Peking, 3:e maj 2012

Vilken otrolig upplevelse att flyga i soluppgången! Det var så himla vackert!
 
Soluppgången från planet var magnifikt!
 
En sak kan jag nog redan nu säga om Peking, det går inte på långa vägar att föreställa sig hur det är här innan man kommit hit. Det är stort, bullrigt och hetsigt. Kommer verkligen bli en semester att minnas!
 
Tåg tåget till Donzhimen från flygplatsen. Tänkte att vi tar en taxi de sista 4-6 km därifrån. 1 km ska kosta 2 Yuan och om man åker mer än 3 km tillkommer en avgift på 3 Yuan (prisläget maj 2012). Allt som allt borde taxiresan kosta oss ~20 Yuan. Taxichauffören ville ha 200 Yuan! Vi stod såklart på oss tills vi fick åka med taxameter. Men vet inte vad tusan han gjort med sin taxameter för den visade 72 Yuan!? Affären slutade på 30 Yuan, men är säker på att han tjänat en hel del på oss ändå.
 
Utsikten från hotellfönstret var....speciell! Sängen är stenhård, känns nästan som betong. Ett extra täcke kan förhoppningsvis kanske mjuka upp det lite. Men aj! Tog en power nap på 2 timmar så nu börjar vi bli väldigt hungriga! Klockan är ungefär 12 och vi fick frukost serverat på flyget vid 6. Lunch först och sedan shopping!
 
Otroligt vad det är mycket personal på KFC.
 
Hamnade på KFC för att äta lunch. Jäklar vilket tjatter! Och så många kineser! Helt ok pris iaf, 24 Yuan för oss båda. Har även varit uppe vid Olympic Green nu och kikat. Har ännu inte varit inne i Fågelboet eller Vattenkuben. Hade fått ett tips om en riktigt billig kinesmarknad strax söder om OS-byn. Gissa om vi blev besvikna! Har just tagit en svalkande dusch och ska smörja in mig med lite solskydd. ~3 timmar i solen och jag börjar redan bli röd. Ska alldeles strax ge oss ut i ruschen igen, åka till Bairong och Pärlmarknaden. Tokvarmt här! Hade jag fått välja hade jag gärna sänkt termostaten med 5 grader.
 
Bairong WTC (en liten del av det iaf).
 
Bairong stängde kl 18 vilket tyvärr innebar för vår del att vi fick ca 30 min där efter att taxichauffören kört lite fel. En topp, ett par leggings och 2 par shorts hann jag med. Martin hade spetsat ögonen på en Angry Birds-tröja, men de fanns bara i stora storlekar. Efter Bairong var vi till Pärlmarknaden. Hade fått ett annat tips om ett jättebra ställe. Sharon & Lisa på Nr 207. "Dessvärre" kan de lite svenska så de snappar upp om man försöker diskutera priset inbördes. Middag på Subway, bara skräpmat för vår del idag. Strosade lite längs Wangfujing i jakt på vanligt te och hudlotion. Kom till slut hem med - just det, tvål. Nu ska det bli skönt med lite vila!
 

Kommentarer
Postat av: Fru Högstadius

spännande att få höra lite från er resedagbok, brukar också anteckna när man åker, ibland mer eller mindre alltid kul att få läsa när man kommer hem man glömmer ju ändå ganska fort. Vilket häftigt köpcentrum, hoppas ni fick chans att besöka det igen om ni bara var där i en halvtimme, skulle nog behöva en vecka för att gå igenom allt :) vad låg yuanen på ungefär när ni var där? kul att jämföra med vad vi betalade i thailand (och andra ställen också för den delen)

Svar: Yuanen låg på ungefär samma som nu, 1.1 (1 Yuan för 1,1 SEK).Vi var faktiskt aldrig tillbaka till Bairong när vi var där, var till några andra ställen flera gånger.. Men tänkte väl åka dit lite tidigare den här gången så man hinner se lite mer :P Det ska vara lika stort som 8 st IKEA Kungens Kurva (väldigt stort med andra ord).
Anna

2013-01-17 @ 21:58:58
URL: http://fruhogstadius.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback