&Penn. De har fasen alltid rea.
Tanken är väl att vi ska sova på saken om vi ska köpa en ny säng nu, och i så fall vilken säng vi vill ha. Om vi kommer köpa är kanske dumt att säga, nog snarare vilken vi funderar på. Fast, jag har ju redan min favorit klart för mig. Hihi!

Thoughts of the day

Publicerat: 2011-07-07 | 15:54:25 i Allmänt
Dagens samtalsämne kring fikabordet: Hur ser en kinesisk skrivmaskin ut? Eller, ännu mer intressant, hur ser ett kinesiskt tangentbord ut?

RSS 2.0