Resfeber och sommarfunderingar

Vill så förtvivlat gärna ut o resa! Vi har ju pratat om det ganska så länge.. Tid så vi kommer iväg en hel vecka hittar vi inte förrän efter sommaren som det verkar. Martin ska iväg på 4:ans resa (studieresa) till Kina 2 veckor i maj som det ser ut just nu.
Följdaktligen lär vi sikta in oss på en weekend någonstans. Vi har pratat om London, Paris, Liverpool, Mallorca...... Som det känns just nu har vi ringat ner det hela till två alternativ. Tre.
Riga - Flyg med Ryanair till Riga och 4 nätters övernattning på hotell. Fördelen är att man hinner uppleva Riga ordentligt. Verkar vara ett mysigt och lyxigt hotell till ett överkomligt pris. I "vårt" pris så har vi räknat in att resa med Ryanair. De verkar ha det billigaste flyget. Nackdelen med resan är att vi måste betala för bagaget om vi reser med mer än handbagage. Är man borta i 4 nätter vill man nog ha med sig lite mer än en ren tröja och en tandborste.. Dessutom avgår flyget från Skavsta, utanför Nyköping. Vilket innebär att vi lär ta tåg, med byte, för att komma till Nyköping. Från Nyköpings tågstation är det sedan 7 km till flygplatsen. Hurray! Man kan ju såklart välja att åka med något annat flyg, men vi känner att med byten o sådär... Kostnad: 1023 kr per person, exkl. mat och resa till o från flyget.
Åbo - Båt till Åbo med Viking Line och 2 nätters övernattning på hotell. Viking Line har ett extra pris för de som är medlemmar i Club Viking Line. Fördelen är att vi slipper krångel med hur vi ska ta oss dit, Viking Line har bussanslutningar till sina kryssningar. Vi får även chans att upptäcka Åbo lite mer ingående. Nackdelen är att priserna i Åbo kanske påminner en hel del om de svenska, dvs det inte är så himla billigt att äta o så där.. Dessutom lär vi boka det i god tid före, eftersom det tydligen är åtgång på de här rummen (enligt Viking Line). Kostnad: 1135 kr per person, exkl. mat och buss till o från båten. Bussresan kommer ligga på runt halva kostnaden mot tågresan till flyget.
♥ Riga + Tallinn - Båt med Tallink Silja. Ingenting som kanske ingår i deras vanliga kryssningspaket. Men om man själv plockar lite av vad man vill ha så kan man få både Riga och Tallinn under en och samma weekend. Tallink Silja har precis som Viking Line bussanslutning till sina kryssningar. Istället för att ta bussen tillbaka till Borlänge efter första kryssningen stannar man helt enkelt kvar och åker med kryssning till nästa ställe. Vi får en dag i Tallinn, en dag i Stockholm och en dag i Riga. Fördelen är att man såklart får uppleva massor! Vi får se både Riga och Tallinn, båda två är ju ställen vi har funderat på. Nackdelen är att vi enbart spenderar en dag på samma ställe så det kan bli lite jäktigt att se allt man kanske vill se. En annan fördel är att i likhet med Åbo-alternativet så behöver vi inte krångla en massa med hur vi ska ta oss till o från, utan det sköter andra åt oss. Kostnad: 1625 kr per person, exkl. mat. Däremot så är bussen inräknad. Skulle man avvakta o boka detta som en sista minuten skulle man kunna landa på runt 450-500 kr per person, exkl. mat. Bussen inräknad. Sista minuten-priset är räknat på om man skulle boka idag o åka den här helgen.
Alla alternativ har ju sina för- och nackdelar. Åbo-alternativet är det enda av dessa tre där Martin inte skulle missa nånting utav skolan. Ingen av oss vill spendera en alltför stor summa på resan eftersom ingen av oss vet hur det kommer bli med sommarjobb. Martin är dock mer säker på att få ett än jag.
Självklart har jag en backup-plan ifall jag inte skulle få något sommarjobb. Tyvärr så inbegriper den att skolan inte sölar alltför mkt (vilket den tyvärr kan ha en tendens att göra ibland). Min backup-plan är så simpel, och ändå så svår: studera även under sommaren. Högskolan Dalarna erbjuder hela 7 kurser inom 3 områden. Dessa områden är Maskinteknik, religionsvetenskap och språk. Av dessa är det enbart språk som kanske kunde vara av intresse för mig, kurserna är portugisiska för nybörjare och ryska för nybörjare. Hade ju hoppats på någon ekonomikurs eller liknande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback