R.I.P. Aja

Publicerat: 2011-01-25 | 12:52:22 i Allmänt
Sitter i skolan tillsammans med två klasskompisar, Nattis och Linnea. Försöker klura ut inlämningsuppgift 1 i statistiken. Men min hjärna är inte riktigt med.

Mamma ringde igår och berättade att Aja♥ gått bort. Vet inte om det är det som gör det. Vet bara att jag helst av allt hade stannat hemma i soffan idag med en stor skål av nånting onyttigt. Känns fortfarande helt otroligt. Tror inte nyheten vill sjunka in riktigt. Har iaf inte kunnat sova nå ordentligt inatt. Mest legat o snurrat o tänkt på Aja, på allt kul vi gjorde när jag var liten.

Som en gång när vi gick ner till Tivoliparken och matade ankorna. En anka bet mig nästan i fingret..

R.I.P. Aja, jag kommer sakna dig.

Kvinnor ♥ skor

Publicerat: 2011-01-18 | 17:22:36 i Allmänt
Det låter nästan som att författaren till den här artikeln är smått förvånad. Jag menar, det är väl knappast några nyheter?

Tenta

Publicerat: 2011-01-18 | 07:04:38 i Allmänt
Försöker trycka i mig lite frukost. Om en timme sitter jag i salen och skriver förhoppningsvis för fulla muggar..

Tentamen

Publicerat: 2011-01-17 | 10:10:51 i Allmänt
Har tenta imorgon. Sista rycket-plugg idag, eller döds-rycket om man så vill. Det är mycket som skall gås igenom före tentan imorrn. Material för fyra kurser. Nåja, inte allt material kanske. De skulle man aldrig orka. Men de viktigaste i alla fall.
  • Organisationsteori
  • Grundläggande ekonomistyrning
  • Extern redovisning
  • Marknadsföring
Eftersom man tidigare har klarat alla kurserna var och en för sig borde man väl klara den här också? Såg att vi fått lite information om tentamen nu. För den som är intresserad finns den här nedanför:

Skrivningen består av två delar med sammanlagt 17 frågor, vilka omfattar 43 poäng.
Del 1:
Här eftersöks korta och välformulerade svar, skriv ditt svar i direkt anslutning till frågan.
Varje enskild fråga ger maximalt 2 poäng.
Del 2:
Dessa frågor är essäfrågor där du skall beskriva och diskutera dig fram till svaret.
Dina svar skall vara tydliga och välstrukturerade, det skall finnas en röd tråd genom svaret.
Om utrymmet inte räcker till kan du fortsätta dina svar på lösblad.
Varje enskild fråga ger maximalt 5 poäng.
Betygskriterier:
För att bli Godkänd krävs att du har minst 22 poäng på del 1.
För att bli Väl Godkänd krävs att du först uppnår kriteriet för Godkänd
samt
att du på del två har minst 10 poäng.
(Obs! del 2 kommer inte rättas om du har under 22 poäng på del 1)

Anm: Del 1 består av korta grundläggande frågor från de olika delkurserna.

Svårighetsgraden ligger på vad man minst bör kunna efter denna


Harry Potter

Publicerat: 2011-01-16 | 09:55:54 i Allmänt
Ja jag vet, det kanske är lite nördigt. Men jag gillar i alla fall Harry Potter. Har alla filmerna och läst alla böckerna.
Har länge funderat på att köpa böckerna också. Önskade mig det i julklapp av Martin faktiskt. Har kikat runt lite på olika ställen där man kan köpa böckerna men förstår inte hur de tänker riktigt?
Harry Potter som inbundna böcker är skitsvårt att hitta, verkar bara vara vissa i serien som är det? Medans det finns en uppsjö av kartonnage.. Kartonnage ska vara sämre kvalité än inbundna böcker av vad jag förstått men ändå är de dyrare?
Kvalité brukar i regel vara nånting man får betala för, men i bokvärlden verkar det nästan vara tvärt om. Ju sämre kvalité, desto dyrare. Det rimmar dåligt i min värld. Väldigt dåligt.

Längdskidor

Publicerat: 2011-01-11 | 13:20:50 i Idrott & Hälsa
Tjejvasan närmar sig med stormsteg! Och äntligen har jag kommit igång med längdskidorna.

2,1 km med Martin i Gustavs i lördags.
4,4 km med Hinken i Mellsta igår.

Hinken har även hjälpt mig att valla skidorna så nu går det mycket bättre i spåret. Nästan för fort för att jag ska hinna med tom. Fick massa tips på hur jag ska förbättra min teknik så nu är det bara att öva öva öva.

Kondis, balans och lite styrka behövs. Ska försöka hinna med Friskis någon dag sen också. Men har final assignment som ska vara klart på söndag. Tenta på tisdag. Plugga och träna, träna och plugga. Nu vet nog alla vad jag har för mig den här veckan...


Pain lets us know we are alive

Träning

Publicerat: 2011-01-08 | 09:54:07 i Idrott & Hälsa
Nu e jag då hemma igen efter två händelserika veckor nere i skåne. Träffat släkt och vänner. Hann även med en tur till Bordershop så nu är barskåpet välfyllt :) hihi

Ska lägga upp  lite bilder från resan senare, men först ska jag gå och hoppa på Martin för att se om han vaknar... Vi ska ut och åka längdskidor idag. Första gången på säsongen och man lär ju prova så att skidorna funkar före tjejvasan om sju veckor eller hur?

Va iaf på Friskis och gymmade igår. Första träningen på säkert en månad, om man inte räknar med all packning jag släpat av och på tågen. Det kändes kan jag tala om, det kändes en hel del! Två km rodd och 10 min på cross trainer.. Inte godkänt. Verkligen inte godkänt. Har lite lätt träningsvärk idag.


Ont skall med ont fördrivas!




RSS 2.0