Resdagen

Lite om vår härliga resa kanske. Dagen som vi väntat på - dagen för nedresan! Klocklarmet surrar kl 01:00. Bara att släpa sig ur sängen. Stackars Caesar fattar nada, han undrar väl om vi blivit knäppa. Skulle nog jag också tro.. Dags att styra kosan mot Arlanda medans vi poppar Dr. Bombay på hög volym påväg. Innan Arlanda har både grävlingen och räven korsat vår väg..
Ibland förstår jag mig verkligen inte på folk! Varför stå och köa för att få boarda när ingen ens får gå ombord? Klockan är 08:35 och vi har nu varit på Arlanda sen 04:00.  Flyget skulle avgått 7:45, men är i dagsläget beräknat att avgå 09:00. En tidigare avgång till Rhodos 07:05 är försenat till iaf 09:55, men lyfte inte förrän 08:10. Varför ska de strejka just nu? Jag kan spå en fortsatt lång väntan innan vi kommer iväg.
Landar så äntligen på Rhodos flygplats lite mer än 2 timmar för sent, inte alls så illa som befarat! Nu kanske vi äntligen får lite flyt. Men flygplatsen var ungefär lika välorganiserad som en burk mask ungefär! Lång väntan vid ett rullband, som till slut börjar röra på sig.....för att leverera 1 väska! Ganska snopet. Fast, mer snopet är väl den svenska mentaliteten, de börjar applodera för "det kom ju i alla fall 1". Ännu mer väntan följer innan våra väskor äntligen kommer ut på ett annat rullband.
Ut i hallen, få vår buss tilldelad. Så fort vi kommer ut genom dörrarna så öppnar sig himlen. Självklart även lång väntan ombord bussen, ca en halvtimme efter att sista person klivit på. De flesta ombord kliver av i Faliraki. Det är vi och ett par som hoppar av i Lindos som åker mil efter mil på slingriga serpentinvägar. Regnet vräker ner så mycket så man inte ens ser ut genom rutan så busschauffören får stanna till på vägen. Himlen är bara vagt upplyst av alla blixtar.
Regnet öser fortfarande när vi kommer inspringandes i hotellets restaurang/bar. Vi måste ha sett ganska komiska ut eftersom det brittiska paret som sitter där och hotellvärdinnan skrattar ganska hjärtligt åt oss.
Vårt hotellrum är i alla fall supermysigt och utsikten från balkongen är UNDERBAR!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback